Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Cieszyn czy Zwardoń?!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.06.2010 22:18

dorion napisał(a):
blato napisał(a):
dorion napisał(a):Info, autostrada od Ziliny w jednym kawałku w kierunku Bratysławy.

... to znaczy że w Povażskiej Bysticy nie wjeżdzamy w miasto tylko cały czas autostradką?

dokładnie, cały czas autostradą

To dobre wieści. Bo dla mnie ta trasa nieunikniona...
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 07.06.2010 09:07

Leszek W napisał(a):To wiele zmienia - tam traciło się sporo czasu. Dalej mam dylemat: przez Czechy czy Słowację? Na razie wybieram SK :)

Mam ten sam problem :( Najnowsza AM6.5 prowadzi mnie najszybszą trasa przez A4, potem A1 i na czeską D1. I się nie mogę zdecydować cały czas :(
tomekj69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekj69 » 07.06.2010 09:34

Mam pytanie.
Po słowackiej stronie, tuż za Zwardoniem, bodajże w Skalitem w zeszłym roku prowadzone były prace drogowe (kanalizacja układana w jezdni ). Wracałem tamtędy w lipcu ubiegłego roku i to był delikatnie mówiąc koszmar. Czy ktoś się orientuje, czy Słowacy zrobili juz na tym odcinku drogi porządek?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2010 10:19

lukasz1977 napisał(a): Najnowsza AM6.5 prowadzi mnie najszybszą trasa przez A4, potem A1 i na czeską D1. I się nie mogę zdecydować cały czas :(

A-1 od węzla w Sośnicy to kilkanascie km.Drugi odcinek w budowie a na trzeci niedawno wyłoniono wykonawcę.
Nie radze,bo nawet najnowsza nawigacja może zgłupieć w tamtym miejscu.
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 07.06.2010 10:26

hepik napisał(a):
lukasz1977 napisał(a): Najnowsza AM6.5 prowadzi mnie najszybszą trasa przez A4, potem A1 i na czeską D1. I się nie mogę zdecydować cały czas :(

A-1 od węzla w Sośnicy to kilkanascie km.Drugi odcinek w budowie a na trzeci niedawno wyłoniono wykonawcę.
Nie radze,bo nawet najnowsza nawigacja może zgłupieć w tamtym miejscu.

no wiem - ale potem przejazd przez Rybnik i Wodzisław Śląski na Bohumin - jak ten kawałek wygląda latem w sobotnie popołudnie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2010 11:02

Nie ma co kombinować.Z DG masz S-1 do Cieszyna i dalej przez FRYdek.
Ładowanie sie przez Chałupki to nie od waszej strony.W D-1 i tak jest dziura.
A przez Rybnik (kilkanaście rondek) i Wodzisław jedzie sie kiepsko-po prostu.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 07.06.2010 13:04

dorion napisał(a):
piotr62 napisał(a):
dorion napisał(a):
blato napisał(a):
dorion napisał(a):Info, autostrada od Ziliny w jednym kawałku w kiedunku Bratysławy.

znaczy się nie zniszczona przez powódź? Czy ostatni odcinek (ok 12km) skończony? :)[/quote

połączona w jeden odcinek

Sory ale nie moge uwierzyć: czy to znaczy że w Povażskiej Bysticy nie wjeżdzamy w miasto tylko cały czas autostradką?
P.

dokładnie, cały czas autostradą

Wypasssssss :lol: - wiadukt nad P.Bystrzycą:

Obrazek
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.06.2010 13:08

hepik napisał(a):Nie ma co kombinować.Z DG masz S-1 do Cieszyna i dalej przez FRYdek.
Ładowanie sie przez Chałupki to nie od waszej strony.W D-1 i tak jest dziura.
A przez Rybnik (kilkanaście rondek) i Wodzisław jedzie sie kiepsko-po prostu.

W D-1 już niema dziury, jak w Bohuminie wjedziesz to jedziesz aż do Brna. Chyba że chodzi Ci o to że koło Olomouca to n ie autostrada tylko droga ekspresowa :wink:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 07.06.2010 13:41

dids76 napisał(a):W D-1 już niema dziury, jak w Bohuminie wjedziesz to jedziesz aż do Brna. Chyba że chodzi Ci o to że koło Olomouca to n ie autostrada tylko droga ekspresowa :wink:

Witam

A odcinek pomiędzy Bravantice a Novym Jicinem?? Jest tam jakaś nowa droga??

Pozdrawiam
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 07.06.2010 13:56

taurus napisał(a):
dids76 napisał(a):W D-1 już niema dziury, jak w Bohuminie wjedziesz to jedziesz aż do Brna. Chyba że chodzi Ci o to że koło Olomouca to n ie autostrada tylko droga ekspresowa :wink:

Witam

A odcinek pomiędzy Bravantice a Novym Jicinem?? Jest tam jakaś nowa droga??

Pozdrawiam

wg AM 6.5 jest - dlatego tamtędy kieruje ;)
na google jeszcze jej nie ma ;)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 07.06.2010 14:26

Na stronie Navteq-a też już jest.

Cenna informacja.

Dziękuję.
agrestrybnik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrestrybnik » 07.06.2010 15:15

lukasz 1977 w sobote popoledniu mozesz smialo pykac na Rybnik Wodzislaw Slaski i potem prosto az na Chalupki, ruch jest wtedy maly, w tygodniu sa korki
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 07.06.2010 20:34

Potwierdzam - Rybnik - Wodzisław po 17 w piątek już luźny.
A z Wodzisławia na Chałupki to już zupełnie puste pola ;)
No a z Chałupek to śmigniesz niemal do Bratysławy bez większego myślenia :) :) :)
arek39elblag
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek39elblag » 09.06.2010 17:42

Mam jeszcze pytanko czy jadąc przez Cieszyn do granicy Słowackiej tj.Cadcy ten kawałek drogi w Czechach jest płatny :?:
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 09.06.2010 18:49

arek39elblag napisał(a):Mam jeszcze pytanko czy jadąc przez Cieszyn do granicy Słowackiej tj.Cadcy ten kawałek drogi w Czechach jest płatny :?:

Kolega nie odrobił lekcji. Na forum sprawa tego odcinka była wielokrotnie omawiana.

Proponuję poświęcić 5 minut na szukanie.

Szczególnie w dziale FAQ.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przez Cieszyn czy Zwardoń?! - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone