Gratki za wyjście na szczyt przy takiej pogodzie
Pozdrawiam
Piotr
Chodzi o to ... że w zasadzie to zaliczyliśmy już wszystkie nadmorskie miasteczka poza Njivicami, w których to nic ciekawego ponoć nie ma toteż wyprawa na Obzovo wydała nam się dużo bardziej ciekawapiekara114 napisał(a):Że też Wam się chciało wędrować w taki wiatr.... jak bym albo jakieś miasteczko zaliczyła lub bym wogóle d..pska nie ruszyła....
piotrf napisał(a):Gratki za wyjście na szczyt przy takiej pogodzie ...
Nefer napisał(a):Piękna, górska wyprawa . A widoki ze szczytu tylko wynagrodziły wysiłek, który w ten spacer włożyliście .
Czytałam w Twojej relacji , Wy szliście z przeciwnej strony nieco krótszym szlakiem od drogi wiodącej do Baski. Pamiętam że narzekałeś na słabe oznaczenia. Na szlaku, którym my wędrowaliśmy oznaczenia są ok. Szlaki różnią się widokowo, wiec najfajniej to by było wejść jednym a zejść drugim ale trzeba by sobie zorganizować podwózkę na start lub metę. My niestety wróciliśmy tym samym szlakiem, szkoda ... jakoś dopiero po powrocie wpadłam na pomysł, że mogliśmy poprosić przecież sąsiadów z kempingu aby odebrali nas naszym autem z przeciwnej strony Tak gwałtownie podjęliśmy decyzję o wyjściu, ze nawet się nie zastanowiłam nad taką opcją.Piter_M napisał(a):Nam i naszym dzieciom też na Obzovej się podobało ...
gusia-s napisał(a):Pamiętam że narzekałeś na słabe oznaczenia.
gusia-s napisał(a):Pamiętam, że takie ładne oczka wodne były w górach na waszym szlaku
Dobrze gadasztyniolek napisał(a): ... Przy wchodzeniu na szczyty nic tak nie wynagradza zmęczenia i potu jak widoki ...
Nic się nie matw jestem pewna, że to zmagania z wiatrem nas tak ścięły a człowiek w zachwycie na adrenalinie to nic nie czuje dopiero potem. Obzova to mały pagórek 568 m.n.p.m. choć kilka km trza przemaszerować.Mikromir napisał(a):O qurcze, końcówka nie brzmi szczególnie zachęcająco... Rodzina może mi nie wybaczyć tej trasy, nawet jeśli nie będzie wiało...
łoj tak, łoj takbeatabm napisał(a):Takie zmęczenie po wysiłku i emocjach jest zawsze pozytywne
Takich info to trzeba szukać w relacjach Franzaruzica napisał(a):Gusiu, Twoja ostatnia wycieczka tak mi trochę dała do myślenia... i się zaczęłam zastanawiać czy istnieje coś takiego jak Korona Gór Chorwacji Google na ten temat milczy, ale może fajnie by było kolekcjonować chorwackie pagóry
Powrót do Nasze relacje z podróży