napisał(a) lewymokiem » 22.08.2012 10:49
Witam szanownych forumowiczów!
02.09.2012 wyruszamy z Katowic do Primosten (pierwszy raz jedziemy do Chorwacji). W związku z tym zwracam się z prośbą o ocenę wyznaczonej przeze mnie trasy. Trasę wyznaczyłem na podstawie wielu cennych informacji znajdujących się na forum, biegnie ona przez Słowację, Węgry (droga nr 86) oraz Słowenię (ominięcie autostrady).
Trasa:
http://goo.gl/maps/t0lZhMimo wielu cennych informacji, które znalazłem na forum, mam co do ww. trasy drobne wątpliwości:
- czy do Żiliny lepiej pojechać tak, jak jest to obecnie zaznaczone (planujemy wyruszyć około godziny 18 tak, żeby zajechać na miejsce między godziną 9 a 11) czy może lepiej przez BB - Cieszyn - Trinec - Ćadca?
- czy poprawnie zaznaczyłem zjazd z autostrady za Ostrawą w Słowacji i wjazd na drogę 86 na Węgrzech (czy na 100% biegnie ona przez drogi darmowe dla samochodów osobowych)?
- czy poprawnie zaznaczyłem objazd autostrady w Słowenii?
- czy trasa wyznaczona od przejścia granicznego Słowenia/Chorwacja do wjazdu na autostradę w Zagrzebiu jest optymalna czy może warto coś tam jeszcze zmodyfikować?
Będę wdzieczny za wszelkie opinie i wskazówki bardziej doświadczonych forumowiczów.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!