mkm napisał(a):Maslinko , proponuję następnym razem lecieć A4 do węzła w Sośnicy , na którym wskakujesz na nowo oddany odcinek A1 ... aż do Stanowic A póżniej to już wiesz - Palowice , Szczejkowice i Żory
Pozdrav
Fatamorgana napisał(a):To jeszcze dorzucę, że tablica przy zjeździe z Żor na Knurów (przez Szczejkowice) wciąż pokazuje (przynajmniej do wczorajszego wieczora) drogę zamkniętą- co może mylić nieznających Palowic i okolic.
Tomcroek napisał(a):mkm napisał(a):Maslinko , proponuję następnym razem lecieć A4 do węzła w Sośnicy , na którym wskakujesz na nowo oddany odcinek A1 ... aż do Stanowic A póżniej to już wiesz - Palowice , Szczejkowice i Żory
PozdravFatamorgana napisał(a):To jeszcze dorzucę, że tablica przy zjeździe z Żor na Knurów (przez Szczejkowice) wciąż pokazuje (przynajmniej do wczorajszego wieczora) drogę zamkniętą- co może mylić nieznających Palowic i okolic.
Witam
Nigdy tą trasą nie jechałem.
W tym roku mam taki zamiar i Google wytyczyły trasę : od węzła w Sośnicy - A1 - zjazd drogą 925 do Stanowic - na rondzie w Stanowicach zjazd na drogę 924 do Szczejkowic - Żory.
Czy droga 924 na odcinku Stanowice - Szczejkowice jest w złym stanie/zamknięta, że trzeba jechać przez Palowice ?
Pozdrawiam
CinnamonGirl napisał(a):maslinka orientujesz sie może na jaki etapie jest odcinek nieautostadowy pomiędzy Brnem i Wiedniem. Parę lat temu jechałam tamtędy to były roboty ale to było dawno
Cały czas byam nastawiona ze z Rudy Śląskiej będę jechać przez Cieszyn i potem Słowację, ale teraz zaczynam sie zastanawiać czy nie wybrać 'twojej' trasy.
maslinka napisał(a):Tomcroek napisał(a):mkm napisał(a):Maslinko , proponuję następnym razem lecieć A4 do węzła w Sośnicy , na którym wskakujesz na nowo oddany odcinek A1 ... aż do Stanowic A póżniej to już wiesz - Palowice , Szczejkowice i Żory
PozdravFatamorgana napisał(a):To jeszcze dorzucę, że tablica przy zjeździe z Żor na Knurów (przez Szczejkowice) wciąż pokazuje (przynajmniej do wczorajszego wieczora) drogę zamkniętą- co może mylić nieznających Palowic i okolic.
Witam
Nigdy tą trasą nie jechałem.
W tym roku mam taki zamiar i Google wytyczyły trasę : od węzła w Sośnicy - A1 - zjazd drogą 925 do Stanowic - na rondzie w Stanowicach zjazd na drogę 924 do Szczejkowic - Żory.
Czy droga 924 na odcinku Stanowice - Szczejkowice jest w złym stanie/zamknięta, że trzeba jechać przez Palowice ?
Pozdrawiam
W tej chwili droga Stanowice - Szczejkowice jest zamknięta. Trzeba jechać przez Palowice i albo w Palowicach skręcić na Szczejkowice, albo przejechać całe Palowice, a potem drogą przez las dojechać do wiślanki w Orzeszu.
CinnamonGirl napisał(a):dzięki za informacje, tym bardziej cenne ze odcinek polsko-czeski to będzie moja działka (jakbym w coś wjechała/cos we mnie wjechało to blisko do domu ) a ja zdecydowanie wole mapkę na papierze niz gadajacą automapę ktora co chwila usiłuje skierowac mnie pod prąd w jednokierunkową
krutom napisał(a):
Trzeba aktualizować
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi