Raul73 napisał(a):zbig99 napisał(a):Na granicy dawnej Czesko-Słowackiej (jadąc przez Słowację) kupowałem winietki również austriackie za 8 Eur i miałem spokój potem..
Czy masz na myśli przejście Mosty u Jablunkova - Svrcinovec na trasie Cieszyn - Żylina? Też bym chętnie tam nabył austriacką winietę. W 2010 nie mieli, ale może to akurat był jednorazowy brak.
zbig99 napisał(a):Raul73 napisał(a):zbig99 napisał(a):Na granicy dawnej Czesko-Słowackiej (jadąc przez Słowację) kupowałem winietki również austriackie za 8 Eur i miałem spokój potem..
Czy masz na myśli przejście Mosty u Jablunkova - Svrcinovec na trasie Cieszyn - Żylina? Też bym chętnie tam nabył austriacką winietę. W 2010 nie mieli, ale może to akurat był jednorazowy brak.
Tak, pomiędzy Mostami u Jablunkova a Svicinovec... Przekraczałem granicę w tym miejscu 4 razy z rzędu.. o godz 06:00 rano, 08:00 i maks. o godz. 09:00 Jechałem 2 x w piątek, 1 x w sobotę i 1 raz we wtorek.. Winietki 10 dniowe austriackie mieli za każdym razem.. 1 raz zdarzyło sie, że nie było winietek słowackich miesięcznych ale wtedy kupiłem ją na stacji benzynowej w Cadcy... W sumie ciekawe jeśli np nie było winietek austriackich o kupowałeś ją na stacji benzynowej w okolicach Bratysławy? Ciekawe....
zbig99 napisał(a):bzyq74 napisał(a):zbig99 napisał(a): ... Słyszałem w ubiegłym roku, że odcinek Świerklany - Gorzyczki ma być oddany na wiosnę 2012 roku...
Obecnie potwierdzony jest tylko termin tzw. "przejezdności" przed samym euro (początek czerwca) co dla kierowców wystarczy.
Nie będzie ekranów akustycznych, ogrodzenia itp.
Świetna wiadomość. W lipcu zaraz w 1 dniu po finale ME zamierzam jechać... jak asfalt będzie to mi już wystarczy.. ogrodzena i ekranów nie potrzebuję... czyli 20 minut pewnie będzie do przodu w sumarycznym czasem przejazdu do Chorwacji...
bzyq74 napisał(a):zbig99 napisał(a):bzyq74 napisał(a):zbig99 napisał(a): ... Słyszałem w ubiegłym roku, że odcinek Świerklany - Gorzyczki ma być oddany na wiosnę 2012 roku...
Obecnie potwierdzony jest tylko termin tzw. "przejezdności" przed samym euro (początek czerwca) co dla kierowców wystarczy.
Nie będzie ekranów akustycznych, ogrodzenia itp.
Świetna wiadomość. W lipcu zaraz w 1 dniu po finale ME zamierzam jechać... jak asfalt będzie to mi już wystarczy.. ogrodzena i ekranów nie potrzebuję... czyli 20 minut pewnie będzie do przodu w sumarycznym czasem przejazdu do Chorwacji...
Potwierdzenie w/w słów z Dziennika Zachodniego
KrisM napisał(a):ale notoryczne przyklejenie do lewego pasa grozi mandatem
KrisM napisał(a):no to moje marzenia o w miarę sprawnej jeździe od Łodzi na południe pękły jak bańka mydlana. ciekawe kiedy szanowna GDDKiA zaszczyci nas tą wspaniałą wiadomością
bzyq74 napisał(a):KrisM napisał(a):no to moje marzenia o w miarę sprawnej jeździe od Łodzi na południe pękły jak bańka mydlana. ciekawe kiedy szanowna GDDKiA zaszczyci nas tą wspaniałą wiadomością
Rzecznik GDDKiA pojawiła się wczoraj w Ostrawskich wiadomościach (1:50) pieprząc o jakiś syberyjskich mrozach (poniżej -30st), a było w tamtym rejonie tylko -22 (najchłodniejsza noc).
Ciekawe kiedy nasza stacja TV namówi panią rzecznik do podzielenia się istotną wiadomością (czeski film z rzeczniczką udającą Greka).