Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?
napisał(a) Mikromir » 10.07.2017 12:52
roszel napisał(a): i jak wrażenia z pobytu na krk?
chciałam podpytac ktotko o tegoroczne ceny w sklepach... na wyspie.. czyli co sie oplaca zabierac z domku... korzystalas może z nowego lidla na krk?
dodadam ze mieszkamy w Niemczech i widzac gazetke z kryckiego lidla ceny porównywalne...
a jak z knajpkami??? mozesz cos polecic.. no i jak cenowo
chyba ze pichcilas sama jak Gusia
Wrażenia pozytywne, jeśli pominąć kwestie pogodowe.
Jak wspominałam - krajobrazowo Stara Baška (no i ta ponoć zatłoczona Baška)
is the best na wyspie.
Nawet plaża Žala za SB na początku lipca była bez tłoku. Do Malinskiej nie zdążyłam zajrzeć, Baškę zwiedzałam szybko w ulewnym deszczu, Omišalj taki średnio, na nudę dzieci maleńka Biserujka dobra, spodobał mi się Vrbnik z wąskimi uliczkami, a nawet sam Krk nie był zły.
Zresztą z Krku wybrałam się statkiem do Rabu na Rabie i maslin w Lunie na Pagu + panorama paru plaż Krku - i ten Rab właśnie był super. Polecam statek Tajana, 36 euro (260 kun) osoba z obiadem, wycieczka całodniowa. Jak normalnie unikam fishpicników, tak tu muszę przyznać był
ordnung, kultura i fajna przewodniczka mówiąca w 4 językach. No i delfiny po drodze.
Gdybyś była zainteresowana, tel. do właściciela: 00385 91 522 93 33.
Zakupy robiliśmy przede wszystkim w Lidlu w Krku - co do cen widzisz w gazetce, chyba najbardziej konkurencyjne na wyspie. Były całkiem ok, bo w Starej Bašce monopolista miał takie przebicie, że głowa boli. Konkretnych cen artykułów spożywczych Ci nie mogę podać, jakoś nie mam do tego pamięci, ale zostało mi ogólne wrażenie że nie jest źle.
Pichciliśmy sami, raz wpadliśmy tylko do knajpki Grill Felix w Starej Bašce - polecam.
Miłego urlopu!