Salemka napisał(a):U mnie w rodzinie wygrała trasa przez Słowację bo młoda ma po trasie ulubioną(nie wiedzieć czemu) stację benzynową, gdzie rytualnie trzeba jej loda kupić no a zaraz potem dziecko czeka aby po zmroku tuż przed Wiedniem zobaczyć jakąś Austriacką fabrykę oświetloną jak choinka a widać ją lecąc od Bratysławy
andriu.polak napisał(a):Ta choinka to chyba rafineria i często krążą nad nią samoloty oczekujące na lądowanie. Generalnie w nocy fajne widoki.
Raul73 napisał(a):andriu.polak napisał(a):Ta choinka to chyba rafineria i często krążą nad nią samoloty oczekujące na lądowanie. Generalnie w nocy fajne widoki.
Dokładnie - to rafineria OMV w Schwechat - jeden z największych zakładów rafineryjno-petrochemicznych w Europie. A zaraz przed nim jest lotnisko Schwechat. Widoki rzeczywiście super nocą.
Raul73 napisał(a):andriu.polak napisał(a):Ta choinka to chyba rafineria i często krążą nad nią samoloty oczekujące na lądowanie. Generalnie w nocy fajne widoki.
Dokładnie - to rafineria OMV w Schwechat - jeden z największych zakładów rafineryjno-petrochemicznych w Europie. A zaraz przed nim jest lotnisko Schwechat. Widoki rzeczywiście super nocą.
Bocian napisał(a):Jadąc w sobotę, mniej więcej o której godzinie zaczyna się korkować od Ptuja w kierunku Cro?
podszywacz napisał(a):Bocian napisał(a):Jadąc w sobotę, mniej więcej o której godzinie zaczyna się korkować od Ptuja w kierunku Cro?
W okolicy Ptuj byłem zawsze w okolicy wczesnego popołudnia (wyjazd z Krakowa 5-6 rano).
Bocian napisał(a):podszywacz napisał(a):Bocian napisał(a):Jadąc w sobotę, mniej więcej o której godzinie zaczyna się korkować od Ptuja w kierunku Cro?
W okolicy Ptuj byłem zawsze w okolicy wczesnego popołudnia (wyjazd z Krakowa 5-6 rano).
I już był kibel w kierunku Cro? Może nie opłaca się tak wcześnie wyjeżdżać z Pl, żeby w okolicach Ptuj, być trochę później, jak to się rozładuje? Objeżdżałeś to jakoś, np. przez Rogatec?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi