Koledzy ja będę jechał przez Cieszyn i winietę chciałbym kupić na zaznaczonej stacji, tam autostrada zaczyna się dopiero za rondem, dobrze rozumiem ?
http://www.mapy.cz/#z=13&x=18.623734&y= ... 0112_1&t=s
Pozdrawiam
Grzesiek21 napisał(a):Koledzy ja będę jechał przez Cieszyn i winietę chciałbym kupić na zaznaczonej stacji, tam autostrada zaczyna się dopiero za rondem, dobrze rozumiem ?
http://www.mapy.cz/#z=13&x=18.623734&y= ... 0112_1&t=s
Pozdrawiam
ferster napisał(a):Powiedzał mi jeden tubylec w Bohuminie, że można śmiało jechać do pierwszej stacji bezkarnie. Czy to prawda??
mariusz1972 napisał(a):Czy jakość drogi w Czechach jest lepsza jadąc przez Cieszyn, czy przez Chałupki?
lulmar napisał(a):Drodzy, parę dni temu wróciłem z HR
9*jechałem przez Czechy, raz przez D (powódź), a tym razem przez SK
Powiem krótko - nie zamierzam już więcej jeździć inną drogą. Po prostu rewelacja!! Nie rozumiem jak można się jeszcze tłóc przez czechy kiedy:
1. W Słowacji od Żiliny jest naprawde piękna nowa autostrada, a nie jakieś gruzy.
2. Ze słowacji jest autostrada do wiednia, a z czech nie
3. Jadąc przez Słowację praktycznie omijamy Wiedeń, a jadąc przez Czechy tracimy dodatkową godzinkę na przejazd przez miasto.
Podsumowując, kto ceni czas, komfort i pieniądze powinien wybrać drogę przez Słowację
lulmar napisał(a):Drodzy, parę dni temu wróciłem z HR
9*jechałem przez Czechy, raz przez D (powódź), a tym razem przez SK
Powiem krótko - nie zamierzam już więcej jeździć inną drogą. Po prostu rewelacja!! Nie rozumiem jak można się jeszcze tłóc przez czechy kiedy:
1. W Słowacji od Żiliny jest naprawde piękna nowa autostrada, a nie jakieś gruzy.
3. Jadąc przez Słowację praktycznie omijamy Wiedeń, a jadąc przez Czechy tracimy dodatkową godzinkę na przejazd przez miasto.
Podsumowując, kto ceni czas, komfort i pieniądze powinien wybrać drogę przez Słowację
lulmar napisał(a):Kawałek Cieszyn - Żylina - według google maps 71,4km
Jakość autostrad w Czechach jest wyraźnie gorsza, a obwodnica Wiednia jest ... w Wiedniu i poruszanie się nią z prędkością 1xxkm/h gdzie xx powinno dążyć do max może być trudne.
Oczywiście każdy wybierze po swojemu. Ja reprezentuję kierowców z "tą cięższą noga" i jestem gotów się założyć, że przez Czechy lepszego czasu niż przez Słowację nie da się zrobić.
lulmar napisał(a):1. W Słowacji od Żiliny jest naprawde piękna nowa autostrada, a nie jakieś gruzy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi