roszel napisał(a):No to siup... 950 do krk... ktos moze aktualnie jest na krk???
Ja już nie
roszel napisał(a):No to siup... 950 do krk... ktos moze aktualnie jest na krk???
Ach córunia jaka pięknaKaterina napisał(a):Gusia, Bunia pozdrawia matkę chrzestną
gusia-s napisał(a):Ach córunia jaka pięknaKaterina napisał(a):Gusia, Bunia pozdrawia matkę chrzestną
Moja też bardziej różowa niż zielona w okresie kwitnienia ale to normalne, zobacz na chorwackie bugenwille ... sam kwiat, właściwie to przykiwat (to różowe) a dopiero w środku kwiatuszek ten biały liści prawie nie widać
Moja już stopniowo zaczyna przekwitać, zostały jej dwie różowe kiście (miała 4) choć widzę, że w nowym miejscu ma jeszcze ochotę się zaróżowić . Specem nie jestem od kwiatków ale nie przesadzam jej jeszcze w większą doniczkę. One ponoć lubią ciasno w ziemi wtedy lepiej rosną w górę, dosypię jej tylko właśnie tej ziemi bo nieco się wypłukało przez rok podlewania. Ziemię mam zamiar przytargać z Cro we wrześniu skubnę zwyczajnie jakieś 250 ml spod jakiejś bungewilli i dosypię na wierzch doniczki. Przycinać to można dopiero po całkowitym przekwitnięciu. Swojej też na razie nie będę cięła bo jest dość wymiarowa tzn. proporcjonalna
Ty lepiej swojej też nie ruszaj, nie przesadzaj. Zimą no cóż ... parapet ją czeka i w następnym roku znów zakwitnie
Kurde ... nie mogę uwierzyć ale ta zima to już niedługo całkiem :/
gusia-s napisał(a): ... Widzicie się z Kapitańską gdzieś na Vis?
Katerina napisał(a):Gusia - ja się załamałam tym linkiem
Czy oni mają tam dopiero przyjechać,czy już byli , bo nie mam czasu rozszyfrowywać artykułu - przy moim stopniu znajomości hrvatskiego zajmie mi to pół dnia.
Podaję dalej link maslince,ok?
Powrót do Nasze relacje z podróży