Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Cieszyn czy Zwardoń?!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Radziki4
Croentuzjasta
Re: Cieszyn czy Zwardoń

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 09.06.2013 16:40

każdy wybiera jak mu pasuje tu tylko są podpowiedzi i rady a czy skorzystasz czy nie to już sprawa czytającego :) :) :)
Użytkownik usunięty
Re: Cieszyn czy Zwardoń

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 16:49

Radziki4 napisał(a):każdy wybiera jak mu pasuje tu tylko są podpowiedzi i rady a czy skorzystasz czy nie to już sprawa czytającego :) :) :)

Jasne pełna zgoda. :D :D
Mik39
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mik39 » 10.06.2013 22:15

Witam
Dwa lata temu chyba nawet za pomysłem Radzika na Leszną Górę właśnie tą droge wybrałem.Za 3 tygodnie znowu ruszamy do Cro i tez pojade przez Leszną a że wąsko i ciasno to raczej cały urok tej drogi--dokładnie to pare km a droga pusta bo noc i te drzewa które zamykają widok od góry to tak jakbys jechał tunelem z drzew--wrażenia niezapomniane jak dla mnie atrakcja;)--pozdrawiam i szerokiej drogi;)
Cesarok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cesarok » 10.06.2013 23:09

Patrząc na to skąd jestem nikogo pewnie nie zdziwi, ale polecam Cieszyn ;) Czy jadąc od Bielska (S1) czy od Katowic (81) Bardzo dobre miasto/trasa jeśli się jedzie w kierunku Żyliny a później Bratysławy no i Węgier (86). No i polecam poświęcić jeden dzień na zwiedzanie Cn jeśli ktoś ma ochotę zrobić sobie pauzę na trasie (w razie czego służę pomocą)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2013 14:37

Na witej cesaroku :!:
Cesarok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cesarok » 11.06.2013 21:58

Witej Stelaku ;)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 17.07.2013 00:40

Dziś jadąc od strony Żyliny próbowałem dostać się do Cieszyna lub Trzyńca na przejście do Lesznej. Niestety, tuż za Jablonkovem olbrzymi korek. Pytam tirowca o co chodzi - jest bardzo długie wahadło, ok. godziny stania w korku. Zrobiłem nawrót na Jablonków i Istebną. Chyba tak jest obecnie szybciej.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 17.07.2013 04:57

greenrs napisał(a):Dziś jadąc od strony Żyliny próbowałem dostać się do Cieszyna lub Trzyńca na przejście do Lesznej. Niestety, tuż za Jablonkovem olbrzymi korek. Pytam tirowca o co chodzi - jest bardzo długie wahadło, ok. godziny stania w korku. Zrobiłem nawrót na Jablonków i Istebną. Chyba tak jest obecnie szybciej.

Bardzo dobry wybór ,wracając w poniedziałek z zyliny też wybrałem te przejście i potem na wisłę .wolę nadrobić km niż stać w korku .
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 17.07.2013 15:47

greenrs napisał(a):Dziś jadąc od strony Żyliny próbowałem dostać się do Cieszyna lub Trzyńca na przejście do Lesznej. Niestety, tuż za Jablonkovem olbrzymi korek. Pytam tirowca o co chodzi - jest bardzo długie wahadło, ok. godziny stania w korku. Zrobiłem nawrót na Jablonków i Istebną. Chyba tak jest obecnie szybciej.

Napisz proszę o której godzinie jechałeś, ja w tym miejscu planuję wracać w sierpniu w piątek w godz.19-21.
Jest szansa że wtedy korka nie będzie, a może zakończą już remont :?:
Pozdrawiam
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 17.07.2013 16:00

Ponieważ Lednice pisał o remoncie połowy nawierzchni na obwodnicy Trzyńca, więc jadąc od Żiliny przez Ćadcę świadomie odbiłem na Zwardoń, gdzie jak zwykle zero ruchu, natomiast przed przejściem w Svrćinovcu już stali w korku. Była godzina ok. 16:00.
Natomiast 30.06 jadąc od strony Cieszyna celowo wyjechałem później, aby mieć z głowy korek na światłach na obwodnicy Trzyńca i jak się okazało- był to strzał w 10 gdyż na owych światłach było przed nami ledwie 5-6 pojazdów i tylko kilka minut na zmianę koloru oczekiwaliśmy.

Dla zainteresowanych- godziny wieczorne lub nocne są w takich przypadkach najlepsze, gdyż ruch lokalny na Słowacji i w Czechach wieczorem zamiera.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 17.07.2013 20:44

Ja przejechałem przez Cadcę ok. 19. Nie wiedziałem o tych utrudnieniach, więc nie odbijałem na Zwardoń - jakoś ostatnio nie lubię tej trasy. Tirowiec, z którym rozmawiałem, twierdzi że jeździ tą drogą często i zawsze stoi około godziny, więc godzina przejazdu nie ma chyba dużego znaczenia.
Eliass
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eliass » 29.07.2013 18:58

Z Krakowa na do Zwardonia jak proponujecie, głównymi czy macie jakieś przepinki magiczne? Z Andychowa do Żywca od razu można? Nie jest to jakaś dziurawa górska dróżka?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2013 19:16

Jak już koniecznie Zwardoń, to chyba autostradą do zabytkowego :wink: miasta Katowice, potem na Bielsko i Żywiec

Ale przez Cieszyn, do Katowic i wiślanką, nie lepiej :?:

Sprawa gustu 8)
Ale jak rozważasz różne pomysły
Ostatnio edytowano 29.07.2013 22:37 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.07.2013 22:31

Eliass napisał(a):Z Krakowa na do Zwardonia jak proponujecie, głównymi czy macie jakieś przepinki magiczne? Z Andychowa do Żywca od razu można? Nie jest to jakaś dziurawa górska dróżka?

Ja tam sobie od czasu do czasu z Andrychowa jeżdżę przez Przełęcz Kocierską. Można też przez Kęty tylko nieco dalej i widoków nie ma takich.
Nie wiem co dla Ciebie jest "dziurawą górską dróżką"?
Dla mnie nie są to dróżki. Ta pierwsza na pewno jest bardziej górska. A dziurawa (jak to w Polsce) każda trochę jest.

A tak ogólnie to z Krakowa do Cro przez Polskę to mały procent trasy jest. Ma to jakieś istotne znaczenie?
111mirek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) 111mirek » 15.06.2014 18:57

Minął rok. Bardzo proszę o sugestie którą trasą z Krakowa - przez Zwardoń, Bratysławę i Wiedeń czy tez przez Cieszyn i Wiedeń. Chodzi mi o komfort jazdy i remonty dróg.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przez Cieszyn czy Zwardoń?! - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone