Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Cieszyn czy Zwardoń?!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 03.06.2010 18:35

A gdzie przekraczacie granicę na trasie Brno - Wiedeń.
Wiele osób na forum pisze o trasie przez Mikulov a Google maps wyznacza mi trasę przez Breclav???
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 03.06.2010 19:26

canooe napisał(a):A gdzie przekraczacie granicę na trasie Brno - Wiedeń.
Wiele osób na forum pisze o trasie przez Mikulov a Google maps wyznacza mi trasę przez Breclav???
Zależy skąd startujesz .
Ja z centralnej Polski jadę przez Cieszyn i przez Mikulov :)
Poczytaj tu forum/viewtopic.php?t=26633&postdays=0&postorder=asc&start=15
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.06.2010 19:37

piotr62 napisał(a):Czy jechał ktoś może powiedzmy w ostatnim miesiącu, trasą Żywiec-Zwardoń-Cadca i może opisać jej stan?

P.

Ja ponowię pytanie :D
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 03.06.2010 21:01

jasio napisał(a):
Zależy skąd startujesz .

a jakie to ma znaczenie skąd jadę? chodzi mi o wybór miejsca przekroczenia granicy na tej trasie.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 03.06.2010 21:25

canooe napisał(a):
jasio napisał(a):
Zależy skąd startujesz .

a jakie to ma znaczenie skąd jadę? chodzi mi o wybór miejsca przekroczenia granicy na tej trasie.
Sorry myślałem ze chodzi Ci o granice w PL , ale chyba odpowiedziałem na pytanie.
I bądź tu człowieku dobry jeszcze opierdol dostaniesz . :roll:
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 04.06.2010 08:13

krakuscity napisał(a):
piotr62 napisał(a):Czy jechał ktoś może powiedzmy w ostatnim miesiącu, trasą Żywiec-Zwardoń-Cadca i może opisać jej stan?

P.

Ja ponowię pytanie :D

Na ten moment nie pomogę, wyruszam 12 czerwca ale jadę na Cieszyn, Jablunkov, Cadca. Raz jechałem przez Zwardoń i nie podobało mi się.
A jadę z Katowic.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 04.06.2010 09:37

Jechałem 3 i 6 maja, na trasie nie było żadnych prowadzonych prac drogowych. Stan drogi: "krajowy", bez zachwytu. Pamiętajcie jednak, że na tamtym terenie przeszła powódź.

Pozdrawiam
Rafał
dorion
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorion » 04.06.2010 20:37

Info, autostrada od Ziliny w jednym kawałku w kiedunku Bratysławy.
blato
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blato » 04.06.2010 20:48

dorion napisał(a):Info, autostrada od Ziliny w jednym kawałku w kiedunku Bratysławy.

znaczy się nie zniszczona przez powódź? Czy ostatni odcinek (ok 12km) skończony? :)
dorion
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorion » 04.06.2010 21:23

blato napisał(a):
dorion napisał(a):Info, autostrada od Ziliny w jednym kawałku w kiedunku Bratysławy.

znaczy się nie zniszczona przez powódź? Czy ostatni odcinek (ok 12km) skończony? :)[/quote

połączona w jeden odcinek
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 04.06.2010 21:51

8O 8O 8O
Jasne... autostrady tak budują, że powódź je niszczy od razu... :lol: :wink:

Jakoś nie słyszałem jeszcze ani razu, żeby jakaś powódź zniszczyła autostradę. Zalanie a zniszczenie to chyba jednak różnica? :roll:

(Czasami to myślę, że te wszystkie GPS-y niektórym ludziom tak mieszają w głowach, że już trudno o włączenie praktycznego zdrowego rozsądku...). :?

Eeeech..
blato
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blato » 05.06.2010 06:57

Fatamorgana napisał(a):Jasne... autostrady tak budują, że powódź je niszczy od razu... :lol: :wink:

Mosty też budują tak, że powódź im nie straszna, efekt - kilka mostów zniszczonych.

Fatamorgana napisał(a):Jakoś nie słyszałem jeszcze ani razu, żeby jakaś powódź zniszczyła autostradę

To nie znaczy, że coś takiego nie może się wydarzyć :) prawda?
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 06.06.2010 17:38

dorion napisał(a):
blato napisał(a):

znaczy się nie zniszczona przez powódź? Czy ostatni odcinek (ok 12km) skończony? :)[/quote

Sory ale nie moge uwierzyć: czy to znaczy że w Povażskiej Bysticy nie wjeżdzamy w miasto tylko cały czas autostradką?
P.
dorion
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorion » 06.06.2010 20:45

piotr62 napisał(a):
dorion napisał(a):
blato napisał(a):

Sory ale nie moge uwierzyć: czy to znaczy że w Povażskiej Bysticy nie wjeżdzamy w miasto tylko cały czas autostradką?
P.

dokładnie, cały czas autostradą
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 06.06.2010 21:18

To wiele zmienia - tam traciło się sporo czasu. Dalej mam dylemat: przez Czechy czy Słowację? Na razie wybieram SK :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przez Cieszyn czy Zwardoń?! - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone