Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda
Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?

Postnapisał(a) Vjetar » 19.03.2017 18:09

gusia-s napisał(a):
Vjetar napisał(a):
beatabm napisał(a):Ale ten widok z cmentarza cudeńko :)
Nie zdecydowałem się na wizytę na cmentarzu żałuję do dziś. :?
No i czemu to tak ? :( Warto tam się wdrapać :)
My nie poszliśmy za to do ruin zamku, tam za kamieniem z literka Iiiii :?

Zajechaliśmy wieczorem. Był problem z miejscem. Przespaliśmy się jakoś z myślą, że rano coś się znajdzie.
Przeszliśmy camp i nie zachwycił nas. Poszliśmy na plaże a tam szpilki nie było gdzie upchnąć. Zwiedziliśmy miasto i pojechaliśmy dalej.
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 19.03.2017 19:49

piekara114 napisał(a):
tyniolek napisał(a):Piękne widoki z cmentarza, aż mi się przypomniał z mojej pierwszej relacji orebićowy, równie pięknie położony :)

Tak, tak, ten orebiciowy jest super, ale i ten serwuje fajne widoczki...no i ma ławkę.....
Na Orebicowym bylam też tylko w kiepską pogodę :(
tyniolek
Cromaniak

Postnapisał(a) tyniolek » 19.03.2017 22:40

gusia-s napisał(a):
piekara114 napisał(a):
tyniolek napisał(a):Piękne widoki z cmentarza, aż mi się przypomniał z mojej pierwszej relacji orebićowy, równie pięknie położony :)

Tak, tak, ten orebiciowy jest super, ale i ten serwuje fajne widoczki...no i ma ławkę.....
Na Orebicowym bylam też tylko w kiepską pogodę :(

Ja miałam piknom! Może coś tam pamiętasz...
z-peljesca-na-pag-przez-albanie-i-grecje-t49897-45.html?hilit=Z%20Pelješca%20na%20pag

Ech, tyle wspomnień, aż się łezka w oku kręci :D
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 20.03.2017 09:25

tyniolek nie smutaj ;) wspomnienia są i będą kolejne.
Ja miałam taką pogodę jak u Ciebie tego dnia rankiem i trochę nas to zdołowało, bo był to pierwszy pełny dzień na półwyspie.
Potem też było w kratkę ... rok 2014, chyba z powodu tej pogody jakoś mi Peljesac nie przypadł aż tak do serca, było całkiem fajnie ale bez tego efektu wooow :(
Relacja powstała na forum karawaningowym - dostępna bez logowania wiec chętnych zapraszam do Krainy wina ;)
tyniolek
Cromaniak

Postnapisał(a) tyniolek » 20.03.2017 12:04

gusia-s napisał(a):tyniolek nie smutaj ;) wspomnienia są i będą kolejne.
Ja miałam taką pogodę jak u Ciebie tego dnia rankiem i trochę nas to zdołowało, bo był to pierwszy pełny dzień na półwyspie.
Potem też było w kratkę ... rok 2014, chyba z powodu tej pogody jakoś mi Peljesac nie przypadł aż tak do serca, było całkiem fajnie ale bez tego efektu wooow :(
Relacja powstała na forum karawaningowym - dostępna bez logowania wiec chętnych zapraszam do Krainy wina ;)

A czytałam swojego czasu, niestety już po moim Półwyspie, a była tam ciekawa Estravaganza :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.03.2017 12:29

gusia-s napisał(a):tyniolek nie smutaj ;) wspomnienia są i będą kolejne.

Kraina wina to coś dla nas :oczko_usmiech: Super się ją czyta
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 20.03.2017 12:53

tyniolek napisał(a):... A czytałam swojego czasu, niestety już po moim Półwyspie, a była tam ciekawa Estravaganza :roll:
Ano była trochę z duszą na ramieniu :mrgreen:
beatabm napisał(a):Kraina wina to coś dla nas :oczko_usmiech: Super się ją czyta
Albo może C z y t=c a w końcu to wino ;) :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.03.2017 12:57

gusia-s napisał(a):
tyniolek napisał(a):... A czytałam swojego czasu, niestety już po moim Półwyspie, a była tam ciekawa Estravaganza :roll:
Ano była trochę z duszą na ramieniu :mrgreen:
beatabm napisał(a):Kraina wina to coś dla nas :oczko_usmiech: Super się ją czyta
Albo może C z y t=c a w końcu to wino ;) :mrgreen:

i czyta i cyca i marzy i tęskni i odlicza dni do wyjazdu :oops:
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 20.03.2017 13:29

Kolejny chorwacki cmentarz do odwiedzenia.. :) Połowa moich zdjęć z wyjazdów do Cro to cmentarze.

Wyobraziłam sobie taką scenę: idziesz na samotny spacerek po górkach ,jak ten w jednym z poprzednich odcinków, i nagle ..na tle bezkresu spotykasz te dwa ciacha w trakcie próby, czy też nagrania :P i ... :roll:

Dobrze,że tu zajrzałam w ten pierwszy dzień wiosny.
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.03.2017 14:43

Katerina napisał(a):Kolejny chorwacki cmentarz do odwiedzenia.. :) Połowa moich zdjęć z wyjazdów do Cro to cmentarze.

Wyobraziłam sobie taką scenę: idziesz na samotny spacerek po górkach ,jak ten w jednym z poprzednich odcinków, i nagle ..na tle bezkresu spotykasz te dwa ciacha w trakcie próby, czy też nagrania :P i ... :roll:

i jest trio :mrgreen:
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 20.03.2017 19:54

Piękne widoki nam tutaj serwujesz :D .
tyniolek
Cromaniak

Postnapisał(a) tyniolek » 20.03.2017 21:54

Katerina napisał(a):Kolejny chorwacki cmentarz do odwiedzenia.. :) Połowa moich zdjęć z wyjazdów do Cro to cmentarze.

A wiosna w Twojej głowie :D
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 21.03.2017 09:16

beatabm napisał(a):... i czyta i cyca i marzy i tęskni i odlicza dni do wyjazdu :oops:
łoj tak łoj tak! :mrgreen:

Zdecydowanie zmień obiekty :oczko_usmiech:
Nie no poważnie, faktycznie wiele cmentarzy jest pięknie położonych, szczególnie tych starych. Orebicowski cmentarz ma przepiękne grobowce, ten nad Baską ma również wiele starych nagrobków ale i tych całkiem nowych też bo nadal dokonuje się na nim pochówków.
Na widoczki pewnie warto się wybrać jeszcze wyżej, za kamieniem z literką "I" biegnie szlak, po drodze są ruiny starego zamku. My już się nie wybraliśmy dalej.

Katerina napisał(a):Wyobraziłam sobie taką scenę: idziesz na samotny spacerek po górkach ,jak ten w jednym z poprzednich odcinków, i nagle ..na tle bezkresu spotykasz te dwa ciacha w trakcie próby, czy też nagrania :P i ... :roll: ...
A Ty taka nie przygotowana ... bez instrumentu :mrgreen: Może warto choć grzebień w kieszeni mieć i kawałek folii :mrgreen:

beatabm napisał(a):... i jest trio :mrgreen:
Ale w sensie, że trójkąt :?: 8O :roll: :oczko_usmiech:

Nefer napisał(a):Piękne widoki nam tutaj serwujesz :D .
Jeszcze tylko pochodzimy po Basce i znów ładujemy się do kajaka odkrywać bezludne plażyczki i paczeć :roll: .. paczeć :roll: w bezkres Jadrana :)

tyniolek napisał(a):
Katerina napisał(a):...Dobrze,że tu zajrzałam w ten pierwszy dzień wiosny.

A wiosna w Twojej głowie :D
No właśnie, wiosna ... wraz z nią przyszedł czas na remont w chałupie :? Nie jakiś generalny, tylko tak trochę zmian i odświeżenia kątów ale nie cierpię tego wrrrr. Sajgon i nie ma jak kontynuować relacji :(

Muszę się spiąć z tym remontem, skończyć go na tip top w salonie bo w piątek jedziemy na weekend otwierać sezon karawaningowy - będzie oficjalne żegnanie zimy i topienie Marzanny ;)
Potem obiecuję się wziąć w garść i płynniej prowadzić dalej relację :)
Kapitańska Baba
Weteran

Postnapisał(a) Kapitańska Baba » 21.03.2017 10:34

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):...

Muszę się spiąć z tym remontem, skończyć go na tip top w salonie bo w piątek jedziemy na weekend otwierać sezon karawaningowy - będzie oficjalne żegnanie zimy i topienie Marzanny ;)

Ależ Ci zazdroszczę początku sezonu. My sieroty ciągle musimy czekać aż się ciepło zrobi :cry:
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 21.03.2017 12:00

beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):...
Ależ Ci zazdroszczę początku sezonu. My sieroty ciągle musimy czekać aż się ciepło zrobi :cry:

Z tym ciepłem jaka sama wiesz to różnie bywa ... ale od czego jest ogrzewanie w naszym mobilnym domku :). Na zewnątrz ognisko dostarczy ciepła, aby nie lało.
Któregoś roku majówkę spędzaliśmy na Mazurach żeglarsko. Prognozy pogody były mało optymistyczne ale nie chcieliśmy rezygnować. Jednego dnia krótkie rękawy i spodenki a na drugi dzień co kto miał na siebie łącznie z czapą zimową a na wierzch sztormiaki. Jedna załoga miała jacht bez ogrzewania ... więc noc to była dla nich masakra. Przychodzili się do nas dogrzać bo mieliśmy webasto i tak jakoś przetrwaliśmy, choć z sufitu kapało na głowę jak tyle osób zaczęło wydychać :D W drodze powrotnej sypał śnieg. W domu trzeba było rozpalać w kominku.
Rok 2011 i nasza załoga przed wyjściem :)
6b3ae18ae5.jpeg
w ten jedyny ciepły dzień :D

Ale za to później dobrze wiało ;)
4f76c819e9.jpeg

:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies