Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przestrzegam przed chorwacka promocja T-Mobile

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PaddyMalone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PaddyMalone » 10.05.2012 08:50

pawelli napisał(a):czasami trzeba przeczytać ;-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://imageshack.us/photo/my-images/38/obraz005id.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 004sn.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/13 ... 003qq.jpg/

Ale przeczytac co? Dlaczego firma zadbala o info na stronie, a nie zadbala o info na opakowaniu??

Paddy
Ostatnio edytowano 10.05.2012 09:56 przez PaddyMalone, łącznie edytowano 1 raz
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 10.05.2012 09:19

Proponuję zgłosić się do T-Mobile w Polsce i złożyć reklamację. Albo napisz e-mail do T-Mobile Cro - skargę, reklamację, itp.
może coś ugrasz ;)
PaddyMalone
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PaddyMalone » 10.05.2012 09:38

pawelli napisał(a):Proponuję zgłosić się do T-Mobile w Polsce i złożyć reklamację. Albo napisz e-mail do T-Mobile Cro - skargę, reklamację, itp.
może coś ugrasz ;)

Niee. W nosie mam. Wkurza mnie tylko smutna firma.
Chcialem przestrzec kolezkow z forum.
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 11.05.2012 10:15

Też się na to nabrałem w ubiegłym roku. I na pewno czekałem dłużej niż 30 minut po aktywacji. W tym roku będę dzwonił do kraju przez Skypa i wifi.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 11.05.2012 12:01

Rysio napisał(a):
telepol napisał(a):...żeby pobić pianę przez dwa tygodnie w roku jaka to jest piękna pogoda w cro

Najbliższych zabieram ze sobą, reszcie musi wystarczyć 1 SMS, że dojechaliśmy szczęśliwie. Potem naciskam na magiczny klawisz "off" i cieszę się urlopem :D

Ps. Pogodę mogą sobie sprawdzić w wiadomościach :twisted:

Mam dokładnie takie samo podejście.
Tylko nie wyłączam kom, bo czasami wyślę mms do znajomych w PL, żeby ich trochę poddenerwować pogodą i widokami ;).
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 11.05.2012 12:26

Mnie by w pracy za j... powiesili gdybym wyłączył :evil:
Nie często się zdarza żeby mi na urlopie przeszkadzali, ale uchwytny muszę być.
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 11.05.2012 13:54

mutiaq napisał(a):
Rysio napisał(a):
telepol napisał(a):...żeby pobić pianę przez dwa tygodnie w roku jaka to jest piękna pogoda w cro

Najbliższych zabieram ze sobą, reszcie musi wystarczyć 1 SMS, że dojechaliśmy szczęśliwie. Potem naciskam na magiczny klawisz "off" i cieszę się urlopem :D

Ps. Pogodę mogą sobie sprawdzić w wiadomościach :twisted:

Mam dokładnie takie samo podejście.
Tylko nie wyłączam kom, bo czasami wyślę mms do znajomych w PL, żeby ich trochę poddenerwować pogodą i widokami ;).

nie wypowiadam się na ten temat, bo jak mówi stare chińskie przysłowie "jeden zbiera znaczki drugi lubi je lizać" i nie można ani jednych, ani drugich krytykować
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 15.06.2012 16:12

Słuchajcie, będąc w Orebiciu, nie pamiętam w jakiej sieci, na wyświetlaczu telefonu (cell info) miałem napis miejscowości Banja Luka, wiem że taka miejscowość jest w BiH i to dość daleko od Orebićia.

Ot ciekawostka :)
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 14.07.2012 23:05

Ogólnie promocja jest spoko, sam sobie taką zakupiłem, niestety Tmobile nie podaje 2 ważnych informacji na pudełku:

1. To co wspomnieliście, że trzeba poczekać na SMS z wiadomością o aktywacji pakietu, na pudełku jest napisane, że aktywuje się on "immediately" włożeniu karty i wykonaniu pierwszego połączenia (może być do biura obsługi)

2. Za każdą rozpoczętą rozmowę naliczane są opłaty - 50 lip za zagraniczną i trochę mniej za miejscową. Na to jest te pozostałe 10 kun na karcie, bo 40 pochłania sam pakiet.

Przeżyłem podobną sytuację - po wykonaniu jednej może 2-minutowej rozmowy, przy próbie nawiązania kolejnego połączenia, miły pan poinformował mnie, że brak mi środków. Jak to???!!! Dzwonię więc do BOKu, gdzie jakiś trepowaty gamoń nie był mi w stanie wyjasnić jak to się stało, powtarzał tylko w kółko, że musze wykupić doładowanie, a że nie uznałem tego za wystarczające wyjaśnienie - w końcu się wyłączył. 8O

Zadzwoniłem ponownie, tym razem odebrała miła panienka, która wszystko dokładnie sprawdziła, i co się okazało?
Ano raz, że wysłałem 3 smsy przed aktywacją pakietu, po 1 kunie każda - 3 kuny zeżarło. Pół kuny na tę rozmowę, i do tego... data transfer :evil: - postanowiłem odebrać MMSa. Ani go nie odebrałem, ani nie pogadałem.
Za to pani poinformowała mnie sama z siebie, że mogę - po doładowaniu konta, ofkozz - za jedyne 10 kun aktywować internet na 24 godziny, z czego czywiście skrzętnie skorzystałem, po dokupieniu kuponu za 25 kun.

Tak więc wszystko ma walety i zady, naciąganie to obcnie główny sposób zarabiania pieniędzy także przez duże firmy, cóż - takie czasy, wiadomo że nikt nie pójdzie do sądu o 10 kun, a przemnożone przez kilka tysięcy naciągniętych łosi daje już środki na nowe auto dla żony prezesa :lol:

Sam chciałem kupić Tele 2 albo Tomato, ale w kiosku mieli tylko ten T Mobile.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne