Ogólnie promocja jest spoko, sam sobie taką zakupiłem, niestety Tmobile nie podaje 2 ważnych informacji na pudełku:
1. To co wspomnieliście, że trzeba poczekać na SMS z wiadomością o aktywacji pakietu, na pudełku jest napisane, że aktywuje się on "immediately" włożeniu karty i wykonaniu pierwszego połączenia (może być do biura obsługi)
2. Za każdą rozpoczętą rozmowę naliczane są opłaty - 50 lip za zagraniczną i trochę mniej za miejscową. Na to jest te pozostałe 10 kun na karcie, bo 40 pochłania sam pakiet.
Przeżyłem podobną sytuację - po wykonaniu jednej może 2-minutowej rozmowy, przy próbie nawiązania kolejnego połączenia, miły pan poinformował mnie, że brak mi środków. Jak to???!!! Dzwonię więc do BOKu, gdzie jakiś trepowaty gamoń nie był mi w stanie wyjasnić jak to się stało, powtarzał tylko w kółko, że musze wykupić doładowanie, a że nie uznałem tego za wystarczające wyjaśnienie - w końcu się wyłączył.
Zadzwoniłem ponownie, tym razem odebrała miła panienka, która wszystko dokładnie sprawdziła, i co się okazało?
Ano raz, że wysłałem 3 smsy przed aktywacją pakietu, po 1 kunie każda - 3 kuny zeżarło. Pół kuny na tę rozmowę, i do tego... data transfer
- postanowiłem odebrać MMSa. Ani go nie odebrałem, ani nie pogadałem.
Za to pani poinformowała mnie sama z siebie, że mogę - po doładowaniu konta, ofkozz - za jedyne 10 kun aktywować internet na 24 godziny, z czego czywiście skrzętnie skorzystałem, po dokupieniu kuponu za 25 kun.
Tak więc wszystko ma walety i zady, naciąganie to obcnie główny sposób zarabiania pieniędzy także przez duże firmy, cóż - takie czasy, wiadomo że nikt nie pójdzie do sądu o 10 kun, a przemnożone przez kilka tysięcy naciągniętych łosi daje już środki na nowe auto dla żony prezesa
Sam chciałem kupić Tele 2 albo Tomato, ale w kiosku mieli tylko ten T Mobile.