zbig99 napisał(a):tak wiem... jechałem tą trasą przez Pszczynę 11 lat temu ostatnio ... zwykle wybieram krótszą przez Żory - Pruchną.. jesli szykuje się remont w Goczałkowicach to może spróbuj "moim wariantem".. jak chcesz
zbig99 napisał(a):
Jeśli pojedziesz po 04:00 czy 05:00 rano to bez korków napewno.. lub pod 22:00 czy w nocy to też nie powinno być korków...
Bercikrsl napisał(a):Dokładnie o tej godzinie i w ten dzien na luzie przejedziesz Pszczynę i Goczałki w godzinach szczytu w tygodniu porażka niekiedy jade 8 kilometrów do Pszczyny 25 minut w godzinach szczytu porażka
dids76 napisał(a):Winietkę na Czechy możesz kupić na stacji Shell już po stronie Czeskiej, od tego roku autostrada D1 od granicy z Polską do zjazdu "Ostrava, Rudna" jest bezpłatna.
zbig99 napisał(a):czy ta stacja Shell jest czynna 24 h?
zbig99 napisał(a):Ponoć trzeba mieć korony?
zbig99 napisał(a):Terminal zwykle nie działa
zbig99 napisał(a):Euro czy PLN nie można niestety zapłacić
zbig99 napisał(a): czy zawsze mają winietki?
zbig99 napisał(a): W Czechach sajgon totalny.
surfing napisał(a):zbig99 napisał(a):czy ta stacja Shell jest czynna 24 h?zbig99 napisał(a): czy zawsze mają winietki?
Chowają jak zbliża się Zbig99
.
taurus napisał(a):Jeśli mogę parę słów...
Zasadniczo przez PRL śmigam na jedynej, słusznej nawigacji i z 3miasta przez Katowice -Żory - Hażlach - Cieszyn.
Ale w zeszłym roku, ponieważ leniwy jestem nie wstawiłem punków pośrednich i wieczorem "jedyna słuszna nawigacja" pociągnęła mnie do końca "1" - DK1.
I tu konsternacja...
Przejechałem szybko i bezproblemowo .
I mam już w tym roku dylemat..
Wniosek - rosyjska ruletka i wróżenie z kart.
Tak na prawdę nigdy nie masz pewności co do ruchu TIR-ów i wypadków na drogach.
Dlatego w bieżącym roku sprawdzam tylko komunikaty o robotach drogowych.
Pozdrav
p.s.
do Cro przez Czechy, do GR przez Słowację.
Raul73 napisał(a):zbig99 napisał(a):tak wiem... jechałem tą trasą przez Pszczynę 11 lat temu ostatnio ... zwykle wybieram krótszą przez Żory - Pruchną.. jesli szykuje się remont w Goczałkowicach to może spróbuj "moim wariantem".. jak chcesz
Właśnie obawiam się tego, że z twojego wariantu skorzystają watahy TIR-ów, bo już ktoś tu doradzał na forum twoją trasę.
Dlatego mam prośbę, żebyś się od czasu do czasu odzywał (może nawet w tym temacie) i relacjonował w miarę mozliwości sytuację na tych trasach. Zobaczymy jak to się do lata rozwinie.
Oczywiście każdy kto będzie miałjakies informacje na temat korków w tamtych rejonach, również jest proszony o wpisy w temacie! A myślę, że wdzięczność wielu cromaniaków wielka będzie!
Zbig, ale mnie chodzi o normalną trasę przez Pszczynę - DK1, a nie przez Mikołów.
Zresztą, zobaczymy, jak sytuacja rozwinie się do wakacji: którędy będą wtedy jeździć TIR-y...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi