Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przewożenie żywności przez granice

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hOMER
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hOMER » 12.08.2005 23:54

W związku z ptasią grypą porobily sie jakies nieprzyjemnosci na granicach
jak to z tym jest?
czy moge do chorwacji wziasc zapas zywnosci czy mnie z nią nie puszczą?
grześ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grześ » 13.08.2005 08:55

Wędliny zapakowane próżniowo tolerują, ale świeże mięso wywalają na granicy do kosza , lepiej już przygotować w słoikach i zapasteryzować.
Zauważyłem również , że od strony węgierskiej te kontrole są nagminne a od strony Austrii raczej nie. Pozdr. GJ
hOMER
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hOMER » 13.08.2005 08:58

dzieki wielkie.
rozumiem zatem ze tyczy sie to tylko wedlin?
czy moze czegos jeszcze?
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 13.08.2005 14:58

no a ja mam zamiar zabraz z kilo suchych kabanosów ? to co wykiprują mi to na granicy gdzies?
Sylwek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwek » 18.08.2005 10:56

Spokojnie możesz brać - myślałem że 100 kg wtedy bym sie obawiał.
Ja zabieram prowiant na cały pobyt wszystko wypakowuje w apartamencie tzn. kuchni i mam spokój z bieganiem po sklepach, tylko chlebek.
Pozdrawiam
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 18.08.2005 17:30

Sylwek napisał(a):Spokojnie możesz brać - myślałem że 100 kg wtedy bym sie obawiał.
Ja zabieram prowiant na cały pobyt wszystko wypakowuje w apartamencie tzn. kuchni i mam spokój z bieganiem po sklepach, tylko chlebek.
Pozdrawiam

Ja tez :lol: tzn prócz skąłdników do obiadu bo pichcic to nie mam zamiaru :lol: ale z napojami sokami browarami i to bedzie tego ze 100kg :lol: :lol: :lol:
jurekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 18.08.2005 18:35

hOMER napisał(a):W związku z ptasią grypą porobily sie jakies nieprzyjemnosci na granicach
jak to z tym jest?
czy moge do chorwacji wziasc zapas zywnosci czy mnie z nią nie puszczą?

Witam Wszystkich!!!!

Jechałem z żoną 30 lipca br. i wracałem 11 sierpnia br. oprócz granicy polsko – słowackiej w Barwinku gdzie Polska SG sprawdziła paszporty i dowód rejestracyjny ( w obie strony) to na pozostałych granicach słowacko – węgierskiej i węgiersko – chorwackiej nawet paszportów nie chcieli, a co mówić o otwieraniu bagażnika. Pozdrawiam JurekG
qsma
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qsma » 24.08.2005 20:07

mówicie ze browara też brac ze sobą?drogi tam jest?soki????
anetka1011
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anetka1011 » 24.08.2005 20:13

piwo bym brala i to nie ze wzgledu na to, ze nasze tansze, ale (moim zdaniem) chorwackie browary sa niedobre. Jedynie piwo PAN moze byc.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 24.08.2005 20:27

anetka1011 napisał(a):piwo bym brala i to nie ze wzgledu na to, ze nasze tansze, ale (moim zdaniem) chorwackie browary sa niedobre. Jedynie piwo PAN moze byc.

nic nie zabierać !!!!!!
na ptasią grypę najlepsza rakija!!!
wszystkie zarazy wytłucze :wink: także nie wywozić z Polski a wwozić do Polski:D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone