lukasz1977 napisał(a):zbig99 napisał(a):dorion napisał(a):Proszę o podanie aktualnego stanu drogi od Cieszyna do Ziliny, skonczyli z remontami?
To jest najciekawsze...
Ostatnio widziałem mapkę remontów na któtkim odcinku Cieszyn - Cadca przez Mosty u JAblunkowa... Niestety na stronie czeskiej o remontach drogowych pełno wrzuconych znaków z remontami a nawet znaków że droga jest zamknięta miejscami na tym odcinku(??)... wychodzi totalna niewiedza jak jest aktualnie naprawdę.
Rozważam 2 trasy:
1. Katowice-Pruchna-Cieszyn-Mosty u Jablunkova-Cadca-Żylina (jechałem 3 razy ale jeszcze przed remontami)
2. Katowice-Bielsko-Zywiec-Zwardon-Skalite-Cadca-Zylina... "(nie jechałem ani razu, w tamtym roku wracałem przez Skalite ale odbiłem na Jaworzynke, Koniaków Wisłę i było w miarę OK ale czasowo tak sobie)...
Aha będę jechał w sobotę 25.06 wcześnie ok. 04:00 z Katowic....
GPS podaje informację, że zarówno trasa 1 jak i 2 to ~170km i podobny czas przejazdu +-4 minuty...
Podajcie świeże informacje.. Jeśli czasy i długości ww tras są podobne to jednak lepiej wybrac trasę nr 2 ?? To tak pod kątem straty na korkach na trasie Cieszyn-Cadca ???
Poradźcie proszę... a moze ktroś niedawno testował te 2 trasy ?
Ja tez mam ten problem ale jak wyjeżdżasz o 4 rano w sobotę to zanim się wszyscy obudzą będziesz już za Żiliną Więc nawet jak będą remonty to prawdopodobieństwo korków znikome.
Napisz jak przejedziesz już bo my jedziemy 02.07 i też nie wiemy jak jechać
No jasne ale jak będa objazdy to GPS wyprowadzi mnie w pole więc pewnie stracę cenny czas..