Ponieważ:
admin napisał(a):(...) a niniejszy wątek zostawić na ewentualne dyskusje na temat przeprowadzki.
to pozwolę sobie skomentować parę postów:
anakin napisał(a):Dzieci też mają takie zdanie?
CROberto napisał(a):Skoro "stara" taka zła,to tym bardziej powinieneś być przy dzieciach...
Tak ,to nawet nie będziesz łikendowym tatusiem...
Mikromir napisał(a):Jak się ma dzieci, to trzeba z nimi być, nie tylko wirtualnie, ale też fizycznie. Nie tylko w wakacje, ale też na codzień.
Słomka, belka, pierwszy rzut kamieniem...
Ilu macie znajomych (ojców rodzin), którzy tyrają na "Saksach" i widzą dzieci raz na kilka miesięcy, a nie codziennie!?
Jeśli takich macie, to też "suszycie" im głowy?
Ile dzieci w Waszym środowisku zapytaliście o zdanie, czy wolałyby tatę za granicą przysyłającego pieniądze na iPhone'y i markowe ciuchy, czy też wolałyby 7 razy w tygodniu kartoflankę i podarte spodnie, ewentualnie eskalujące kłótnie z mamą, ale żeby tata był na co dzień?
Ile razy zdarzyło się
Wam nie dotrzymać obietnicy danej dziecku (kino, spacer, plac zabaw) tylko dlatego, że zostaliście na nadgodzinach?
(konkretnie: ile razy pieniądze były dla Was ważniejsze od dziecka)
Co do rowerowych eskapad przez Twardorzeczkę, nie wiem dlaczego, ale pamięć od razu przywołała mi cytat ze Szwejka:
Jaroslav Hasek napisał(a):-Mówiłem już panu - odezwał się rotmistrz - że największym idiotą, jakiego poznałem kiedykolwiek, jest wachmistrz z Protivina, ale z tego berichtu widać, że go przewyższył wachmistrz z Putimia.
Żadnych sugestii. Ja po prostu czasem "kojarzę inaczej"
Edit:
jeszcze o cenzurze, bo ktoś tu coś wspominał...
na niemieckim pontonowym forum ze zdumieniem przeczytałem dziś coś takiego:
PS.: Ich kann nicht N O R W E G E R schreiben. Da werden ***** draus. ???
Ist das schon eine Upload-Filter?
NorwegerNorweger geht.
******** geht nicht. Crazy
Nie mogę napisać Norweger (Norweg). Robią się z tego ***** (gwiazdki).
Czy to już jakiś Upload-filtr? "NorwegerNorweger" mogę napisać, ****** nie da rady.
Krejzi.
I odpowiedź admina, że aż przysiadłem:
das ist nicht crazy Olaf, das ist als verbotenes Wort hier im Forum so eingestellt.
Es hat mal einen User der Norw.... hieß hier gegeben, der rausgeflogen ist. Im Orangenen hat er dann eine Zeit auch noch so geheißen, bis er sich auf Svend hat umbenennen lassen und der bei jeder sich bietenden Gelegenheit gegen mich im Orangenen stänkert.
To nie jest krejzi, to jest zabronione słowo na tym forum. Był kiedyś user o takim nicku, który stąd wyleciał. Teraz na innym forum miesza przeciwko mnie.
Przecież to lepsze niż Voldemort z Pottera