Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.04.2017 13:08

gusia-s napisał(a): Choć tych fajnych plaż kilka zaliczyliśmy to ta była naszą drugą topową plażą obok Złotej :)

:D I w przeciwieństwie do Złotej, akurat na tę plażę mam szansę dotrzeć ze Starej Baški naszym niewielkim pontonem... :hearts:

BTW, o jakiej porze taka plażyczka ma szansę być jeszcze pusta?...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.04.2017 13:36

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): Choć tych fajnych plaż kilka zaliczyliśmy to ta była naszą drugą topową plażą obok Złotej :)

:D I w przeciwieństwie do Złotej, akurat na tę plażę mam szansę dotrzeć ze Starej Baški naszym niewielkim pontonem... :hearts:
BTW, o jakiej porze taka plażyczka ma szansę być jeszcze pusta?...

Trudno określić bo to pewnie loteria. W tym dniu i dzień wcześniej byliśmy tuż przed 15 tą.
Dzień wcześniej o tej porze ta nasza była akurat zajęta (żółty parasol) ale ta obok była wolna.
gusia-s napisał(a):
Dzień 9 - 10.07.2016 niedziela
...Postanawiamy jeszcze kawałeczek podpłynąć w stronę Starej Baski aby zlustrować brzeg, może znajdziemy jeszcze jakieś ciekawe miejsce na następny raz :?:
Pojawia się ono już po chwili :) Też super
DSCN6677.JPG
...

A w dniu kiedy my ją zajęliśmy to jak pisałam, zajęte były obie, przez chwilę czatowaliśmy aż opuszczą ją ludzie, widać ich siedzących na brzegu w miejscu gdzie potem spoczywał nasz kajak. Domyśliliśmy się, że są na niej tylko na chwilę bo nie mieli ze sobą żadnych maneli.
gusia-s napisał(a):
Dzień 10 - 11.07.2016 poniedziałek
... Kierunek na Starą Baske. Płyniemy, wypatrujemy i lipa :? … późna pora powoduje, że okoliczne zatoczki zajęte :(.
DSCN6824.JPG

...

Być morze, akurat z rana były zajęte a w porze obiadowej się zwolniły. Słońce na nich operuje caluśki dzień więc trzeba próbować je zdobyć :)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 09.04.2017 18:51

Zachwycająca jest ta plaża, na której odpoczywaliście :) .
Z wielką przyjemnością się ogląda takie piękności - słońce, kamyczki, no i Jadran w pełnej krasie :) .
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 09.04.2017 19:32

Kto by pomyślał, że Krk kryje takie cudeńka 8O
Cudnie :hearts: :hearts:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.04.2017 19:54

gusia-s napisał(a): Słońce na nich operuje caluśki dzień więc trzeba próbować je zdobyć :)

Dzięki. :-) To wszystko wygląda wprost fantastycznie. Widoki jak na Pagu, kamyczki jak na Hvarze. :D

Będę czatować. ;-)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.04.2017 19:58

Nefer napisał(a):Zachwycająca jest ta plaża, na której odpoczywaliście :) .
Z wielką przyjemnością się ogląda takie piękności - słońce, kamyczki, no i Jadran w pełnej krasie :) .
To prawda :) a z jaką przyjemnością się na niej wypoczywa :hearts: :hearts: :hearts:

AniaJ. napisał(a):Kto by pomyślał, że Krk kryje takie cudeńka 8O
Cudnie :hearts: :hearts:

No własnie ... kto by pomyślał :?: :mrgreen:

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): Słońce na nich operuje caluśki dzień więc trzeba próbować je zdobyć :)

Dzięki. :-) To wszystko wygląda wprost fantastycznie. Widoki jak na Pagu, kamyczki jak na Hvarze. :D
Będę czatować. ;-)

Czatuj i paczaj dalej :wink:

Dzień 11 - 12.07.2016 wtorek

Trip po wyspie – Risika i Šilo
Obrazek

Ostatnie dwa dni sporo plażowaliśmy więc czas na przerwę, tym bardziej, że dni uciekają szybko a my tej wyspy aż tak dużo nie zobaczyliśmy, toteż do wozu :!:
Kolejny raz wspinamy się 12% podjazdem, który już przestaje wzbudzać emocje :wink:
DSCN6887.JPG

Dojeżdżamy do Punat, z tego miejsca na trasie ładnie widać marinę i wysepkę Kosljun położoną na środku zatoki.
DSCN6888.JPG
DSCN6889.JPG
DSCN6890.JPG
DSCN6891.JPG

Dalej kierujemy się tak jak na Vrbnik jednak przed nim odbijamy w lewo. Trafiamy do miejscowości Risika położonej po wschodniej stronie wyspy i na chwilę się zatrzymujemy.
DSCN6893.JPG

Rosną tu nawet palmy, których na Krku jak na lekarstwo :wink:
DSCN6894.JPG

Miejscowość stromo opada do morza ale żeby do niego dotrzeć trzeba podjechać jeszcze ze 2 km w dół. Jest tam nawet jakaś plaża, na którą można dojechać autem co oznacza sporą ilość ludków, są też co najmniej dwie kolejne, do których można dotrzeć pieszo z tej pierwszej. Ale my plaży dziś nie szukamy, żeby aż tak się poświęcać :wink:. W wiosce jest cicho i głucho jakby nikt tu nie mieszkał.
DSCN6895.JPG

Ale funkcjonuje spożywczak więc wstępujemy, może będą mieli kiełbaskę z truflami, która nam posmakowała Obrazek. Niestety w Starej Basce gdzie ją odkryliśmy pierwszy raz już jej nie ma :( w Risice jednak też nie :?
Risika.JPG

Jadymy dalej Obrazek
DSCN6899.JPG
DSCN6900.JPG

I tak dojeżdżamy do Šilo.
Silo.JPG

Autko zostaje gdzieś na wjeździe do miasteczka, tym razem za free :) a my schodzimy pieszo w dół do morza.
DSCN6922.JPG

Nadmorski, betonowy deptak wysadzany drzewkami tamaryszku, poniżej betonowy chodniczek na którym plażują ludzie.
DSCN6904.JPG

Jest też kawałek takiej plaży a’la piaszczystej :? z płyciutką wodą. Za cyplem okalającym zatoczkę widać zabudowania Crikvenicy, położonej na kontynencie naprzeciw Šilo.
DSCN6905.JPG
DSCN6906.JPG

Šilo ma jeszcze inną plażę, po drugiej stronie cypla – od strony Zatoki Kvarnerskiej oddzielającej wyspę od kontynentu. Przy plaży są toalety i jakieś bary.
DSCN6908.JPG
DSCN6907.JPG

Po tej stronie Šilo znajduje się kemping Tiha. Rzuciliśmy tylko na niego okiem. Nie podobało mi się, że kemping nie jest w zasadzie odgrodzony – każdy może na niego wchodzić jak chce :? Parcele zacienione zajęte przez stałych lokatorów, pogrodzone jak w jakichś slumsach. Fuj. Reszta miejscówek to patelnia jak na naszej Skrili ale Skrila jest dużo ładniejszym kempingiem, ma ładne plaże i jest ogrodzona :)
DSCN6909.JPG

W oddali widoczny crikvenicki wiadukt, którym biegnie Jadranska Magistrala. Nad miastem wznoszą się góry.
DSCN6911.JPG

Idziemy spowrotem. W Šilo jest też niewielki port, z którego można się przeprawić do Crikvenicy a nawet Rijeki.
DSCN6912.JPG
DSCN6913.JPG
DSCN6915.JPG
DSCN6917.JPG

A jak się nie chce nigdzie płynąć to można posiedzieć na ławeczce i się pogapić :mrgreen:
DSCN6916.JPG

I to by tyle było o tym Šilo :wink: :mrgreen:
DSCN6919.JPG
DSCN6920.JPG

Czy nam się podobało :?: Niespecjalnie ;)
Jadymy dalej ... do wozu raz dwa bo czasu ni ma :mrgreen: Obrazek

Cdn … :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.04.2017 20:18

..... zaległość nadrobiłem i ja. :wink:
Gusia - bardzo ładnie relacjonujesz. Chwaliłem Pitera ( też relacjonował) ale Ty chyba bardziej szczegółowo. Fajnie. :D
( idąc po azymucie zapewne ..."błotka" i jaskinia).
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.04.2017 21:08

woka napisał(a):..... zaległość nadrobiłem i ja. :wink:
Gusia - bardzo ładnie relacjonujesz. Chwaliłem Pitera ( też relacjonował) ale Ty chyba bardziej szczegółowo. Fajnie. :D
( idąc po azymucie zapewne ..."błotka" i jaskinia).
Gdzieś Ty był jak Cię nie było :?: Pewnie w swojej tajemnej miejscówie na Krku :wink:
Dziękuję za pochwałę, Pitera też chwaliłam i za Krk i za Pag i za Alpy dwukrotnie zdaje się :) a że bardziej szczegółowo ... no kobiety tak mają i trochę pepla jestem, zanim dojdę do sedna niektórym może się znudzić :mrgreen:
Azymut dobry obrałeś ... znaczy się drogę znasz jak na bywalca przystało :mrgreen:
Ostatnio edytowano 10.04.2017 09:24 przez gusia-s, łącznie edytowano 1 raz
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.04.2017 21:13

cos mi sie niechcący skopiowało więc wywalam :mrgreen:
Ostatnio edytowano 10.04.2017 09:24 przez gusia-s, łącznie edytowano 2 razy
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 10.04.2017 07:59

gusia-s napisał(a):
Nefer napisał(a):Zachwycająca jest ta plaża, na której odpoczywaliście :) .
To prawda :) a z jaką przyjemnością się na niej wypoczywa :hearts: :hearts: :hearts:

No cóż, na tę chwilę muszę się zadowolić tylko widoczkami i wyobrażeniem sobie, że może kiedyś tam poodpoczywam. :) :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.04.2017 09:26

Nefer napisał(a):... No cóż, na tę chwilę muszę się zadowolić tylko widoczkami i wyobrażeniem sobie, że może kiedyś tam poodpoczywam. :) :wink:
Na tę chwilę mam tak samo oglądając widoczki z Brač :evil:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.04.2017 15:29

gusia-s napisał(a): Gdzieś Ty był jak Cię nie było :?: Pewnie w swojej tajemnej miejscówie na Krku :wink:

Jakiej tam "tajemniej", KRK na KRK-u. Znam tylko miejsce odludne i tym samym w jakiejś mierze intymne, po prostu "obczaiłem" i to wsio.
Blisko ..... należy tylko pokonać tylko wjazd "szczególny i mylący".
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 10.04.2017 21:30

Jaksetakdedukuję,to.........wygląda mi na to ze wykończyliście konkurencję... :mrgreen:

Obrazek

Btw.
Zatoczka cudowna.... 8)
Biedni ci urlopowicze,co tam będą w tym samym czasie co ja.... :mrgreen: jak w końcu zajadę Na Krk :lol:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.04.2017 07:06

CROberto napisał(a):Jaksetakdedukuję,to.........wygląda mi na to ze wykończyliście konkurencję... :mrgreen:
Nie ma co się ceregielić ;) :mrgreen:

CROberto napisał(a):... Zatoczka cudowna.... 8)
Biedni ci urlopowicze,co tam będą w tym samym czasie co ja.... :mrgreen: jak w końcu zajadę Na Krk :lol:

Uważaj abyś nie wszedł w kolizję terminową z Mikromir bo też się zasadza na tę zatoczkę ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2017 08:01

gusia-s napisał(a):
CROberto napisał(a):... Zatoczka cudowna.... 8)

Uważaj abyś nie wszedł w kolizję terminową z Mikromir bo też się zasadza na tę zatoczkę ;)

Już zaklepana na przełom czerwca / lipca. Obrazek

Nie oddam!!! Obrazek

:oczko_usmiech:

Ale odjeżdżając mogę zostawić tabliczkę "RESERVED FOR CROberto". :mrgreen: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies