Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przewożenie żywności do Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 25.05.2010 14:24

alessandro1977 napisał(a):
Królewskie i Tyskie to już piwo...to się zgodzę ale Warka Strong to coś w rodzaju oranżady tylko gorsza... :wink:

Nie to dobre co dobre ale to co komu smakuje

O gustach sie nie dyskutuje

Jeden woli matke a drugi corke

itd, itp, etc a moral jest jeden :wink:

Ja lubie piwo i beda po za granicami zawsze pijam regionalne specjaly. Zawsze w cro pijalem karlovacko a w zeszlke wakacje Ozujsko lepiej mi wchodzilo. W niemczech lubuie Krombachera, z Litwy w zeszlym tygodniu przywiozlem Svyturys czy jakos tak a ze Slowacji woze Wielkopopovicki Kozel (ostatnio litrowa flaszka plastik za 1 euro) ktory jak na moj gust jest lepszy od Zlotego Bazanta. Pomimo ze sam nie woze "swojego" piwa za granice innych za to nie mam w planie krytykowac czy sie nabijac :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2010 17:50

Tu się zgodzę bo mówimy o piwie...sam wiesz, że Warka S jest słodka i do piwa to niepodobne brrr...w Cro najbardziej od lat wchodzi mi Karlovaćko ale Laśko omijam szerokim łukiem...
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 25.05.2010 17:58

po czterech dniach na CRO karlowacku mówię stanowcze nieee!!! toż to kicha, nad kichami, prawie taka jak warka, królewskie czy tyskie.
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 25.05.2010 20:18

Bodzioch Marek napisał(a):po czterech dniach na CRO karlowacku mówię stanowcze nieee!!! toż to kicha, nad kichami, prawie taka jak warka, królewskie czy tyskie.

Malo jest tych piw chorwackich dobrych ... :? czasami jak dobrze schlodzone to popijam Ożujsko ale ...

Co do tematu to wwozim co trzeba od zupek, makaronów, do hurtowych ilości piw ...co kto woli. Ja zreguly zajeżdzalem w Koszycach do jakiegoś marketu i zgrzewke browarka slowackiego Zlotego bażanta i Saris-a. Potem Spędzam mile wieczory , na tarasie. :)
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 25.05.2010 21:21

Z moich obserwacji wynika, że w kilku postach oceniliście jakość chorwackiego piwa na miernym poziomie. Z wielu gatunków od wielu lat piję na zmianę Karlovacko lub Ożujsko i do dzisiaj nie mogę stwierdzić, które jest lepsze.
Myślę, że dla wielu z was po 3 buteleczce wszystkie piwa smakują tak samo.
:sm:
yahhoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) yahhoo » 28.05.2010 10:48

Dla mnie Perła Lubelska to jest do piwo na piwkami :) czteropak zawsze jak gdzieś jdę to zabieram, piwo chorwackie nie przypadło mi do gustu zresztą zarówno jak i niemieckie mam Polskie gardło i nasz browar dla mnie najlepszy co innego na orucho czy jakoś tak ;) chorwacki bimberek z orzechami to przedni trunek
przemas_depesz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemas_depesz » 28.05.2010 12:58

Dołączając do rozmowy dotyczącej Chorwackiego Piwka to ja się opowiadam po stronie Ozujska, choć dwoma Karlovacko nie pogardzę. Co do naszych Polskich, a w szczególności Lubelskich(mam sentyment rodzinny) to Perła jak najbardziej ale tylko w Lublinie(świeża), ta we Wrocławskich hipersuper i innych jest FE, jak mniemam ze starości. Jako lekki piwosz powróciłem ostatnio do Czeskich i idąc tropem poprzednika też dokonam zakupów w naszych południowych sąsiadów a potem dotankuje w Mimicach ;-) W końcu mam już tylko 8 dni. Pozdrav
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 28.05.2010 20:07

Wszystkie jasne chorwackie piwa są jakieś dziwne w smaku. Dlatego jak tam bywam przerzuciłem się na Ożujsko Crne Pivo. Rewelacyjne. Polecam. A tak BTW panowie, niezły tutaj OT robicie :lol:
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 10.06.2010 11:06

Z Polski zabieram "jedzonko" wychodzi sporo taniej. Śniadania i kolacje robię na ogrodzie pod drzewem laurowym, obiadek "na plaży" lub wracam do apartamentu.
Dla przykłądu wyjście do sklepu po śniadanie (chleb, ser, wędlina, pomidor, mleko coś do picia zimnego i zostawiasz ok 40zł. Słodycze są także bardzo drogie. Jeśli jest możliwość to zabieram pełen bagażnik plus drugi na piwo:)
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 10.06.2010 15:46

"O gustach sie nie dyskutuje

Jeden woli matke a drugi corke"

...a drugi lubi i jedno i drugie.....
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 10.06.2010 16:41

rapez napisał(a):Z Polski zabieram "jedzonko" wychodzi sporo taniej. Śniadania i kolacje robię na ogrodzie pod drzewem laurowym, obiadek "na plaży" lub wracam do apartamentu.
Dla przykłądu wyjście do sklepu po śniadanie (chleb, ser, wędlina, pomidor, mleko coś do picia zimnego i zostawiasz ok 40zł. Słodycze są także bardzo drogie. Jeśli jest możliwość to zabieram pełen bagażnik plus drugi na piwo:)

ale tez jade poprobowac lokalnych potraw,serow,wedlin,napojow,w szczegolnosci alkoholowych...nie jade zeby oszczedzac,tylko przez te pare dni w roku,wyluzowac sie na maxa...nie biore nic wiecej,niz na start,pierwszy dzien,zeby po drodze,nie myslec o zakupach...
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 10.06.2010 18:50

zaczęło się o jedzonku, skończyło na debacie o PIWIE :lol: :D :wink:

dobre !
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2010 19:40

Haweł napisał(a):
rapez napisał(a):Z Polski zabieram "jedzonko" wychodzi sporo taniej. Śniadania i kolacje robię na ogrodzie pod drzewem laurowym, obiadek "na plaży" lub wracam do apartamentu.

ale tez jade poprobowac lokalnych potraw,serow,wedlin,napojow,w szczegolnosci alkoholowych...nie jade zeby oszczedzac,tylko przez te pare dni w roku,wyluzowac sie na maxa...nie biore nic wiecej,niz na start,pierwszy dzien,zeby po drodze,nie myslec o zakupach...

Kolega to chyba lubi dziabnąć tak po litrze na ry-j. :D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 10.06.2010 19:41

jolam15 napisał(a):zaczęło się o jedzonku, skończyło na debacie o PIWIE :lol: :D :wink:

dobre !

kto mowi o piwie,ja nie...
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 10.06.2010 19:42

darek1 napisał(a):
Haweł napisał(a):

Kolega to chyba lubi dziabnąć tak po litrze na ry-j. :D

darek1 spi.......j...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

przewożenie żywności do Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone