wielbiciel napisał(a):Od września ma być oddany do ruchu nowy kawałek A1 od węzła Sośnica do węzła Maciejów tj do skrzyżowania z DK88 (dawna DK4 z Bytomia do Wrocławia).
Raul73 napisał(a):No, jeśli w kwietniu mają dociągnąć autostradę do lotniska, to rzeczywiście będzie bardzo duże ułatwienie.
Raul73 napisał(a): przez centrum Tarnowskich Gór i Gliwic to chyba nie jest najlepszy pomysł. Jechałem kiedyś tamtędy na mecz do Chorzowa (policja tak kierowała) - masakra!
Raul73 napisał(a):No, jeśli w kwietniu mają dociągnąć autostradę do lotniska, to rzeczywiście będzie bardzo duże ułatwienie. Bo jazda trasą sugerowaną przez wielbiciela - przez centrum Tarnowskich Gór i Gliwic to chyba nie jest najlepszy pomysł. Jechałem kiedyś tamtędy na mecz do Chorzowa (policja tak kierowała) - masakra!
bzyq74 napisał(a):Jak nie będzie obsuwy to na południe już będzie można śmigać A1.
Na razie termin otwarcia:
- Maciejów - Piekary Śląskie - grudzień 2011
leoligot napisał(a):Czy mogę spytać o odcinek Cieszyn-Cadca. Zawsze pomykałem tam gratis,a teraz słyszałem,że tam zrobili płatny odcinek . Dla mnie to istotne,bo chyba za tydzień pomknę do Dalmacji ,a z Katowic to dla mnie najbliżej.
leoligot napisał(a):Czy mogę spytać o odcinek Cieszyn-Cadca. Zawsze pomykałem tam gratis,a teraz słyszałem,że tam zrobili płatny odcinek.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi