Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran
Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 21.03.2017 12:55

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):...

Z tym ciepłem jaka sama wiesz to różnie bywa ... ale od czego jest ogrzewanie w naszym mobilnym domku :). Na zewnątrz ognisko dostarczy ciepła, aby nie lało.
Któregoś roku majówkę spędzaliśmy na Mazurach żeglarsko. Prognozy pogody były mało optymistyczne ale nie chcieliśmy rezygnować. Jednego dnia krótkie rękawy i spodenki a na drugi dzień co kto miał na siebie łącznie z czapą zimową a na wierzch sztormiaki. Jedna załoga miała jacht bez ogrzewania ... więc noc to była dla nich masakra. Przychodzili się do nas dogrzać bo mieliśmy webasto i tak jakoś przetrwaliśmy, choć z sufitu kapało na głowę jak tyle osób zaczęło wydychać :D W drodze powrotnej sypał śnieg. W domu trzeba było rozpalać w kominku.

:)

Mazury to dopiero bliżej lata będą, młode i tak za dużo lekcji mają urwane przez zeglarstwo więc majówka odpada, zresztą tak szczerze to ten majowy termin nie najlepszy, na Mazurach wtedy straszny tłok, w czerwcu będzie bardziej kameralnie :) Choć i wtedy nie raz grzanie trzeba odpalić :)
Pływamy u siebie, mamy bardzo fajny zalew w Lublinie ale tam naszą otwartopokładową perełką, ogrzewania brak :) I woda musi się troszkę ogrzać bo ja mam tylko krótką piankę a jak wpadnę...brrrrrr...nie chcę nawet myśleć o tej temperaturze :mrgreen:
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 21.03.2017 12:58

gusia-s napisał(a):
Nefer napisał(a):Piękne widoki nam tutaj serwujesz :D .
Jeszcze tylko pochodzimy po Basce i znów ładujemy się do kajaka odkrywać bezludne plażyczki i paczeć :roll: .. paczeć :roll: w bezkres Jadrana :)

Z przyjemnością popatrzę zarówno na Baskę, jak i na bezludne plaże nad bezkresnym Jadranem. :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2017 13:15

Popatrzę... mam nadzieję, ze Bašką się nie rozczaruję. Mamy kimanie zaklepane w części o nazwie Zarok.
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 21.03.2017 15:03

beatabm Ze szkolnego obiegu już dawno wypadłam i nie wiem nawet jak w majówkę układa się rozkład zajęć, za to wiem że biorąc 3 dni urlopu mam 9 dni wolnego :mrgreen: Super, w tyle to omietliśmy Istrię w 2015 jako główny urlop :mrgreen:

Nefer napisał(a):
gusia-s napisał(a):
Nefer napisał(a):Piękne widoki nam tutaj serwujesz :D .
Jeszcze tylko pochodzimy po Basce i znów ładujemy się do kajaka odkrywać bezludne plażyczki i paczeć :roll: .. paczeć :roll: w bezkres Jadrana :)

Z przyjemnością popatrzę zarówno na Baskę, jak i na bezludne plaże nad bezkresnym Jadranem. :)
Między machaniem pędzlem po ścianie albo sprzątaniem może tą Baskę przejdziemy a potem to już wiosła w dłoń :mrgreen:

Pääkäyttäjä napisał(a):Popatrzę... mam nadzieję, ze Bašką się nie rozczaruję. Mamy kimanie zaklepane w części o nazwie Zarok.
Uprzedzając zanim połazimy po Basce, powiem tak - jako miasteczko odwiedzone nam się podobała. Widok plaży doprowadził do szoku :mrgreen: W pobliżu Baski są inne plaże, całkiem ładne i nie zatłoczone ale trudno się do nich dostać - albo wędrówka dla wytrwałych z buta albo taxi boat. Plażowo Stara Baska chyba najlepsza na wyspie. Za to w Basce można czas spędzać na różne sposoby, morze, góry, deptak, port, fish pikniki, akwarium zdaje się też jakieś jest, wieczorami coś się dzieje - grają klapy - no ale ludzi dużo, nie ma co ukrywać. Np. mojej mamie by sie podobało - ona twierdzi, że mieszka w takiej pustelni na codzień, że na wakacjach to lubi jak dużo się dzieje i dookoła są ludzie :D
Zupełnie odwrotnie niż mam ja - na naszym kempingu to tylko góry, morze i bek owiec :) Żeby zagłuszyć tę ciszę trzeba się ruszyć gdzieś dalej ;)
agata26061
Cromaniak

Postnapisał(a) agata26061 » 21.03.2017 17:34

Nadrobiłam zaległości :D
Piękna ta wyspa Krk. Przymierzaliśmy się do niej w 2014, ale nie wyszło i Padło na Rivierę Makarską. Teraz widzę, że jest to do nadrobienia...
Pozdrav :)
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 22.03.2017 10:11

agata26061 napisał(a):Nadrobiłam zaległości :D
Piękna ta wyspa Krk. Przymierzaliśmy się do niej w 2014, ale nie wyszło i Padło na Rivierę Makarską. Teraz widzę, że jest to do nadrobienia...
Pozdrav :)

Witaj :)
My akurat zaczęliśmy od Riviery, nad Krk się zastanawialiśmy rok wcześniej, ale przez podobieństwo do jak nam się wtedy wydawało Pagu, na którym byliśmy w 2013 wybraliśmy ostatecznie Istrię.
Moim zdaniem warto poznać różne regiony Cro. Mnie jakoś najmniej pociąga lądowy Kvarner i potem Dalmacja też lądowa w okolicy od Nin po Split z małymi wyjątkami. Jest tam kilka miejsc wartych odwiedzenia ale tylko odwiedzenia a nie stacjonowania. Najpiękniejsze są jednak wyspy ... albo półwyspy ;) :hearts:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2017 12:48

gusia-s napisał(a):Uprzedzając zanim połazimy po Basce, powiem tak - jako miasteczko odwiedzone nam się podobała. Widok plaży doprowadził do szoku :mrgreen: W pobliżu Baski są inne plaże, całkiem ładne i nie zatłoczone ale trudno się do nich dostać - albo wędrówka dla wytrwałych z buta albo taxi boat. Plażowo Stara Baska chyba najlepsza na wyspie. Za to w Basce można czas spędzać na różne sposoby, morze, góry, deptak, port, fish pikniki, akwarium zdaje się też jakieś jest, wieczorami coś się dzieje - grają klapy - no ale ludzi dużo, nie ma co ukrywać. Np. mojej mamie by sie podobało - ona twierdzi, że mieszka w takiej pustelni na codzień, że na wakacjach to lubi jak dużo się dzieje i dookoła są ludzie :D
Zupełnie odwrotnie niż mam ja - na naszym kempingu to tylko góry, morze i bek owiec :) Żeby zagłuszyć tę ciszę trzeba się ruszyć gdzieś dalej ;)

Myślę, że coś znajdziemy choć kimanie jest zarezerwowane na samym końcu Zaroka :) Ja generalnie nie trawię dużych tłumów ale ta plaża jest dość duża, wiec może... na zadne wycieczki raczej nie będzie miejsca ze względu na ciążę mojej panny. Najwyżej ja sobie w jakieś dwa dni gdzieś pójdę połazić.

Zobaczymy - wszak byłem w Krku, ludzi mało nie było.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 22.03.2017 12:59

gusia-s napisał(a):Rzut oka na Baske … ojojoj :!: 8O co ja pacze 8O
Takiego czegoś moje oczy jeszcze nie widziały 8O :mrgreen:

Taki widok skutecznie mnie od tego miejsca odstrasza.
Może kiedyś........ale na pewno nie w sezonie. :roll:

A z tymi wiolonczelistami to ja nie wiem o co chodzi.
Mnie się wogle nie podobają. :roll:

:mrgreen:

ps.pojedziemy na Goli Otok?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2017 13:17

anakin napisał(a):A z tymi wiolonczelistami to ja nie wiem o co chodzi.

Bo prześliczna wiolonczelistka jest jedna :oczko_usmiech:

gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 22.03.2017 13:33

Pääkäyttäjä napisał(a):... Myślę, że coś znajdziemy choć kimanie jest zarezerwowane na samym końcu Zaroka :) Ja generalnie nie trawię dużych tłumów ale ta plaża jest dość duża, wiec może... na zadne wycieczki raczej nie będzie miejsca ze względu na ciążę mojej panny. Najwyżej ja sobie w jakieś dwa dni gdzieś pójdę połazić.
Po pierwsze gratulacje :) Po drugie, ponoć ta część jest o wiele spokojniejsza. Kilkoro znajomych stacjonowało na tamtejszych kempingach i mówili, że nie było tak źle ... choć to pojęcie względne i dla każdego znaczy co innego ;) Życzę abyście znaleźli swoją oazę spokoju :)

anakin napisał(a):... Taki widok skutecznie mnie od tego miejsca odstrasza...
Mnie też dlatego tylko z boczku popaczyłam :mrgreen:

anakin napisał(a):... A z tymi wiolonczelistami to ja nie wiem o co chodzi.
Bo nie urodziłeś się kobietą :mrgreen:

anakin napisał(a):..ps.pojedziemy na Goli Otok?
No nie pojedziemy bo tam trza popłynąć :mrgreen:
Nie popłynęliśmy :? .

Janusz Bajcer napisał(a):
anakin napisał(a):A z tymi wiolonczelistami to ja nie wiem o co chodzi.

Bo prześliczna wiolonczelistka jest jedna :oczko_usmiech:

Dzięki Janusz za czuwanie nad tytułowymi wiolonczelami :hearts: w dodatku w otoczeniu hrvatskich krajobrazów :hearts:.
Wiolonczelistka jedna a wiolonczelistów dwóch ... niezłe trio na Plitvicach ;)

anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 22.03.2017 14:12

gusia-s napisał(a):No nie pojedziemy bo tam trza popłynąć :mrgreen:

Poważnie? 8O
Szkoda, bo tam fajne klimaty.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.03.2017 14:14

gusia-s napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):... Myślę, że coś znajdziemy choć kimanie jest zarezerwowane na samym końcu Zaroka :) Ja generalnie nie trawię dużych tłumów ale ta plaża jest dość duża, wiec może... na zadne wycieczki raczej nie będzie miejsca ze względu na ciążę mojej panny. Najwyżej ja sobie w jakieś dwa dni gdzieś pójdę połazić.
Po pierwsze gratulacje :) Po drugie, ponoć ta część jest o wiele spokojniejsza. Kilkoro znajomych stacjonowało na tamtejszych kempingach i mówili, że nie było tak źle ... choć to pojęcie względne i dla każdego znaczy co innego ;) Życzę abyście znaleźli swoją oazę spokoju :)

Nie dziękuję(my) ;) Na pewno trzeba będzie zmontować jakiś parasol czy coś - lekarze jak opętani powtarzają, żeby nie wystawiać brzucha na słońce :mrgreen: Piter mi już też we wcześniejszej rozmowie napisał, że Zarok jest spoko, ja się tylko trochę boję kempu, który jest w okolicy ale chyba bezpodstawnie.

W Krku plaża była mniejsza, unikaliśmy tej blisko kempu, z drzewami - tam było najwięcej ludzi. Obadamy, nie będzie tak źle. Będzie jak z wyjazdem do Triestu, który był rzutem na taśmę i kompletnie nieplanowany :D
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 22.03.2017 14:42

anakin napisał(a):
gusia-s napisał(a):No nie pojedziemy bo tam trza popłynąć :mrgreen:

Poważnie? 8O
Szkoda, bo tam fajne klimaty.
Takie surowe i z nutą grozy :?

Pääkäyttäjä kempingowców się nie obawiaj, to zazwyczaj spokojne stwory ;)
Mikromir
Koneser

Postnapisał(a) Mikromir » 26.03.2017 11:21

I co dalej :?: ...
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 26.03.2017 11:36

Mikromir napisał(a):I co dalej :?: ...
Będzie ... jak tylko wrócę z topienia Marzanny :)
FB_IMG_1490524118045.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies