napisał(a) empire13 » 07.02.2021 09:49
Każdy ma swoje sprawy, swoje problemy. Skupmy się na swoich sprawach a nie zaglądajmy komuś do kieszeni.
Chyba że faktycznie komuś radochę sprawia że ktoś inny, niech i to będzie "gwiazdor internetów", ma się gorzej niż by się mogło wydawać.
Nie wiem tylko po co. Z zazdrości że grzeje cztery litery w ukochanym przez większość forumowiczów kraju, że robi co lubi a nie co musi, bo był w TVN (lol)? Sensowniejszego powodu do zazdrości nie widzę.
Od siebie dodam że gowork jest mało wiarygodny. I nie, nigdy nie miałem własnej firmy. Piszę tu jako osoba, która śledziła opinie o swoich aktualnych i byłych pracodawcach. Stąd wiem że nie każdy negatywny i pozytywny komentarz pokazuje prawdziwy obraz firmy. I tak, jak firma jest do bani ale opłaca abonament to niewygodne komentarze tam znikają. Jak firma jest spoko ale nie płaci goworkowi to zdarzają się komentarze negatywne. Poza tym często wpisy są tam od pracowników gowork (Anny). Chcą nakręcić użytkowników do dyskusji, wygenerować jak najwięcej wejść. Udają osoby zainteresowane pracą a chodzi tylko o $$$.
I na koniec. Nie każdemu muszą odpowiadać filmiki Namo. Jedni się nimi jarają, inni mają z niego polewkę. Są też i tacy (jak np. ja) którzy znajdą w nich coś ciekawego dla siebie. Czasem częściej, czasem rzadziej ale z jakiegoś powodu śledzą.
Tak więc dyskusja na temat problemów czyichś z bankiem czy orange na forum jest moim zdaniem żenująca.