Polecam księgarnię w sklepie turystycznym przy ul. Kaliskiej w Warszawie (Ochota, blisko skrzyżowania Grójeckiej z Kopińską).
Janek
Gajus.ems napisał(a):
Ja również zdecydowanie preferuję tą pozycję. Moim zdaniem szacowny PASCAL trochę przy tym wysiada. Autorem jest tubylec. Dzięki temu przewodnikowi o wiele łatwiej było mi zwiedzić południową Chorwację, Czarnogórę oraz przejechać przez Bośnię. Przewodnik ten zawiera szczegółowe informacje nawet o bardzo małych miejscowościach, opisuje trasy w sposób bardzo sugestywny, jedyna jego wada to, że jest czarno-biały, fotografie pochodzą z lat 60-70, ale dla mnie jest najlepszy.
Gajus.
Gajus.ems napisał(a):andrzej z R napisał(a):Na rynku jest dużo przewodników o Chorwacji.
Zaczynam od przewodnika Jugosławia -dostępny tylko w antykwariatach z roku 1989 -Wydawnictwo Sport i Turystyka
.
Leon napisał(a):....stare przewodniki ukriwaja i male niespodzanky. Mianowicie we wszistkich starych przewodnikach jest napisane ze w moim Institucie w Splicie znajduje sie morsky akwarium, co nie jest prawdom poniewaz nie egzistuje jusz od roku 1986. A szkoda...
Diego M napisał(a): ...gdzie znajduje się Twój instytut blisko centrum czy na obrzeżach miasta ...
Prot napisał(a):8 dni do ....jednego roku,no no
czy ktoś wie o nowościach jeśli chodzi o przewodniki po Chorwacji,czy nowe ksiązki o tematyce bałkańskiej,będę wdzięczny za informacje
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko