b.wisniewski napisał(a):dzięki za info pierwszy raz jedziemy samochodem do Chorwacji stąd te pytania.....
A nie będzie problemu z kupieniem winiety w nocy na Słowacji ?? Będę jechał z Żywca w kierunku Zliny....
wielbiciel napisał(a):Jeszcze nie tak dawno to była jedna administracja tj. Czechosłowacja i jakby tak zostało, to by nie było tylu postów j/w. No ale ktoś przecioł nazwę i się zrobił ambaras.
macvw napisał(a):demi-duox napisał(a):macvw napisał(a):Czy gdzieś przed Zwardoniem jest jakaś porządna stacja paliw? Chciałbym przed samą granicą zatankować do pełna, bo wtedy następne tankowanie wyjdzie mi dopiero w CRO.
W centrum Węgierskiej Górki, potem przy drodze do Milówki i w samej Milówce chyba nawet dwie.
WIELKIE DZIĘKI!!! Pozdrawiam
PS. W Milówce jest jakiś Mixpol ZUH. /pewnie prywatna / nie wiadomo, jakiej jakości jest paliwo, a w Węgierskiej Górce znalazłem Bilska, czyli Orlen, chyba tutaj zatankuję.
romuald22 napisał(a):b.wisniewski napisał(a):dzięki za info pierwszy raz jedziemy samochodem do Chorwacji stąd te pytania.....
A nie będzie problemu z kupieniem winiety w nocy na Słowacji ?? Będę jechał z Żywca w kierunku Zliny....
Nie będzie.
Nie kupuj tylko w Zwardoniu - zdzierają srogo.
W Słowacji przed dojazdem do autostrady będziesz mijał kilka stacji benzynowych. Pierwsza - OMV przed Cadcą (po lewej). Ja tam zawsze kupuje. Czynna całą dobe.
Mariusz1 napisał(a):Witam w tym roku wybiorę drogę chyba przez Chałupki, gdzie po stronie Czeskiej kupie winietę
lary504 napisał(a):Jak pojedziesz przez Zwardoń to zaraz po przekroczeniu słowackiej granicy po lewej stronie jest sklep spożywczy. Co roku kupuję tam winietki na Słowację i Austrię (jeszcze zapas słowackiego piwa na wczasy). Ceny mają dokładnie takie jak wartość winiety. PZM zdziera. Sklep jet czynny do 22 codziennie. A przynajmniej tak było rok temu. Acha i jeszcze można w złotówkach płacić przelicznik jak w kantorze. Jak później to pierwsza stacja i kupisz bez problemu
W tym roku jadę pierwszy raz na Chorwację, wcześniej były Włochy.
Jadę cały czas autostradami na Słowację, Węgry.
Ciekawe czy winietkę na Węgry też tam dostanę??
lary504 napisał(a):Możesz coś bliżej. Czy to na jakiejś stacji benzynowej??
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi