maniusc napisał(a):TO JA JUŻ NIE WIEM...
Jedę za tydzień i nie wiem, przez CZ, czy przez SŁ ?
Słowacja Słowacja byle do Żyliny potem juz tylko autoastrada ( na cro jechałem na cieszyn i zyline powrót żylina zwardoń i ta druga opcja to porażka)
zbig99 napisał(a):bartekmk napisał(a):i jak przez tą słowacje, autostrada ok? ja myślałem zeby jechac przez zwardoń a reszta bez zmian.
Na odcinku Cz.Cieszyn-Mosty u. Jablunkowa-Cadca-Żylina bez remontów i ograniczeń.
Jadąc z Katowic wybieram jak zwykle trase Mikołów-Żory-Pruchna... w ten sposób omijacie aktualne miejscowe remonty na trasie Tychy-Bielsko-Biała....
Mozna też alternatywnie jechać autostradą A4 z Katowice i w Gliwicach Sośnica zjechać na A1 i potem w Żorach dojechać do trasy jw. jest dalej o ok 15km jednak pewnie ciut szybciej.
Jeśli oddadzą ostatni odcinek A1 ze Świerklan do Gorzyczek to na 99% pojadę na Czechy. (pierwszy raz od 12 lat ).. ten nieszczęsny most w Mszanej ma być ponoć uruchomiony dopiero w 2014 roku...
dzubaberez napisał(a):Wracając do 81 to wąska droga las co chwile w nocy jakieś zwierzaki łażą i te wsie i ograniczenia w pon tez jadę jak zawsze tylko nie wiem czy gdzieś jakieś remonty są jak tak to dajcie znać
dids76 napisał(a):Przed Brnem trochę płyt betonowych (ok 30km). Od Mikulova do Schrick masz zwykła drogę potem zaczyna się autostrada.
maniusc napisał(a):dids76 napisał(a):Przed Brnem trochę płyt betonowych (ok 30km). Od Mikulova do Schrick masz zwykła drogę potem zaczyna się autostrada.
OK
...ale z Brna jechać na Mikulov i później na Schrick, czy na Breclav (autostradą nr 2) i przed Słowacją odbić na Schrick?
balcerek12 napisał(a):Wiem, wiem, temat wałkowany, ale 19/20.08 wybieram się w okolice Baski Vody / Breli itp, generalnie w ciemno na ok tydzień,1,5. Miejscem wylotu jest Warszawa, i o to miasto konkretnie chciałbym spytać, którędy jeździcie??? Mam 3 trasy i nie wiem, którą wybrać. Z tego co wyczytałem to najczęściej jeździcie przez: Cieszyn, Brno, Graz, mijanka autostrady w SLO i Zagrzeb.... tego się trzymać? Wyjazd ok godz 18
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi