Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.04.2017 13:08

gusia-s napisał(a): Choć tych fajnych plaż kilka zaliczyliśmy to ta była naszą drugą topową plażą obok Złotej :)

:D I w przeciwieństwie do Złotej, akurat na tę plażę mam szansę dotrzeć ze Starej Baški naszym niewielkim pontonem... :hearts:

BTW, o jakiej porze taka plażyczka ma szansę być jeszcze pusta?...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.04.2017 13:36

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): Choć tych fajnych plaż kilka zaliczyliśmy to ta była naszą drugą topową plażą obok Złotej :)

:D I w przeciwieństwie do Złotej, akurat na tę plażę mam szansę dotrzeć ze Starej Baški naszym niewielkim pontonem... :hearts:
BTW, o jakiej porze taka plażyczka ma szansę być jeszcze pusta?...

Trudno określić bo to pewnie loteria. W tym dniu i dzień wcześniej byliśmy tuż przed 15 tą.
Dzień wcześniej o tej porze ta nasza była akurat zajęta (żółty parasol) ale ta obok była wolna.
gusia-s napisał(a):
Dzień 9 - 10.07.2016 niedziela
...Postanawiamy jeszcze kawałeczek podpłynąć w stronę Starej Baski aby zlustrować brzeg, może znajdziemy jeszcze jakieś ciekawe miejsce na następny raz :?:
Pojawia się ono już po chwili :) Też super
DSCN6677.JPG
...

A w dniu kiedy my ją zajęliśmy to jak pisałam, zajęte były obie, przez chwilę czatowaliśmy aż opuszczą ją ludzie, widać ich siedzących na brzegu w miejscu gdzie potem spoczywał nasz kajak. Domyśliliśmy się, że są na niej tylko na chwilę bo nie mieli ze sobą żadnych maneli.
gusia-s napisał(a):
Dzień 10 - 11.07.2016 poniedziałek
... Kierunek na Starą Baske. Płyniemy, wypatrujemy i lipa :? … późna pora powoduje, że okoliczne zatoczki zajęte :(.
DSCN6824.JPG

...

Być morze, akurat z rana były zajęte a w porze obiadowej się zwolniły. Słońce na nich operuje caluśki dzień więc trzeba próbować je zdobyć :)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 09.04.2017 18:51

Zachwycająca jest ta plaża, na której odpoczywaliście :) .
Z wielką przyjemnością się ogląda takie piękności - słońce, kamyczki, no i Jadran w pełnej krasie :) .
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 09.04.2017 19:32

Kto by pomyślał, że Krk kryje takie cudeńka 8O
Cudnie :hearts: :hearts:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.04.2017 19:54

gusia-s napisał(a): Słońce na nich operuje caluśki dzień więc trzeba próbować je zdobyć :)

Dzięki. :-) To wszystko wygląda wprost fantastycznie. Widoki jak na Pagu, kamyczki jak na Hvarze. :D

Będę czatować. ;-)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.04.2017 19:58

Nefer napisał(a):Zachwycająca jest ta plaża, na której odpoczywaliście :) .
Z wielką przyjemnością się ogląda takie piękności - słońce, kamyczki, no i Jadran w pełnej krasie :) .
To prawda :) a z jaką przyjemnością się na niej wypoczywa :hearts: :hearts: :hearts:

AniaJ. napisał(a):Kto by pomyślał, że Krk kryje takie cudeńka 8O
Cudnie :hearts: :hearts:

No własnie ... kto by pomyślał :?: :mrgreen:

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): Słońce na nich operuje caluśki dzień więc trzeba próbować je zdobyć :)

Dzięki. :-) To wszystko wygląda wprost fantastycznie. Widoki jak na Pagu, kamyczki jak na Hvarze. :D
Będę czatować. ;-)

Czatuj i paczaj dalej :wink:

Dzień 11 - 12.07.2016 wtorek

Trip po wyspie – Risika i Šilo
Obrazek

Ostatnie dwa dni sporo plażowaliśmy więc czas na przerwę, tym bardziej, że dni uciekają szybko a my tej wyspy aż tak dużo nie zobaczyliśmy, toteż do wozu :!:
Kolejny raz wspinamy się 12% podjazdem, który już przestaje wzbudzać emocje :wink:
DSCN6887.JPG

Dojeżdżamy do Punat, z tego miejsca na trasie ładnie widać marinę i wysepkę Kosljun położoną na środku zatoki.
DSCN6888.JPG
DSCN6889.JPG
DSCN6890.JPG
DSCN6891.JPG

Dalej kierujemy się tak jak na Vrbnik jednak przed nim odbijamy w lewo. Trafiamy do miejscowości Risika położonej po wschodniej stronie wyspy i na chwilę się zatrzymujemy.
DSCN6893.JPG

Rosną tu nawet palmy, których na Krku jak na lekarstwo :wink:
DSCN6894.JPG

Miejscowość stromo opada do morza ale żeby do niego dotrzeć trzeba podjechać jeszcze ze 2 km w dół. Jest tam nawet jakaś plaża, na którą można dojechać autem co oznacza sporą ilość ludków, są też co najmniej dwie kolejne, do których można dotrzeć pieszo z tej pierwszej. Ale my plaży dziś nie szukamy, żeby aż tak się poświęcać :wink:. W wiosce jest cicho i głucho jakby nikt tu nie mieszkał.
DSCN6895.JPG

Ale funkcjonuje spożywczak więc wstępujemy, może będą mieli kiełbaskę z truflami, która nam posmakowała Obrazek. Niestety w Starej Basce gdzie ją odkryliśmy pierwszy raz już jej nie ma :( w Risice jednak też nie :?
Risika.JPG

Jadymy dalej Obrazek
DSCN6899.JPG
DSCN6900.JPG

I tak dojeżdżamy do Šilo.
Silo.JPG

Autko zostaje gdzieś na wjeździe do miasteczka, tym razem za free :) a my schodzimy pieszo w dół do morza.
DSCN6922.JPG

Nadmorski, betonowy deptak wysadzany drzewkami tamaryszku, poniżej betonowy chodniczek na którym plażują ludzie.
DSCN6904.JPG

Jest też kawałek takiej plaży a’la piaszczystej :? z płyciutką wodą. Za cyplem okalającym zatoczkę widać zabudowania Crikvenicy, położonej na kontynencie naprzeciw Šilo.
DSCN6905.JPG
DSCN6906.JPG

Šilo ma jeszcze inną plażę, po drugiej stronie cypla – od strony Zatoki Kvarnerskiej oddzielającej wyspę od kontynentu. Przy plaży są toalety i jakieś bary.
DSCN6908.JPG
DSCN6907.JPG

Po tej stronie Šilo znajduje się kemping Tiha. Rzuciliśmy tylko na niego okiem. Nie podobało mi się, że kemping nie jest w zasadzie odgrodzony – każdy może na niego wchodzić jak chce :? Parcele zacienione zajęte przez stałych lokatorów, pogrodzone jak w jakichś slumsach. Fuj. Reszta miejscówek to patelnia jak na naszej Skrili ale Skrila jest dużo ładniejszym kempingiem, ma ładne plaże i jest ogrodzona :)
DSCN6909.JPG

W oddali widoczny crikvenicki wiadukt, którym biegnie Jadranska Magistrala. Nad miastem wznoszą się góry.
DSCN6911.JPG

Idziemy spowrotem. W Šilo jest też niewielki port, z którego można się przeprawić do Crikvenicy a nawet Rijeki.
DSCN6912.JPG
DSCN6913.JPG
DSCN6915.JPG
DSCN6917.JPG

A jak się nie chce nigdzie płynąć to można posiedzieć na ławeczce i się pogapić :mrgreen:
DSCN6916.JPG

I to by tyle było o tym Šilo :wink: :mrgreen:
DSCN6919.JPG
DSCN6920.JPG

Czy nam się podobało :?: Niespecjalnie ;)
Jadymy dalej ... do wozu raz dwa bo czasu ni ma :mrgreen: Obrazek

Cdn … :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.04.2017 20:18

..... zaległość nadrobiłem i ja. :wink:
Gusia - bardzo ładnie relacjonujesz. Chwaliłem Pitera ( też relacjonował) ale Ty chyba bardziej szczegółowo. Fajnie. :D
( idąc po azymucie zapewne ..."błotka" i jaskinia).
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.04.2017 21:08

woka napisał(a):..... zaległość nadrobiłem i ja. :wink:
Gusia - bardzo ładnie relacjonujesz. Chwaliłem Pitera ( też relacjonował) ale Ty chyba bardziej szczegółowo. Fajnie. :D
( idąc po azymucie zapewne ..."błotka" i jaskinia).
Gdzieś Ty był jak Cię nie było :?: Pewnie w swojej tajemnej miejscówie na Krku :wink:
Dziękuję za pochwałę, Pitera też chwaliłam i za Krk i za Pag i za Alpy dwukrotnie zdaje się :) a że bardziej szczegółowo ... no kobiety tak mają i trochę pepla jestem, zanim dojdę do sedna niektórym może się znudzić :mrgreen:
Azymut dobry obrałeś ... znaczy się drogę znasz jak na bywalca przystało :mrgreen:
Ostatnio edytowano 10.04.2017 09:24 przez gusia-s, łącznie edytowano 1 raz
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.04.2017 21:13

cos mi sie niechcący skopiowało więc wywalam :mrgreen:
Ostatnio edytowano 10.04.2017 09:24 przez gusia-s, łącznie edytowano 2 razy
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 10.04.2017 07:59

gusia-s napisał(a):
Nefer napisał(a):Zachwycająca jest ta plaża, na której odpoczywaliście :) .
To prawda :) a z jaką przyjemnością się na niej wypoczywa :hearts: :hearts: :hearts:

No cóż, na tę chwilę muszę się zadowolić tylko widoczkami i wyobrażeniem sobie, że może kiedyś tam poodpoczywam. :) :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.04.2017 09:26

Nefer napisał(a):... No cóż, na tę chwilę muszę się zadowolić tylko widoczkami i wyobrażeniem sobie, że może kiedyś tam poodpoczywam. :) :wink:
Na tę chwilę mam tak samo oglądając widoczki z Brač :evil:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.04.2017 15:29

gusia-s napisał(a): Gdzieś Ty był jak Cię nie było :?: Pewnie w swojej tajemnej miejscówie na Krku :wink:

Jakiej tam "tajemniej", KRK na KRK-u. Znam tylko miejsce odludne i tym samym w jakiejś mierze intymne, po prostu "obczaiłem" i to wsio.
Blisko ..... należy tylko pokonać tylko wjazd "szczególny i mylący".
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 10.04.2017 21:30

Jaksetakdedukuję,to.........wygląda mi na to ze wykończyliście konkurencję... :mrgreen:

Obrazek

Btw.
Zatoczka cudowna.... 8)
Biedni ci urlopowicze,co tam będą w tym samym czasie co ja.... :mrgreen: jak w końcu zajadę Na Krk :lol:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.04.2017 07:06

CROberto napisał(a):Jaksetakdedukuję,to.........wygląda mi na to ze wykończyliście konkurencję... :mrgreen:
Nie ma co się ceregielić ;) :mrgreen:

CROberto napisał(a):... Zatoczka cudowna.... 8)
Biedni ci urlopowicze,co tam będą w tym samym czasie co ja.... :mrgreen: jak w końcu zajadę Na Krk :lol:

Uważaj abyś nie wszedł w kolizję terminową z Mikromir bo też się zasadza na tę zatoczkę ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2017 08:01

gusia-s napisał(a):
CROberto napisał(a):... Zatoczka cudowna.... 8)

Uważaj abyś nie wszedł w kolizję terminową z Mikromir bo też się zasadza na tę zatoczkę ;)

Już zaklepana na przełom czerwca / lipca. Obrazek

Nie oddam!!! Obrazek

:oczko_usmiech:

Ale odjeżdżając mogę zostawić tabliczkę "RESERVED FOR CROberto". :mrgreen: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone