Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Cieszyn czy Zwardoń?!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 05.07.2012 19:39

A ja mam pytanie do górali, czy znany jest termin przejezdności lokalnego prześcia granicznego Cierne - Jaworzynka, Istebna. Bez krążenia przez Zwardoń.
To będzie ciekawy przerywnik turystyczny na trasie.
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 05.07.2012 22:49

Skoro temat wypłynął to i ja zapytam: jechał ktoś ostatnio z kierunku Kraków na Zwardoń? Zastanawiam się pomiędzy drogą przez Suchą a jazdą 52 do Andrychowa i potem Żywiec. Jakieś utrudnienia bieżące?
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.07.2012 23:49

sandomingo napisał(a):...jechał ktoś ostatnio z kierunku Kraków na Zwardoń? Zastanawiam się pomiędzy drogą przez Suchą a jazdą 52 do Andrychowa i potem Żywiec. Jakieś utrudnienia bieżące?

Ostatnio jechałem z Krakowa przez Suchą (zwykle tę trasę wybieram). Utrudnień brak.
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 06.07.2012 04:55

Jechałem w ostatnią sobotę (30.06.) przed południem. Potwierdzam brak utrudnień. Ruch mały. Jako minus dość gęsta zabudowa, wąska droga. Czasami trafia się jakiś wolny pojazd np. maszyna rolnicza.
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 06.07.2012 07:22

Dzięki za informacje, czyli o ile jakiejś powodzi nie będzie to przez Suchą najlepiej.
Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 08.07.2012 09:48

A ja dalej chciałbym zapytać o odcinek Jaworzynka Cierne.
Na stronach gminy Istebna
http://www.istebna.eu/?p=artykulyShow&iArtykul=2844, jest mowa o budowie nowego prześcia. Czy koś zna termin przejezdności?
Maniek24
Turysta
Cieszyn czy Zwardoń

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maniek24 » 08.06.2013 06:05

Witam, mam pytanko czy nie lepiej jadąc przez Węgry pojechać zamiast przez Cieszyn wybrać drogę przez Zwardoń i ominąć Czechy??? Będziemy jechać z Katowi do Orebić. Pozdrawiam
jara
Koneser
Re: Cieszyn czy Zwardoń

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.06.2013 06:20

Maniek24 napisał(a):Witam, mam pytanko czy nie lepiej jadąc przez Węgry pojechać zamiast przez Cieszyn wybrać drogę przez Zwardoń i ominąć Czechy??? Będziemy jechać z Katowi do Orebić. Pozdrawiam

o-wyzszosci-trasy-nad-trasa-t33144.html
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 09.06.2013 08:17

Maniek24 napisał(a):Witam, mam pytanko czy nie lepiej jadąc przez Węgry pojechać zamiast przez Cieszyn wybrać drogę przez Zwardoń i ominąć Czechy??? Będziemy jechać z Katowi do Orebić. Pozdrawiam

Kolego, ja z północy Polski, raz jechałem przez Cieszyn i Czechy, a poprzednie dwa razy przez Zwardoń i Słowację i tym roku tak samo, polecam Zwardoń. Pozdrav.
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 09.06.2013 16:24

albo można też przez Leszną Górną
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 16:26

Radziki4 napisał(a):albo można też przez Leszną Górną

Można i nawet fajnie tylko wąsko i strasznie drzewiasto przy drodze. Wolę, przez Zwardoń mimo większego ruchu i wykopów po obu stronach granicy. Ale każdy lubi co innego.
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 09.06.2013 16:29

zgadza że się że ciasno ale bez ruchu i to tylko parę kilometrów , ale każdy jedzie jak mu pasuje , ja zawsze jadę przez Leszną bo jest o sto razy lepsza nawierzchnia niż na Zwardoń
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 16:34

Radziki4 napisał(a):zgadza że się że ciasno ale bez ruchu i to tylko parę kilometrów , ale każdy jedzie jak mu pasuje , ja zawsze jadę przez Leszną bo jest o sto razy lepsza nawierzchnia niż na Zwardoń

Ty masz blisko to jak sobie nawet pojedziesz przez Łysą Polanę to się nie zmęczysz, :D ja szukam jak najlepiej po trasie.
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 09.06.2013 16:37

oki ale ja odpowiadam i podpowiadam Maniek24 który jest z Katowic a skąd ty jesteś to nie wiem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2013 16:38

Radziki4 napisał(a):oki ale ja odpowiadam i podpowiadam Maniek24 który jest z Katowic a skąd ty jesteś to nie wiem

Bliżej mam Do Szwecji niż do Zwardonia. :D

PS. ale Leszna Górna jest ok jak najbardziej do polecenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przez Cieszyn czy Zwardoń?! - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone