Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przewóz dziecka na przednim siedzeniu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 03.04.2008 14:15

Bierut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bierut » 04.04.2008 07:28

Dg, podtrzymuję swoją wersję. Można na foteliku z przodu. A jak myslisz niemowlę w nosidełku z przodu można z wyłączonym airbagiem, a kilkulatka też w foteliku już nie ? Bzdura.
W przytoczonych powyżej linkach są rozbieżności. A i źródło niewiarygode.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 04.04.2008 07:32

srruu, zaryzykuję, nie mam innej możliwości, najwyżej na granicy sie przyczepią to przepakuje tak auto żeby pies poszedł do bagażnika
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.04.2008 08:28

Masz piękną gablotę całkiem n ie przydatną do podróży rodzinnych. Rozumiem to też zamieniłem podobnie piękną na kombi i DWA psy jadą z tyłu, ale nie w bagażniku! Z tym, że do Cro z nimi nie jeśdśę, ale po Polsce owszem.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 04.04.2008 08:34

oprócz tej na zdjęciu :wink: :wink: :wink:
mam jeszcze 5osobowy sedan klasy średniej z 500 litrowym bagażnikiem :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.04.2008 09:12

Tak jak sedan jest dla mnie odpowiednio eleganckim samochodem, tak jest mało praktyczny przy dłuższych wyjazdach z rodziną i psami. Też zaczynaem od A200Q, a muszę poruszać się Avensis 2,2D ale kombi. Tamtym dało się jechać 240 tym tylko 220.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 04.04.2008 09:21

no ja też wolałbym z rodziną do Cro jechać jakimś np. voyagerem w dieslu (bo jednak taniej) ale nie mam kilku samochodów niestety, i musze szurać po asfalcie dupskiem moją szportką :D
Bierut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bierut » 04.04.2008 10:21

My często podróżujemy z 3 dzieciaków (+jamnik) i znam ten ból. Jeśli chodzi zaś o dzieci z przodu to się tym nie przejmuj. Mieszkając kilka lat w Holandii dużo podróżowałem po zachodnich krajach. I tam nikt sie do tego nie czepia. To jest normalna sprawa.
P.S. Ja pomykam Mondeo Mk III w dieslu kombi. Z tyłu mieszczą się 3 foteliki, żona z przodu i jamnik w swoim posłaniu pod jej nogami. No ale niestety też leci tylko 220 :D Bagażnik wystarczający . Polecam.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.04.2008 12:10

No jamnik nie powinien być problemem: Ale to:?

Obrazek
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 04.04.2008 12:25

i to ? :D
Obrazek
Komodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Komodna » 14.04.2008 12:16

Witam
Moja córa też jeździ z przodu. Nie tylko w Polsce i nie tylko do HR. Nigdy nie było problemów czy jakichkolwiek uwag przy kontrolach drogowych (co prawda nielicznych:-)
Pzdr
pejo100
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pejo100 » 21.03.2010 13:43

"AUSTRIA - do 12 lat i 150cm. wzrostu tylko z tyłuw pasach dla dzieci"
Jak wyglądają pasy dla dzieci? Pierwszy raz słyszę o czymś takim.
"Niemcy -zakaz przewozu dzieci do lat 12 i wzroście poniżej 150cm na przednim siedzeniu o ile nie jest wyposażone w odpowiedni fotelik"
A jak na tylnej kanapie?
"CHORWACJA - do 12 lat na tylnym siedzeniu"
Na tylnym siedzeniu w foteliku?
Chcemy jechać w 5 osób samochodem. Mam córkę 9 lat i 136cm wzrostu. Pytam, bo w 2 osoby + 1 fotelik z tyłu to będzie ciasno. Jadę ze Szczecina i większość drogi będzie przez Niemcy. Fajnie by było, by córka była w tych pasach dla dzieci, to było by luźniej. Tylko co to są te pasy i czy da się je zamontować w samochodzie?
pejo100
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pejo100 » 22.03.2010 19:05

Dzięki Rysio. Wszystkiego się dowiedziałem.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

przewóz dziecka na przednim siedzeniu - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies