CROberto napisał(a):Prawdą też jest, że księżyc ma zły wpływ na kierowców - trudno było oderwać wzrok...
Jestem bardzo ciekaw czy tak za 4-5 lat równie chętnie będziesz J na taki widok wystawiał.
anakin napisał(a):Trochę się jednak od Twojego pobytu zmieniło.
I mam przeczucie (graniczące z pewnoscią), że nie na lepsze.
anakin napisał(a):Jestem bardzo ciekaw czy tak za 4-5 lat równie chętnie będziesz J na taki widok wystawiał.
romuald22 napisał(a):Pozwolę sobie na komentarz do dwóch powyższych wypowiedzi autora.
Po pierwsze autor sugeruje, że za rzekome 400 EUR miesięcznie, które płaci za wynajem połowy domu, musiałby dać za wynajem kawalerki w Żywcu.
Czy tyle płaci tego nie sprawdzimy. Brzmi ładnie, ale to kolorowe porównanie nie jest prawdą. Kawalerkę w Żywcu można znaleźć za 1/2 tej sumy. Zapewniam, że posiadam wiedzę w tym temacie.
Po drugie autor twierdzi, że ceny w sklepach (odebrałem to jako ceny w sklepach spożywczych) są praktycznie takie same jak w Polsce. Coś się chyba ostatnio musiało pozmieniać, bo odkąd od 2000 roku jeżdżę do Chorwacji - to nigdy tak nie było. Przynajmniej na wybrzeżu w sezonie.
romuald22 napisał(a):Pozwolę sobie na komentarz do dwóch powyższych wypowiedzi autora.
Po pierwsze autor sugeruje, że za rzekome 400 EUR miesięcznie, które płaci za wynajem połowy domu, musiałby dać za wynajem kawalerki w Żywcu.
Czy tyle płaci tego nie sprawdzimy. Brzmi ładnie, ale to kolorowe porównanie nie jest prawdą. Kawalerkę w Żywcu można znaleźć za 1/2 tej sumy. Zapewniam, że posiadam wiedzę w tym temacie.
Po drugie autor twierdzi, że ceny w sklepach (odebrałem to jako ceny w sklepach spożywczych) są praktycznie takie same jak w Polsce. Coś się chyba ostatnio musiało pozmieniać, bo odkąd od 2000 roku jeżdżę do Chorwacji - to nigdy tak nie było. Przynajmniej na wybrzeżu w sezonie.
boboo napisał(a):Coś mi się widzi, że z Klubu Miłośników Wyspy Pag zrobi się klub odradzaczy tego miejsca.
I to tylko dlatego, że mieszka tam "namo, który wchodzi w zakręt z nadmierną prędkością".
Ma jeszcze coś na sumieniu, czy przeoczyłem?
boboo napisał(a):... ale równe 40 lub mniej.
anakin napisał(a):Trochę się jednak od Twojego pobytu zmieniło.
I mam przeczucie (graniczące z pewnoscią), że nie na lepsze.
boboo napisał(a):Coś mi się widzi, że z Klubu Miłośników Wyspy Pag zrobi się klub odradzaczy tego miejsca.
kaeres napisał(a):Masz straszny problem ze sobą.
kaeres napisał(a):Mikołaj ma poważnie w d*** różnice cen w sklepach rzędu 10-20%.
Podał swoje odczucia, nie rozdrabniał się na wyliczanie co do kuny co ile kosztuje.
W sezonie wiemy jak to wygląda, szczególnie w kurortach takich jak Pag.
Nie rozumiem też Twoich głupich insynuacji, że Mikołaj kłamie co do stawki na jaką się umówił z Daworem.
W Żywcu pewnie można i wynająć kawalerkę za 500-800zł, a z pewnością można i za 1600-2000zł.
Nie każdy liczy złotówki jak pospolity cebulak z polandii.
Przepraszam niektórych za ton mojej wypowiedzi ale Romek, zaczynasz mnie drażnić w tym wątku.
kaeres napisał(a):Namo nami steruje. Mnie zahipnotyzował.
Uwierzyłem nawet, że leciał 140km/h w tym winklu pagowskim gdzie 40 się nie da normalnym autem.
Ty i Tobie podobni z drugiej zaś strony będą udowadniali, że każde zdanie wypowiedziane bądź napisane można podważyć.
Takie hobby chyba.