Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu
Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.11.2017 18:39

My nie kajakujemy i nie pływamy jachtami po morzu, ale też mamy przesyt, tzn. ja mam.... a po tym jak wróciliśmy z Hvaru na ląd to tłok mnie przytłoczył....jak nigdy....
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.11.2017 18:47

Ja już chciałam w zeszłym roku nie jechać do Cro... zaplanowaliśmy Rumunię i Bułgarię... miałam być twarda i nieugięta, bo przecież już dość miałam tego kraju... :? A potem mi się tak zrobiło żal, że musiałam chociaż na tydzień wyskoczyć gdzieś blisko do Chorwacji, no i padło na Krk. :lool: BTW, to bułgarskie wybrzeże to tak na jeden raz raczej... na siłę góra dwa razy... :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.11.2017 18:55

Dziewczyny, powiem Wam, że w tym roku czuję bardzo podobnie... 8O :mrgreen:

Na Visie niby wszystko było nowe, bo byliśmy tam pierwszy raz, a jednak takie samo, bo to ta sama Chorwacja... 12 wakacyjnych wyjazdów do Cro i wygląda na to, że potrzebuję odmiany, tego "efektu WOW". Coś takiego miałam w tym roku w Sarajewie, w którym wszystko było nowe, inne, a chciałabym to przeżywać przez całe wakacje.

Dlatego w przyszłym roku... prawdopodobnie Grecja :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.11.2017 18:59

maslinka napisał(a):Dlatego w przyszłym roku... prawdopodobnie Grecja :mrgreen:
8O 8O Z kajakiem w tle??? To już nie mogę się doczekać.... A zdradź o jakim regionie myślisz....
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 10.11.2017 19:00

maslinka napisał(a):Dziewczyny, powiem Wam, że w tym roku czuję bardzo podobnie... 8O :mrgreen:

Na Visie niby wszystko było nowe, bo byliśmy tam pierwszy raz, a jednak takie samo, bo to ta sama Chorwacja... 12 wakacyjnych wyjazdów do Cro i wygląda na to, że potrzebuję odmiany, tego "efektu WOW". Coś takiego miałam w tym roku w Sarajewie, w którym wszystko było nowe, inne, a chciałabym to przeżywać przez całe wakacje.

Dlatego w przyszłym roku... prawdopodobnie Grecja :mrgreen:

WOW!! :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.11.2017 19:02

Tłok się robi niemiłosierny choć wciąż udaje nam się znajdować spokojny azyl i tak było w tym roku na Brac z małymi wyjątkami miejsc obleganych.
Do tego dochodzą rosnące ceny noclegów, parkingów, atrakcji.
Widzieliście nowy cennik Plitvic na 2018?
Dorośli: 250kn (było 180kn), dzieci 7-18 lat: 110kn (było 80kn), studenci 160kn (było 110kn) 8O

Mikromir napisał(a):Ja już chciałam w zeszłym roku nie jechać do Cro... zaplanowaliśmy Rumunię i Bułgarię... miałam być twarda i nieugięta, bo przecież już dość miałam tego kraju... :? A potem mi się tak zrobiło żal, że musiałam chociaż na tydzień wyskoczyć gdzieś blisko do Chorwacji, no i padło na Krk. :lool: BTW, to bułgarskie wybrzeże to tak na jeden raz raczej... na siłę góra dwa razy... :wink:

To ja już te 2x w tym kraju mam wyrobione :mrgreen:
No i też boję się właśnie takiej kapitulacji... w sumie to się nie pożegnałam jakoś specjalnie z Cro podczas ostatniej wizyty :mrgreen: :mrgreen:

Matkoooo... maslinka i nawet Ty 8O
Epidemia 8O

Dobrze, że mamy tu też dział Jak nie Chorwacja to ... ???
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.11.2017 19:05

piekara114 napisał(a):
8O 8O Z kajakiem w tle??? To już nie mogę się doczekać.... A zdradź o jakim regionie myślisz....

Na pewno z kajakiem :D

Co do regionu, jeszcze nie mam pojęcia. Muszę poczytać relacje... Może coś polecicie? :)

Wskazane plaże kamieniste/otoczakowe/żwirowe (nie piaszczyste) i duży potencjał kajakowy :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.11.2017 19:10

Kajak to i samochód własny, a nie samolot.... Wszyscy, że najpiękniej jest na Peloponezie, ale to z południa PL 2 pełne dni jazdy, bez większych postojów.... Wszystko zależy na jak długo jedziesz... dla mnie samochodem 2 dni to max... więcej sobie nie wyobrażam, zwłaszcza że płynięcie promami strasznieee nas nuuudzi.....

Jeśli chodzi o Grecję to ja na razie raczkuję: był półwysep Halkidki i Kreta.... a myślę o Epirze... tam trochę wysepek jest, więc może na to popatrz, ale z zatoczkami to chyba krucho.... warto zajrzeć na greckie forum....
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.11.2017 19:13

maslinka napisał(a):
piekara114 napisał(a):

Na pewno z kajakiem :D

Co do regionu, jeszcze nie mam pojęcia. Muszę poczytać relacje... Może coś polecicie? :)

Wskazane plaże kamieniste/otoczakowe/żwirowe (nie piaszczyste) i duży potencjał kajakowy :D
To mnie w sumie podobnie plus możliwość dojazdu z budą :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.11.2017 19:16

piekara114 napisał(a):Jeśli chodzi o Grecję to ja na razie raczkuję: był półwysep Halkidki i Kreta.... a myślę o Epirze... tam trochę wysepek jest, więc może na to popatrz, ale z zatoczkami to chyba krucho.... warto zajrzeć na greckie forum....

Wstępnie myślałam o Lefkadzie, ale tam chyba głównie piaszczyste plaże...
Lubię wyspy :D Z tym, że w Grecji chyba nie do końca jest tak jak w Chorwacji, że na wyspach jest mniej turystów.

Dla mnie 2 dni w drodze to też max. Dojazd koniecznie z noclegiem (lub dwoma) np. w Belgradzie :)

gusia-s napisał(a):Matkoooo... maslinka i nawet Ty 8O
Epidemia 8O

Zaraziłam się tym wirusem :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.11.2017 19:17

gusia-s napisał(a):To mnie w sumie podobnie plus możliwość dojazdu z budą :)
Dzikie parkowanie nawet z budą nie jest w Gr problemem....
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.11.2017 19:18

Robimy tu bałagan...pogadajmy gdzie indziej, czy w wątku o Grecji czy na greckim forum.... no i więciej osób wtedy coś podpowie.... Lefkada to chyba piasek tylko i dość mocny wiatr....
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.11.2017 19:30

maslinka napisał(a):
piekara114 napisał(a):
gusia-s napisał(a):Matkoooo... maslinka i nawet Ty 8O
Epidemia 8O

Zaraziłam się tym wirusem :mrgreen:

Ale się porobiło 8O 8O 8O 8O :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.11.2017 19:40

maslinka napisał(a):...
Wstępnie myślałam o Lefkadzie, ale tam chyba głównie piaszczyste plaże...

Ależ skąd... jest sporo z maleńkich otoczaków jak perełki, kilka opisałam w relacji Karawaningowa zdrada ... :)

piekara114 napisał(a):
gusia-s napisał(a):To mnie w sumie podobnie plus możliwość dojazdu z budą :)
Dzikie parkowanie nawet z budą nie jest w Gr problemem....
To wiem, chodzi tylko aby dojazd był w miarę ok :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.11.2017 19:53

mysza73 napisał(a):Ale się porobiło 8O 8O 8O 8O :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

Ty to się nawet nie odzywaj, boś tego wirusa przywlokła... no, m.in. Ty, bo jeszcze inni tacy się trochę przyczynili... :roll: I widzisz teraz co się dzieje? Chorwacja pusta zostanie. I ostatni gasi światło... I kto im będzie za te bileciki do Plitvickich płacił?... :mrgreen: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies