dids76 napisał(a):balcerek12 napisał(a):Wiem, wiem, temat wałkowany, ale 19/20.08 wybieram się w okolice Baski Vody / Breli itp, generalnie w ciemno na ok tydzień,1,5. Miejscem wylotu jest Warszawa, i o to miasto konkretnie chciałbym spytać, którędy jeździcie??? Mam 3 trasy i nie wiem, którą wybrać. Z tego co wyczytałem to najczęściej jeździcie przez: Cieszyn, Brno, Graz, mijanka autostrady w SLO i Zagrzeb.... tego się trzymać? Wyjazd ok godz 18
Zmieniłbym Cieszyn na Chałupki
Najlepiej tak: na DK1 za Siewierzem w m.Podwarpie zjedź na S1 kierunek Pyrzowice, tam na A1 i jedziesz nią do końca. Na końcu A1 kierunek Wodzisław Śląski i tam na DK78 do przejścia w Chałupkach. 2km za przejściem zaczyna się autostrada.
kodens79 napisał(a):D1 obwodnica Ostravy , miejscami ograniczenie do 60km/h mocno pofalowana , chyba bedzie remont ?
Trzeba uważać bo często lubią stac na zwężkach
bosek1 napisał(a):trochę zboczę z tematu ale nie znalazłem właściwego wątku, mianowicie kupiłem dzisiaj winietę na Czechy i przez pomyłkę zamiast od 1 września kupiłem od 2. Planuje wyjazd 1go ok 20-21 a do granicy mam 1 godzinę więc po 22 przekroczę granicę. W tym momencie przez prawie 2 godziny będę jechał z nieważną winietą, czy ktoś miał podobną sytuację ? Chodzi mi o sam fakt czy "odpukać " gdyby pechowo trafił na kontrole czy machną ręką czy się przyczepią ? Wyjazdu nie chce opóźniać bo wszystko pozałatwiane i do tego jadę z dziećmi.
Wiem też że mogę kupić nową winietę ale mi się nie uśmiecha ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi