Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROnikiCROpka
Cromaniak
Re: Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 26.02.2017 13:14

Nie dziwię się, że tylu turystów jedzie na Krk. Plaże są obłędne. A już ta ostatnia, którą pokazałaś - cudo! :hearts:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.02.2017 13:18

Po poprzednim odcinku myślałam, że już nie może być piękniej... A jednak może :mrgreen:

Golden Beach - the best :!: 8)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.02.2017 13:33

Mikromir napisał(a):Taxi z Punatu na Golden Beach to brzmi... interesująco dla kogoś bez kajaka. :mrgreen: :wink:
Muszę zbadać temat - chyba, że coś więcej o tej możliwości wiesz?... 8)
Niestety nic więcej :( Był to dość duży ponton a w nim z 12-14 osób. Przypłynęli od strony Punatu. Z Punat pływają też różne statki wycieczkowe ale z tego co wiem do brzegu Złotej plaży nie przybijają jedynie przepływają wzdłuż. Napiszę o nich przy okazji odcinka z Punatu :)
Jeśli nie taxi z Punatu to myślę, że nie będzie problemu w Starej Basce dogadać się z lokalsem aby podrzucił Was do Złotej i odebrał za ileś tam zwierzaków ;) Życzę powodzenia bo naprawdę warto się na niej znaleźć :)

CROnikiCROpka napisał(a):Nie dziwię się, że tylu turystów jedzie na Krk. Plaże są obłędne. A już ta ostatnia, którą pokazałaś - cudo! :hearts:

maslinka napisał(a):Po poprzednim odcinku myślałam, że już nie może być piękniej... A jednak może :mrgreen:

Wiedziałam, że zrobię Wam dobrze taką plażyczką :oczko_usmiech:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.02.2017 13:37

gusia-s napisał(a): Był to dość duży ponton a w nim z 12-14 osób. Przypłynęli od strony Punatu.

Dzięki. :-) Właśnie coś już znalazłam na fejsie i drążę...
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 26.02.2017 13:44

gusia-s napisał(a):
CROnikiCROpka napisał(a):Nie dziwię się, że tylu turystów jedzie na Krk. Plaże są obłędne. A już ta ostatnia, którą pokazałaś - cudo! :hearts:

maslinka napisał(a):Po poprzednim odcinku myślałam, że już nie może być piękniej... A jednak może :mrgreen:

Wiedziałam, że zrobię Wam dobrze taką plażyczką :oczko_usmiech:

Tak mi dobrze, tak mi rób :lol:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.02.2017 13:48

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): Był to dość duży ponton a w nim z 12-14 osób. Przypłynęli od strony Punatu.

Dzięki. :-) Właśnie coś już znalazłam na fejsie i drążę...
Weź to pod uwagę jako plan B gdybyście nie znaleźli transportu ze SB. Odpada wtedy konieczność jazdy autem do Punatu, ale gdyby jednak trzeba było z Punat to mam tam namiar na parking za free, o którym jeszcze napiszę :)

CROnikiCROpka napisał(a):...Tak mi dobrze, tak mi rób :lol:
Jeszcze parę uniesień przed nami ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.02.2017 14:13

gusia-s napisał(a): gdyby jednak trzeba było z Punat to mam tam namiar na parking za free, o którym jeszcze napiszę :)

A Ty prorok czy co?... 8O Właśnie miałam pytać o parking w Punacie za free. :mrgreen: :smo:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.02.2017 14:39

Mikromir napisał(a):
gusia-s napisał(a): gdyby jednak trzeba było z Punat to mam tam namiar na parking za free, o którym jeszcze napiszę :)

A Ty prorok czy co?... 8O Właśnie miałam pytać o parking w Punacie za free. :mrgreen: :smo:
Wszystkich Nas interesuje to samo, kuny czy euro, z objazdem czy bez, darmowe parkowanie :mrgreen:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.02.2017 14:50

gusia-s napisał(a): Ojojjj! 20 lat? podziwiam za przywiązanie :) Stacjonujesz zawsze w jednej miejscowości czy w różnych?

Szybko ten czas leci :P
Z tym przywiązaniem to nie tak do końca, czasami zahaczam o północną Italię, ale jak tylko jestem w tym rejonie to TAK, jestem przywiązany do uroków KRK i mocno zaprzyjaźniony z właścicielką lokum. Mogą być tłumy na wyspie a dla mnie miejsce zawsze jest. :D
Być może to przywiązanie wynikło ...... ze strachu (strach należy pokonać). Teraz droga na KRK-u jest wspaniała ale kiedyś ..... do Starej Baśki prowadziła zwykła droga szutrowa bez barierek. Okolice Bakar to horror, rolę barierek spełniały cementowe "babki z piasku" co któraś już zniszczona a w dole ..... :twisted: . Przepaść wciągała człowieka, można było "fiknąć". :evil: Na dodatek mój dojazd do wyspy, czyli przez góry drogą dla "kóz". ..... ( do tej pory, jak wspomnę - mam ciarki)

Ja na pewno KRK znam ale bez przesady. Np. nigdy nie byłem w tych zatoczkach co pokazujesz. Widziałem ich od strony wody z pokładu "łajby" ale nogami na nich nie byłem.

Pozdrawiam
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 26.02.2017 16:18

Łooooo kochana, czyżbyś znalazła najpiękniejsza plażę Cro? Nazwa adekwatna.

Trochę jakby Lefka :D
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 26.02.2017 18:04

Na Golden Beach trafiliśmy w 2010 roku płynąc fish piknikiem z Krku. Długo nie mogłam potem znaleźć tej plaży na mapie. Rzeczywiście, jedna z najładniejszych plaż. W tym roku być może porównam ją z Pasjaca.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 26.02.2017 18:06

Mikromir napisał(a):Taxi z Punatu na Golden Beach to brzmi... interesująco dla kogoś bez kajaka. :mrgreen: :wink:
Muszę zbadać temat - chyba, że coś więcej o tej możliwości wiesz?... 8)

No właśnie..ja też w tym temacie :lol:

Przekleństwa cisną mi się na usta...bo superlatywne przymiotniki wydają się banalne (Boże, ja to mówię o pogardzanym dotąd Krk :!: :?: 8O )
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.02.2017 22:41

woka napisał(a):... Szybko ten czas leci :P ...
Za szybko :!: szczególnie na wakacjach :(

tyniolek napisał(a):Łooooo kochana, czyżbyś znalazła najpiękniejsza plażę Cro? Nazwa adekwatna.
To nierealne wybrać tę Naj z całej Cro ale na Krku Złota jest Złota czyli najwyższe pudło :)

Magda O. napisał(a):Na Golden Beach trafiliśmy w 2010 roku płynąc fish piknikiem z Krku. Długo nie mogłam potem znaleźć tej plaży na mapie. Rzeczywiście, jedna z najładniejszych plaż. W tym roku być może porównam ją z Pasjaca.
Pasjaca jest jedną z moich Naj! ja chyba kocham takie kamieniołomy po prostu :mrgreen:

Katerina napisał(a): ... Przekleństwa cisną mi się na usta...bo superlatywne przymiotniki wydają się banalne (Boże, ja to mówię o pogardzanym dotąd Krk :!: :?: 8O )
To się porobiło :mrgreen:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 27.02.2017 07:24

-

A'propos:
tyniolek napisał(a):

Chciałoby Ci się autorko porównać w kilku zdaniach Krk z Lefkadą?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.02.2017 10:37

Darkos napisał(a):-
A'propos:
tyniolek napisał(a):Trochę jakby Lefka :D

Chciałoby Ci się autorko porównać w kilku zdaniach Krk z Lefkadą?
Widokowo obie piękne, do obu dojazd mostem, obie górzyste :) Inny kolor morza i rodzaj plaż. Nie... no to tak trzeba by było porównywać w równorzędnych aspektach ... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przez 2 wiolonczele runął nasz plan i co z tego wynikło? Krk - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies