maslinka napisał(a):bzyq74 napisał(a):jazuu napisał(a):A co powiecie na przekroczenie granicy w Chałupkach ?
zawsze to jakas alternatywa dla Cieszyna, i jadacych ze slaska to tez blizej
Jestes z Gliwic i nie wiesz że Rybnik zapchany na amen.
Lepiej już A1 i przez Żory na Cieszyn.
Wszystko zależy, kiedy się jedzie. Wieczorami można spokojnie przez Rybnik wcale nie jest tak zapchany, odkąd otworzyli Żorską.
Sto razy gorzej w Żorach na wiślance, przecież tam od 1,5 roku jest zwężenie. (Ostatnio staliśmy tam 40 minut!)
mkm napisał(a):maslinka napisał(a):bzyq74 napisał(a):jazuu napisał(a):A co powiecie na przekroczenie granicy w Chałupkach ?
zawsze to jakas alternatywa dla Cieszyna, i jadacych ze slaska to tez blizej
Jestes z Gliwic i nie wiesz że Rybnik zapchany na amen.
Lepiej już A1 i przez Żory na Cieszyn.
Wszystko zależy, kiedy się jedzie. Wieczorami można spokojnie przez Rybnik wcale nie jest tak zapchany, odkąd otworzyli Żorską.
Sto razy gorzej w Żorach na wiślance, przecież tam od 1,5 roku jest zwężenie. (Ostatnio staliśmy tam 40 minut!)
Aktualne info :
- Rybnik to tragedia... Żorska cala przekopana , zwężenia , ruch jednostronny
- Żory wiślanka OK ... śmigasz betonową nawierzchnię ,że aż hej , do momentu aż cię namierzą
maslinka napisał(a):
Z tą wiślanką mówisz serio? W poniedziałek (3 maja) wracaliśmy z Wisły i była tragedia, tak jak pisałam: 40 minut stania z powodu zwężenia. Wiem, że to w drugą stronę ale zwężenie jest/było w obu kierunkach, więc...
mkm napisał(a):maslinka napisał(a):
Z tą wiślanką mówisz serio? W poniedziałek (3 maja) wracaliśmy z Wisły i była tragedia, tak jak pisałam: 40 minut stania z powodu zwężenia. Wiem, że to w drugą stronę ale zwężenie jest/było w obu kierunkach, więc...
Godzinę temu wrocilem z Auchana , jechalem kawałek wiślanką , do skrzyżowania na stare Żory - było dwupasmowo i lużno ... chyba, że coś za skrzyżowaniem , w stronę Katowic , zawęzili
maslinka napisał(a):mkm napisał(a):maslinka napisał(a):
Godzinę temu wrocilem z Auchana , jechalem kawałek wiślanką , do skrzyżowania na stare Żory - było dwupasmowo i lużno ... chyba, że coś za skrzyżowaniem , w stronę Katowic , zawęzili
Chodzi o ten wiadukt nad torami, za (dla nas przed ) skrzyżowaniem, tym z Auchan, w stronę Katowic. Ale to zwężenie jest już ponad rok, na pewno wiesz, o co chodzi...
mkm napisał(a):maslinka napisał(a):mkm napisał(a):maslinka napisał(a):
Chodzi o ten wiadukt nad torami, za (dla nas przed ) skrzyżowaniem, tym z Auchan, w stronę Katowic. Ale to zwężenie jest już ponad rok, na pewno wiesz, o co chodzi...
Aaaa, ten wiadukt to tak Następnym razem skręć na skrzyżowaniu przed wiaduktem w lewo na stare Żory , jedż kawałek Żorską na Rybnik , póżniej w prawo na Knurów ... W Sczejkowicach na Palowice i już jesteś w domu ... Od tej pory, już nigdy więcej nie będziesz musiała stać w żorskich korkach
Fatamorgana napisał(a):To jeszcze dorzucę, że tablica przy zjeździe z Żor na Knurów (przez Szczejkowice) wciąż pokazuje (przynajmniej do wczorajszego wieczora) drogę zamkniętą- co może mylić nieznających Palowic i okolic.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi