Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przeprowadzka do Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.02.2021 20:03

[quote="razpol"]Ale ja nie neguje tego, że wozisz, nikomu nic do tego. 8) Za to od lat jestem fanem debaty na temat tego wożenia. :lol: Zwizualizowane salcesony i ozory w galarecie spożywane na plaży z otoczaków nieustannie działają na wyobraźnie. ;)

Wożę i nie wożę. Zależy co. Jak mi coś smakuje to przywożę. Jak nie mam chęci to nie biorę. Generalnie produkty śniadaniowe to na co mam ochotę. Zawsze biorę herbatę, kawę, cukier, sól, pieprz. Mam latać po sklepach i kupować duże opakowania, po co. Serki biorę, jakąś wędlinę paczkowaną, konserwę mięsną bo cały rok jej nie jem, a tam rano na tarasie z pomidorami smakuje. Swoje ogórki konserwowe, paprykę konserwową pewnie, że biorę. Wódkę białą jakieś whisky, soki, tonic, żeby na miejscu drinka berbeluchę zrobić. Nie mam zbytnich wymagań po za kolacjami w konobie. Żona, córki coś tam zabierają ale tyle jedzą co ptaszki. Paszteciki podlaskie biorę różne smaki bo lubię z ogórkami, pomidorami. Resztę kupuję na miejscu w Pekarze, markecie na co mam ochotę, burka z serem, mięsem, szynkę dojrzewającą, białe sery w kubku, ajwar, ale już mi się on przejadł, dżem figowy. Na miejscu gustuję raczej w owocach morza. Z mięsa zamawiam jedynie jagnięcinę dla dziewczyn pilecinę bo reszta to żadna rewelacja. Jeżdżę ostatnio przez Węgry bo mi ich kuchnia odpowiada i mają spory wybór ale i słowacka nie jest beznadziejna np. strapaćka z skwarkami i bryndzą, pierogi z bryndzą. Chorwacka to taka sobie kuchnia 4 liter nie urywa. Chorwacja dla mnie to wyłącznie morze, cykady, widoki no i figi, które lubię jeść ale takie prosto z drzewa. Odszedłem trochę od tematu wątku ale czasami takie przerywniki uzdrawiają atmosferę.
Jedzenie jedzeniem, a najważniejsze to być zadowolonym.
Fajna jest Chorwacja ale żeby tam zamieszkać to proszę wybaczyć ale nie. Na długi urlop jak najbardziej. Po lecie czar pryska.
Ural :papa:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.02.2021 20:10

bezrobotny500 napisał(a):
sviva napisał(a):...Wywalcie ten temat w kosmos razem z autorem z tego forum i zdrowiej będzie.

Ja bym proponował rozszerzyć nieco porządki na forum i oprócz tego wywalić w kosmos wszystkich którzy:
- posiadają niespłacone kredyty
- mają komornika
- kłamią
- mają dysleksję
- rozwiedli się
- przeklinają
- posiadają negatywne opinie na GoWork
- mają nałogi
- pakują w słoiki polskie jedzenie i wiozą je na bałkany
myślę, że listę należało by jeszcze uzupełnić o kilka podpunktów (liczę na Was forumowicze!) i do działa adminie

Ale żeś błysnął intelektem. Ho, ho, ho. Sensacji szukasz. Niby pisaty i czytaty, a problemy ze zrozumieniem ma.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 10.02.2021 20:32

Ja bym proponował rozszerzyć nieco porządki na forum i oprócz tego wywalić w kosmos wszystkich którzy:
- kłamią

Pod tym się podpiszę bo po co tutaj taka osoba?, jakie merytoryczne informacje niesie ze sobą właśnie kłamiąc i zmyślając ?.
Ostatnio edytowano 10.02.2021 21:33 przez yzedef, łącznie edytowano 1 raz
JadziaO
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JadziaO » 11.02.2021 02:03

Ja do Chorwacji zabieram ostrą paprykę. Ale później cierpię ...

odbyt.jpg
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.02.2021 09:12

Ural napisał(a):Wożę i nie wożę. Zależy co. Jak mi coś smakuje to przywożę. Jak nie mam chęci to nie biorę. Generalnie produkty śniadaniowe to na co mam ochotę. Zawsze biorę herbatę, kawę, cukier, sól, pieprz
Jakbyś w mojej lodówce siedział. Ja jeszcze paczkę makaronu na start i jakiś sos. I zgrzewkę wody gazowanej dla mnie na pierwsze dni. No i własną patelnię.
W tym roku nie zabrałam ryżu i to był ogromny błąd. Nie dość że kupiony w Plodine był średni w smaku to jeszcze koszmarnie drogi.
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 11.02.2021 09:38

Ja oglądam filmiki Namo. Lubię na Pag popatrzeć
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 11.02.2021 11:06

yzedef napisał(a):
- kłamią

Pod tym się podpiszę bo po co tutaj taka osoba?, jakie merytoryczne informacje niesie ze sobą właśnie kłamiąc i zmyślając ?.

Uważaj, żebyś sam nie wyleciał w kosmos.
Mam doświadczenia sprzed paru lat gdy zwróciłem uwagę na to, że relacje tego i owego uczestnika, to czyste zmyślenia i jedyny efekt, to ostrzeżenie przed banem jeśli nadal będę naruszał czyjeś dobra. Ludziom należy pozwolić na swobodę w kreowaniu relacji a ja mogę przecież tego nie czytać?
Chyba klikalność ma tu decydujące znaczenie, nie może zostać niczym obniżona.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 11.02.2021 12:55

Świetne zdjęcie namo . Bardzo pomocne i zero przekłamań. Dobra robota, tego brakowało w GM.
Jak masz więcej takich, to podrzuć linki.

https://www.google.com/maps/@44.4610008 ... 844!8i4922
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 11.02.2021 12:59

Zago napisał(a):Ja oglądam filmiki Namo. Lubię na Pag popatrzeć

Dokładnie to. Ja też. Fajne ujęcia dobra jakość dobry montaż. Po komunikacie z youtube że nowy filmik od Namo jest już na kanale zawsze fajnie się robi. A co autor ma za skórą jego sprawa.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 11.02.2021 13:24

lukasq@o2.pl napisał(a):
Zago napisał(a):Ja oglądam filmiki Namo. Lubię na Pag popatrzeć

Dokładnie to. Ja też. Fajne ujęcia dobra jakość dobry montaż. Po komunikacie z youtube że nowy filmik od Namo jest już na kanale zawsze fajnie się robi. A co autor ma za skórą jego sprawa.

Podpisuję się pod tym. Też lubię pooglądać, a dodatkowo w porównaniu z filmami niektórych innych użytkowników Youtuba podoba mi się prosty, nienapuszony styl, bez zbędnych popisów i gwiazdorstwa.
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 11.02.2021 13:59

Habanero napisał(a):Świetne zdjęcie namo . Bardzo pomocne i zero przekłamań. Dobra robota, tego brakowało w GM.

Most też dobrze zrobił.
https://linkd.pl/pu9em
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 11.02.2021 14:16

Pik71 napisał(a):
Habanero napisał(a):Świetne zdjęcie namo . Bardzo pomocne i zero przekłamań. Dobra robota, tego brakowało w GM.

Most też dobrze zrobił.
https://linkd.pl/pu9em

Rewelacja ten most i jest ich dużo więcej :D
Szkoda, że przed moim wyjazdem na Pag tego nie było :(
Np. taka Bošana
https://www.google.com/maps/contrib/112 ... m2!3m1!1e1
albo druga strona i otwarte morze.
Wahałem się czy tam jechać, bo nie wiedziałem jaka droga.
Teraz ludzie mają wszystko podane jak na tacy...
https://www.google.com/maps/contrib/112 ... m2!3m1!1e1
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 11.02.2021 23:17

A macie więcej tych zdjęć? Z miłą chęcią pooglądam. Zwłaszcza te zrobione dronem :mrgreen: :hut:
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 12.02.2021 11:47

sviva napisał(a):A macie więcej tych zdjęć? Z miłą chęcią pooglądam. Zwłaszcza te zrobione dronem :mrgreen: :hut:

Zdjęć jest dużo, np. Sveti Vid. Wystarczy wejść na jego konto na googlach.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 13.02.2021 10:40

Piękne zdjęcia!, namo czym je robiłeś, jakim sprzętem ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Przeprowadzka do Chorwacji - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone