Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez Budapesz do Baska Voda

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
8szymon8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) 8szymon8 » 09.08.2014 21:28

W roku 2012 były Mimice, w 2013 Istria która nas nie zachwyciła, więc w 2014 postanowiliśmy wrócić w rejon który urzekł nas najbardziej - środkowa Dalmacja. Wybór padł na Baska Voda. Przyczyn nie było konkretnych by właśnie tam uderzyć ale wybór padł właśnie na tę miejscowość.

Lecz po kolei. Podróż zaczęliśmy w niedzielę 27/07/2014 o 5:45. Cel - Budapeszt!
Obrazek
Tankowanie w Mikulovie i lecimy dalej :)
Obrazek
Swoją drogą to autostrady na Węgrzech zrobiły na mnie mega wrażenie!
Obrazek
I dojechali. Pierwszy punkt wycieczki zaliczony!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po jedym dniu w stolicy Węgier wyruszyliśmy dalej.
Po 1.5h drogi postój i regeneracja sił nad Balatoem :)
Obrazek
Na szczęscie pogoda w miarę dopisała. Na wieczór podróż do celu - Baska Voda :D Dojechaliśmy o 2 nad ranem, mały spacer w nocy wzdłóż miasteczka, spioch w aucie i o 8 zakwaterowanie. Niestety samochód się zagotował (opisywałem to już w innym temacie :(). Na początku próbowaliśmy coś jeszcze podziałać i naprawiać:
Obrazek
Suma summarum usterka przekroczyła moje umiejętności naprawy i wizyta u mechanika była nieunikniona, jednak ostatecznie silnik na skutek przegrzania uległ na tyle usterce że trzeba było wracać na lawecie... :(
Obrazek
W oczewianiu na lawetę spędziliśmy prawie dobę na parkingu przy autostradzie. Trzeba było szukać w tym wszystkim jakiś pozytywów więc zaczęliśmy zbierać fundusze na podróż do domu:
Obrazek
Jednak to co najbardziej zapamiętamy z tych wakacji jest ukryte w zdjęciu poniżej!!
Obrazek

P.s. Jest to moja pierwsza relacja z podróży więc mam nadzieję że chociaż trochę Was zainteresowałem naszym wakacyjnym wypadem! Pozytywne jak i negatywne komentarze mile widziane :) :papa:
banalna77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banalna77 » 10.08.2014 00:16

hmmm czyli jak było? balaton i laweta w chorwacji i powrót? czy był jakiś smażing , plażing w chorwacji?:)
8szymon8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) 8szymon8 » 10.08.2014 12:19

Oczywiście że był smażing i plażing i inne atrakcje. To się jeszcze udało :)

Zapraszam do obejrzenia filmu! Ostatnie zdjęcie w pierwszym poście lub -> YouTube - Baska Voda 2014 - Holiday in Croatia

Niestety forum (chyba) nie obsługuje znaczników HTML i nie ma możliwości wrzucenia filmu z YT bezpośrednio do postu.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 11.08.2014 18:37

Skoro był plażing, smażing i inne atrakcje, to opisuj co się działo, wrzucaj fotki :D
Chętnie pooglądamy i poczytamy :D
Pozdrawiam
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 13.08.2014 09:10

i jak w końcu się tam dostaliście?? :)
8szymon8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) 8szymon8 » 14.08.2014 15:38

banankochan napisał(a):i jak w końcu się tam dostaliście?? :)

Dojechać dojechaliśmy bo szczęście w nieszczęściu usterka pojawiła się praktycznie w samej Basce Voda.

Zdjęć mam niewiele dlatego wszystko co się działo (i można opublikować :oczko_usmiech:) znajduje się na YT :) [KLIKAĆ W LOGO]
Obrazek
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 14.08.2014 23:56

Ekipa daje radę :)
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 19.08.2014 13:18

Ile kosztowało wynajęcie łódki w BV ??

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone