napisał(a) namo » 15.09.2019 16:52
ruwado napisał(a):a Wy macie raj
Teraz faktycznie, ... jest raj. Temperatura skoczy niewiele powyżej 30 stopni w dzień, wieczory też przyjemne. Nie ma już tego skwaru który w sezonie odbierał chęci do pracy. Tak się nastawiłem, że w sezonie "połknę tą Chorwację" a rzeczywistość pokazała słabość organizmu. Nie dziwie się czemu tutaj robi się
fjakę. Nawet w klimatyzowanym pomieszczeniu nie dało się pracować, głowa nie dawała rady. Pozostawało tylko wziąć piwko i iść na plażę.
Na przyszły sezon muszę być przygotowany, odłożyć kasę bo nie porobisz jak jest ciepło. Dodatkowo goście/znajomi co mnie odwiedzali sprawiali, że razem z nimi byłem na urlopie. Miło było i ciszyłem się z każdych odwiedzin i towarzystwa ale ... nie porobisz w sezonie. Dopiero od dwóch tygodni udaje mi się wziąć za robotę.
Kilka dni temu odwiedził nas partol policji. Pytali jak nam się żyje, czy mamy kasę na życie, ile zarobiłem w ostatnim miesiącu. Chcieli też wiedzieć jakie mam plany, na jak długo zostaję i kto ze mną przebywa w mieszkaniu ... po czym pojechali.
Dzieci mają już dostęp do platformy szkoły online. Nie spodziewałem się ale bardzo im się spodobał ten sposób na chodzenie do szkoły. Mają zajęcia w formie konferencji wideo, interaktywne lekcje, dyktanda i klasówki. Fajne, dobrze im idzie.
Dzień leci za dniem, każdego delektuję się i nie mogę doczekać się odbioru auta z Polski.