Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser
Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.03.2017 10:53

beatabm napisał(a):tylko szybko bo czekamy :)

Daj się nacycać trochę tą Malvaziją Obrazek :mrgreen: i dopiero do wioseł ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.03.2017 10:55

gusia-s napisał(a):

Ale po cycaniu to ja wiem :?: Tak pod wpływem kajakować :?: 8O 8O 8O
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.03.2017 11:05

beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):

Nie no jeszcze będzie Obrazek i dopiero pełni sił :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.03.2017 11:22

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):

Nie no jeszcze będzie Obrazek i dopiero pełni sił :)

:D kiedyś listopadową porą na Bałtyku podszedł do nas Kapitan naszej dużej jednostki z poleceniem: tylko nie pić w morzu. Dobrze że nie widział wystającej z kieszeni mojego męża piersiówki :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.03.2017 11:50

beatabm napisał(a):... :D kiedyś listopadową porą na Bałtyku podszedł do nas Kapitan naszej dużej jednostki z poleceniem: tylko nie pić w morzu. Dobrze że nie widział wystającej z kieszeni mojego męża piersiówki :mrgreen:
Oj tam oj tam a jakby zobaczył Twoje 2 piersiówki to ciekawe co by powiedział :mrgreen: Pewnie by zaniemówił i zrobił 8O

Nasz kapitan to tylko tak robił w Sztynorckiej Zęzie :mrgreen:
post-7016-0-20045000-1431350976.jpg

Kiedy my cycali Obrazek i Obrazeka zupełnie niepotrzebnie bo rano wszyscy byli jak młody Bóg ;) pewnie od tego Obrazek

O własnie, tak mi się przypomniało że do zęzy mnie zesłałaś na Waszym Skorpiusie :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.03.2017 11:52

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):... :D kiedyś listopadową porą na Bałtyku podszedł do nas Kapitan naszej dużej jednostki z poleceniem: tylko nie pić w morzu. Dobrze że nie widział wystającej z kieszeni mojego męża piersiówki :mrgreen:
Oj tam oj tam a jakby zobaczył Twoje 2 piersiówki to ciekawe co by powiedział :mrgreen: Pewnie by zaniemówił i zrobił 8O

Nasz kapitan to tylko tak robił w Sztynorckiej Zęzie :mrgreen:
post-7016-0-20045000-1431350976.jpg

Kiedy my cycali Obrazek i Obrazeka zupełnie niepotrzebnie bo rano wszyscy byli jak młody Bóg ;) pewnie od tego Obrazek

O własnie, tak mi się przypomniało że do zęzy mnie zesłałaś na Waszym Skorpiusie :mrgreen:

Toż zęza urocze miejsce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.03.2017 22:32

Dzień 8 - 9.07.2016 sobota

Kajakowanie po Jadranie
:)

Kolejny dzień wita nas piękną pogodą :hearts:
DSCN6561.JPG

Mrożona kawka smakuje wyśmienicie Obrazek
DSC_1677.jpg

Jesteśmy gotowi do działania Obrazek
DSC_1679.jpg

Już po kilku machnięciach wiosłami wiemy, że coś jest nie tak 8O. Z trudem wychodzimy z naszej kempingowej zatoki i płyniemy w kierunku pobliskiej plaży Oprna. Być tak blisko i nie zaliczyć tej najsłynniejszej na wyspie plaży to się nie godzi Obrazek
Oprna.JPG

Płyniemy to trochę na wyrost stwierdzenie :?, raczej nas nosi po Jadranie jak pijane zające po łące Obrazek. Normalnie tragedia Obrazek :(, walczymy o każdy metr do przodu, kajak wcale nie trzyma kursu tylko się kiwa w lewo i prawo mimo, że wiosłujemy jak trzeba. Na szczęście już blisko.
DSCN6563.JPG

Cumujemy na plaży :)
DSCN6564.JPG

Kontrola kajakowego podwozia i co :?: okazuje się, że zgodnie z naszymi domysłami przyczyną naszych kłopotów ze sterownością jest brak płetwy sterowej, która powinna być wpięta pod pokładem kajaka :?
płetwa.jpg

I była przy wodowaniu bo sprawdzałam :( Musieliśmy ją stracić zaraz na początku :evil:. Pewnie wypięła się gdy wsiadaliśmy do kajaka zbyt blisko brzegu. Kajak pod naszym ciężarem musiał się ugiąć i płetwa pewnie wbiła się w żwir na dnie przy brzegu a jak się odepchnęliśmy to po prostu się wypięła Obrazek
No to już pokajakowane, bez niej nie bardzo da się pływać :( Jestem przygnębiona Obrazek
Ale Tom pociesza Obrazek, że coś wykombinuje … wytnie, wygnie, stopi na słońcu i będzie Pani zadowolona mówi … Skoro tak Obrazek

To idę popaczeć jak plaża się prezentuje z góry. Przebiegającej powyżej ulicy to nawet stąd nie widać, no ale jak inni jakoś tu złażą to ja też dam radę :).
DSCN6565.JPG

Wdrapuję się nieco nad plażę :)
DSCN6566.JPG
DSCN6567.JPG

Na lewo plaża Zaglav, na prawo Oprna.
DSCN6569.JPG
DSCN6570.JPG

Na wprost.
DSCN6573.JPG

Tu kroczek, tam kroczek i już jestem na ulicy nad Oprną, a tam taka sytuacja :wink:
DSCN6571.JPG
DSCN6572.JPG
DSCN6574.JPG

Plaża z góry pięknie się prezentuje :hearts: :hearts: .
DSCN6576.JPG
DSC_1682.jpg
DSCN6581.JPG
DSCN6578.JPG

Za plażą rozciąga się długa i zielona dolinka, w której skrupulatnie ktoś poukładał napisy z kamieni.
DSCN6580.JPG
DSCN6582.JPG

Jeszcze trochę i czuje, że się rozpuszczę – jest niesamowicie gorąco na tych skałach. Schodzę w dół a to wcale nie jest takie proste. Trzeba uważnie stąpać po wyboistym szlaku, którego w zasadzie nie ma a ja w budach do wody :mrgreen:
Mniej więcej jestem w połowie drogi.

I nareszcie na dole uff. Woda cudownie cieplutka. Zasłużony plażing :)
DSCN6586.JPG
DSCN6584.JPG
DSCN6590.JPG

Tom coś tam wynajduje między skałkami.
DSCN6591.JPG

Po wodnych harcach idziemy na spacer widzianą z góry dolinką.
DSCN6593.JPG
DSCN6594.JPG
DSCN6595.JPG
DSCN6596.JPG
DSCN6601.JPG
DSCN6604.JPG

Skoro jakimś cudem udało nam się dopłynąć do Oprny to może podpłyniemy jeszcze kawałeczek, za ten cypelek :?: Jest tam ukryta maleńka plaża, którą mijaliśmy podczas pierwszej kajakowej wycieczki. Po zboczu właśnie wędruje jakaś grupka – czyli da się tam dojść z buta z Oprny :wink:
DSCN6592.JPG

Ale nie po to mamy pływało przecież, choć nie wiem czy piesza wędrówka nie byłaby łatwiejsza w sytuacji gdy nasz kajak stracił ster :?
Nie rozczulamy się i łapiemy za wiosła :wink:
kajak.jpg
Oprna2.JPG

Cdn … :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 31.03.2017 08:32

Ja wszystko rozumiem, że Wy nacycani to ok, ale żeby kajak się tak nacycał że aż go nosi po morzu na wszystkie strony :?: :?: :?: I jeszcze płetwę gubi :?: :?: :?: Odstawić go natychmiast od cyca trzeba!!

Piękne widoczki, piękne plaże i super opowieść:) Czekam na dalej :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 31.03.2017 09:57

beatabm napisał(a):Ja wszystko rozumiem, że Wy nacycani to ok, ale żeby kajak się tak nacycał że aż go nosi po morzu na wszystkie strony :?: :?: :?: I jeszcze płetwę gubi :?: :?: :?: Odstawić go natychmiast od cyca trzeba!!

Piękne widoczki, piękne plaże i super opowieść:) Czekam na dalej :wink:
No właśnie chyba za długo był odstawiony w niebyt :mrgreen:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.04.2017 10:33

gusia-s napisał(a):Tu kroczek, tam kroczek i już jestem na ulicy nad Oprną, a tam taka sytuacja :wink:

Właśnie tak zapamiętałem swój pobyć na tej plaży. Po próbie znalezienia miejsca do parkowania (i śladach po zbitej szybie) pojechaliśmy dalej.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.04.2017 13:21

Vjetar napisał(a):
gusia-s napisał(a):Tu kroczek, tam kroczek i już jestem na ulicy nad Oprną, a tam taka sytuacja :wink:

Właśnie tak zapamiętałem swój pobyć na tej plaży. Po próbie znalezienia miejsca do parkowania (i śladach po zbitej szybie) pojechaliśmy dalej.

no dobra, ale jak już znajdę miejsce postojowe, to jest jakieś normalne zejście w stronę plaży, czy przez barierki?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.04.2017 14:35

Gusia, fajne to wędrowanie szlakiem literek. Udało Wam się wszystkie odszukać?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.04.2017 18:33

te kiero napisał(a):
Vjetar napisał(a):

no dobra, ale jak już znajdę miejsce postojowe, to jest jakieś normalne zejście w stronę plaży, czy przez barierki?

Przez barierki i po zboczu, jako takiej ścieżki nie ma, każdy idzie jak mu wygodnie po kamionach.
piekara114 napisał(a):Gusia, fajne to wędrowanie szlakiem literek. Udało Wam się wszystkie odszukać?
Myślę że nie, po prostu te które spotkaliśmy na swojej drodze :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.04.2017 16:15

te kiero napisał(a):
Vjetar napisał(a):

gusia-s już odpowiedziała.
Ja ze swej strony dodam, że zejście zachęcająco nie wygląda (a potem trzeba się wdrapać na górę).
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.04.2017 07:07

te kiero ... mimo, że to zejście nie wygląda zachęcająco naprawdę nie jest tak bardzo źle. Trzeba tylko uważać aby nie zjechać na d...e, uważnie stawiać stopy. W japonkach raczej nie polecam. Ja chodziłam po tym zboczu w butach do wody bo innych nie miałam ... byliśmy przecież kajaczkiem. Szło mi się bardzo dobrze. Wejście z plaży na górę zajęło mi zadziwiająco mało czasu, stojąc na dole przypuszczałam, że będzie to trwało o wiele dłużej. Ludzie z małymi dziećmi tam schodzą z kołami, delfinkami innymi gadżetami plażowymi także power i do przodu ;)
Jeśli chodzi o miejsce parkingowe, można się zatrzymać nieco wyżej i po prostu dojść jezdnią do najdogodniejszego miejsca na zejście w dół. Zejście obrazuje ten drugi filmik z Oprny zamieszczony przeze mnie :)
gusia-s napisał(a): ...Trzeba uważnie stąpać po wyboistym szlaku, którego w zasadzie nie ma a ja w budach do wody :mrgreen:
Mniej więcej jestem w połowie drogi.

...

Mimo pewnych niedogodności uważam, że warto odwiedzić Oprnę :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone