Piękne widoki na Oprną .
A przygody z kajakiem nie zazdroszczę. Ciekawe, jak Wam się udało rozwiązać ten problem.
Rozwiązanie kajakowej przygody okaże się bardzo banalne o czym mam nadzieję już dziś napiszę wieczorkiemNefer napisał(a):Piękne widoki na Oprną .
A przygody z kajakiem nie zazdroszczę. Ciekawe, jak Wam się udało rozwiązać ten problem.
Na początek witaj i dziękujęcreep22 napisał(a):Świetna relacja, wspaniałe wakacje... czytam i notuje ciekawe pomysły bo my w tym roku też na Krk. Stacjonujemy w Malinskiej, ale Stara Baskę na pewno odwiedzimy. O której trzeba być na Oprnej, żeby jeszcze znaleźć miejsce parkingowe? A może można zostawić auto na waszym campie i poplazować na tamtej plaży bo też wygląda zachecajaco?
Szukanie literek Glagolicy faktycznie jak na Istrii. Może jest gdzieś jakaś mapka z wszystkimi pomnikami?
beatabm napisał(a):Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy
O widzisz, super ... ja nawet nie szukałam a okazuje się, że jest coś takiego jak szlak z 34 posągów, nam udało się zatem natrafić jedynie na 10 z czego przy 2 się nie zatrzymaliśmycreep22 napisał(a):https://www.zenadventures.net/baska-glagolitic-path
Krótki opis ścieżki i miejsce położenia większości rzeźb. Na innej stronie widziałem nawet reklame wycieczek organizowanych tym szlakiem. Czas ok. 3 godzin
gusia-s napisał(a): Dopływając do brzegu, już z daleka na jasnych kamyczkach i żwirku wypatrzyłam czarną plamkę … jak gdyby nigdy nic … na żwirku leży sobie nasza płetwa sterowa Hurrra …
No mieliśmyNefer napisał(a):No to mieliście furę szczęścia . Tylko pozazdrościć .gusia-s napisał(a): Dopływając do brzegu, już z daleka na jasnych kamyczkach i żwirku wypatrzyłam czarną plamkę … jak gdyby nigdy nic … na żwirku leży sobie nasza płetwa sterowa Hurrra …
Plażyczka za Oprną przyjemna, ale jeszcze lepiej byłoby, gdyby było tam dłużej słońce i nie było innych ludków.
Nie znam stopnia trudności ale ludzie z dziećmi przywędrowali. Na pewno początkiem idzie się tak - miejsce startu do wyboru, tuż przy brzegu albo z tyłu za knajpką.AniaJ. napisał(a):Czadowa
I do tego dostępna drogą lądową
beatabm napisał(a):Ładniutka ta plaża
Najważniejsze że płetwa odnaleziona - kajak zacznie pływać PORZĄDNIE a nie jak nacycany
Obiadek też wygląda pysznie mniam
Powrót do Nasze relacje z podróży