FUX napisał(a):To ja będę z Tobą na równo w Wifersdorfie, startując równo z Wrocka, mimo, że mam dalej.
Acha. I pojadę zgodnie z przepisami...
FUX napisał(a):Ty nie kombinuj, tylko jedź na Gliwice, Ostravę, Brno, Breclav, Reintal.
Daj sobie luz z tymi serpentynkami i ciemnymi wioskami w nocy w Czechach.
macvw napisał(a):Czy to znaczy, że na Słowacji pomiędzy miejscowościami jest ograniczenie prędk. do 80km/h, a nie do 90km/h?
dids76 napisał(a):walp napisał(a):Mam inne pytanie do tych, którzy znają płatne drogi w Czechach. Znalazłem gdzieś na forum info, że droga E65 z Brna do Bratysławy jest mało komfortowa (dla niektórych), bo wyłożona jest płytami (wiadomo o co chodzi).
Ja zamierzam jechać odcinkiem Mohelnice-Ołomuniec-Brno-Mikulov. Czy na tej trasie także znajdują się podobne niedogodności?
Tak, jest odcinek pomiędzy Ołomuńcem a Brnem. Jeśli masz auto ze standardowym zawieszeniem i ogumieniem ( czyli nie "rzucone na glebę" z alu z oponką o profilu 40 )to są to raczej odczucia czysto akustyczne
Ps. Nie są to płyty przedwojenne jak kiedyś na naszej A4 w okolicy Legnicy ( z resztą na A18 istnieją do dzisiaj )
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi