Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser
Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.04.2017 10:20

Mikromir napisał(a):... Ale odjeżdżając mogę zostawić tabliczkę "RESERVED FOR CROberto". :mrgreen: :wink:

:mrgreen: Jeszcze dodaj napis PRIVATE :mrgreen: i przydało by się postawić ...
12-1.jpg
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2017 14:28

gusia-s napisał(a): i przydało by się postawić ...

:lool:
A Tobie się kraje i morza nie pomyliły przypadkiem?... :mrgreen: :oczko_usmiech:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 11.04.2017 15:25

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a):
CROberto napisał(a):... Zatoczka cudowna.... 8)
Biedni ci urlopowicze,co tam będą w tym samym czasie co ja.... :mrgreen: jak w końcu zajadę Na Krk :lol:

Uważaj abyś nie wszedł w kolizję terminową z Mikromir bo też się zasadza na tę zatoczkę ;)

Już zaklepana na przełom czerwca / lipca. Obrazek

Nie oddam!!! Obrazek

:oczko_usmiech:

Danka 8O jak widzę te argumenty ,które w rękach trzymasz ,to może w ogóle w tym roku do Chorwacji nie pojadę... :oczko_usmiech:
Aż strach by było na jakieś wycieczce niechcący przed tobą w kolejce po lody stanąć..... :mrgreen:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 11.04.2017 15:40

gusia-s napisał(a):
Mikromir napisał(a):... Ale odjeżdżając mogę zostawić tabliczkę "RESERVED FOR CROberto". :mrgreen: :wink:

:mrgreen: Jeszcze dodaj napis PRIVATE :mrgreen: i przydało by się postawić ...
Obrazek

Danusia :smo:
gusia- to by mi się podobało,ale .....natakiegoalinklusiva mnieniestać :lol:

Danka,jak wiesz w tym roku Peljesac....
W przyszłym Krk.......tak dla zdrowotności-jak już cię tam dawno nie będzie... :mrgreen:
Jak będziecie tam wielokrotnie w tym roku urzędować,i jakieś trunki w całości by wam nie weszły,to dobrze zakorkuj i w tej grocie dla mnie schowaj - wolę to niż tabliczkę.... :oczko_usmiech:
:smo:

Btw.
gusia- może już nic nie pisz,i zdjęć nie wklejaj,bo jeszcze Crobratobujcze ekscesy z tej relacji wynikną... :mrgreen: :oczko_usmiech:
Btw 2.
Już nie jeżdżę nad morza,gdzie gdzie błękit raz na tydzień,i tylko nad głową :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2017 18:09

CROberto napisał(a): Danka 8O jak widzę te argumenty ,które w rękach trzymasz ,to może w ogóle w tym roku do Chorwacji nie pojadę... :oczko_usmiech:
Aż strach by było na jakieś wycieczce niechcący przed tobą w kolejce po lody stanąć..... :mrgreen:

Twardym trza być, nie miętkim... Obrazek

Bo widzisz Robert, ja nie chcem, ale muszem tak w tym roku... Zabieram szaloną ilość młodzi wszelkiej w liczbie sztuk 4, w tym 2 świeżo upieczonych tzw. dorosłych osiemnastolatków, świadomych, że moc jest z nimi... Obrazek Obrazek

Chwila słabości i... już po mnie. Obrazek

CROberto napisał(a):Jak będziecie tam wielokrotnie w tym roku urzędować,i jakieś trunki w całości by wam nie weszły,to dobrze zakorkuj i w tej grocie dla mnie schowaj - wolę to niż tabliczkę.... :oczko_usmiech:

Łudzisz się, że coś zostanie w takiej sytuacji?... Może... oliwa z oliwek?... Zostawić :?: Obrazek
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.04.2017 18:16

Mikromir napisał(a):... A Tobie się kraje i morza nie pomyliły przypadkiem?... :mrgreen: :oczko_usmiech:

Bo to by był prekursing czy jakoś tak ... jeszcze nie widziałam tego obyczaju w Cro ale zawsze ktoś robi ten pierwszy krok do ewolucji w inny wymiar plażingu więc ... :?: :oczko_usmiech:

CROberto napisał(a):gusia- to by mi się podobało,ale .....natakiegoalinklusiva mnieniestać :lol:
...

Yyyyy ... jest jeszcze Provident, widziałam w TV ... spełniają marzenia :mrgreen: :mrgreen:

Dobrze, że plany wyjazdowe Wam się z Mikromir nie pokrywają bo rzeczywiście mogło by się to skończyć niekulturalnie :mrgreen:

Mikromir napisał(a):... Łudzisz się, że coś zostanie w takiej sytuacji?... Może... oliwa z oliwek?... Zostawić :?: Obrazek

Zostaw, jak nie będzie się czym nałojić to przynajmniej się nałoliwi ... zawsze coś ;) :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2017 18:23

gusia-s napisał(a): jeszcze nie widziałam tego obyczaju w Cro ale zawsze ktoś robi ten pierwszy krok do ewolucji w inny wymiar plażingu więc ... :?: :oczko_usmiech:

Może jednak nie byłaby to ewolucja w całkiem właściwym kierunku... :roll: Przemyśl to jeszcze, pliz... :?

gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.04.2017 18:54

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): jeszcze nie widziałam tego obyczaju w Cro ale zawsze ktoś robi ten pierwszy krok do ewolucji w inny wymiar plażingu więc ... :?: :oczko_usmiech:

Może jednak nie byłaby to ewolucja w całkiem właściwym kierunku... :roll: Przemyśl to jeszcze, pliz... :?
Po przemyślunku przyznaję, że się nieco rozpędziłam w mych zamysłach ... uznajmy, że propozycja nie padła :mrgreen: i lećmy dalej :)

Cd. Dzień 11 - 12.07.2016 wtorek

Cd. Trip po wyspie – zatoka Soline

Kolejny przystanek w zatoce Soline.
Soline.JPG

Znów dajemy z górki …Obrazek
DSCN6924.JPG
DSCN6925.JPG
DSCN6926.JPG

W tej samej zatoce położone są trzy miejscowości: na prawo Klimno, na lewo Cizici a w środku właśnie Soline.

Zatoczka słynie z zasobów ponoć leczniczego błota i płyciutkiej wody i w zasadzie to tyle nas interesuje więc zabudowania mijamy boczkiem :wink:.
Parkujemy znów za free, tuż przy drodze biegnącej wzdłuż zatoki, obok kolejnego spożywczaka no bo przecież może kiełbasę tu mają z truflami Obrazek
No nie mają :(

Kawałek dalej są oficjalne parkingi już płatne. Miejsca dużo, stoją kampery i osobówki.
No więc tak szli, szli i doszli :mrgreen: Nie no wcale tak daleko nie szli jakieś 200-300 m od sklepu, aż tu wyłania się Sahara czy co :?: 8O Niby widać jakąś wodę ale może to fatamorgana wszak gorąc straszny :wink: Ziemia spękana a na powierzchni osad soli.
DSCN6927.JPG
DSCN6929.JPG

To jednak nie fatamorgana :) Ładnie to wszystko ze sobą kontrastuje i widoczek zacny :hearts:
DSCN6930.JPG
DSCN6931.JPG

I plaża komercyjna się znajdzie :) leżaczki, parasole Obrazek
DSCN6934.JPG
DSCN6935.JPG

Im dalej idziemy tym więcej dziwnych ludzi, zmazanych na czarno 8O
DSCN6937.JPG
DSCN6940.JPG

Wg mnie to placebo ... może jakby rok w tym błocie się taplać to by coś pomogło :wink:

Widoczek w stronę Cizici
DSCN6939.JPG

Dochodzimy do betonowego pomostu wpuszczonego w głąb zatoki. Wg informacji to Strada :)
DSCN6941.JPG
DSCN6949.JPG

Strada ma prawie 300 m długości, przechadzamy się na jej koniuszek :)
DSCN6943.JPG

Woda w zatoce jest bardzo płytka co oceniamy po brodzących w niej ludzikach.

My dziś nie plażujemy, dlatego w tył zwrot i opuszczamy Soline. Cizici oglądamy tylko przez szybę auta.
DSCN6950.JPG
DSCN6952.JPG

Zostawiamy zatokę za sobą i pędzimy dalej Obrazek w końcu to trip ;)
DSCN6951.JPG

Retoryczne pytanie ... Czy nam się podobało :?:
No nawet :) Całkiem fajne miejsce szczególnie dla rodzin z dziećmi, bo zatoczka płytka i bardzo ciepła, dno piaszczyste zatem przejrzystość wody znacznie odbiega od standardu Cro ale na jeden raz może być .

Cdn. … :papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2017 19:05

gusia-s napisał(a): bo przecież może kiełbasę tu mają z truflami Obrazek

Paniii, a po ile ta kiełbasa z truflami?... Obrazek

Im dalej idziemy tym więcej dziwnych ludzi, zmazanych na czarno

Czy tam rzeczywiście tak śmierdziało błotkiem, jak mówią?... :|
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.04.2017 19:30

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): bo przecież może kiełbasę tu mają z truflami Obrazek

Paniii, a po ile ta kiełbasa z truflami?... Obrazek
Paniii, nie tanioo - prawie 190 kun za kilo bez drobnych :mrgreen:

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): Im dalej idziemy tym więcej dziwnych ludzi, zmazanych na czarno

Czy tam rzeczywiście tak śmierdziało błotkiem, jak mówią?... :|
Żadne takieeee bądź spokojna :)
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 11.04.2017 21:24

gusia-s napisał(a): Im dalej idziemy tym więcej dziwnych ludzi, zmazanych na czarno

Chyba bym się nie zdecydował-jest ryzyko do obozu uchodźców trafić-na zdrowie by mi to raczej nie poszło... :oczko_usmiech:
Jak się oliwą od Danki wysmaruję :lol: to co innego... :mrgreen:
Ostatnio edytowano 11.04.2017 21:43 przez CROberto, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2017 21:33

CROberto napisał(a):

Chyba bym się nie zdecydował-jest ryzyko do obozu uchodźców trafić-na zdrowie by mi to raczej nie poszło... :oczko_usmiech:

W życiu twardymczabyćniemientkim :oczko_usmiech:
DSC_0207.JPG

Pozdrawiam :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.04.2017 07:11

CROberto napisał(a):

Jak się oliwą od Danki wysmaruję :lol: to co innego... :mrgreen:

Będziesz śliski :mrgreen:

tomekkulach napisał(a):
CROberto napisał(a):

W życiu twardymczabyćniemientkim :oczko_usmiech:
DSC_0207.JPG

Pozdrawiam :papa:
:mrgreen: Brawo Ty :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 12.04.2017 07:36

Ta zatoczka to całkiem jak nie morze. :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.04.2017 11:30

beatabm napisał(a):Ta zatoczka to całkiem jak nie morze. :mrgreen:

No to taka kałuża jest :mrgreen: Chyba pieszo można przejść do Crikvenicy :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies