Przeczytaj jeszcze to.
Aby dostać kartę EKUZ trzeba mieć ubezpieczenie w NFZ (Narodowy Fundusz Zdrowia).
Powyżej jak się ubezpieczyć.
Powodzenia
gusia-s napisał(a):...Na kartę EKUZ np. nie zrobisz w Chorwacji planowanej operacji jak też wielu innych zabiegów - badań, które u nas po odczekaniu 10 lat w kolejce zrobisz za free
robertms napisał(a):namo napisał(a):Dzwoniłem dziś do swojego oddziału NFZ, mam dostać kartę EKUZ od ręki podając tylko numer PESEL. Będzie ważna przez 3 lata.
Musialo sie cos ostatnio zmienic, bo jeszcze w kwietniu, gdy wyrabialem karty, wazne sa max. 18 m-cy.
fly napisał(a):https://www.ekuz.nfz.gov.pl/wypoczynek/informacje-ogolne.
pozdro
flygusia-s napisał(a):...Na kartę EKUZ np. nie zrobisz w Chorwacji planowanej operacji jak też wielu innych zabiegów - badań, które u nas po odczekaniu 10 lat w kolejce zrobisz za free
...tu akurat się mylisz.
Janusz Bajcer napisał(a):robertms napisał(a):namo napisał(a):Dzwoniłem dziś do swojego oddziału NFZ, mam dostać kartę EKUZ od ręki podając tylko numer PESEL. Będzie ważna przez 3 lata.
Musialo sie cos ostatnio zmienic, bo jeszcze w kwietniu, gdy wyrabialem karty, wazne sa max. 18 m-cy.
Zmiana od 1.06.2019 >>> http://www.nfz-krakow.pl/dla-pacjenta/a ... a,266.html
boboo napisał(a):Wstrzymał Księżyc, ruszył... (sam nie wiem czym, ale nie organem na "m").
Pozwólcie, że przedstawię: Pan pływów, romuald22
Tam gdzie się pojawia, przypływ jest tylko po południu.
Wyjaśnienie (tobie) co to jest półprawda nie ma sensu.
sviva napisał(a):boboo napisał(a):Wstrzymał Księżyc, ruszył... (sam nie wiem czym, ale nie organem na "m").
On na tym forum myśli, że może wszystko. Wypisuje ludziom bzdety i groźby na priv. Mądrzy się w każdym temacie a potem udaje niewiniątko i po cichu ucieka...
Ja dostałem bana bo subiektywnie stwierdziłem fakt dot. jego stanu umysłowego.
sviva napisał(a):boboo napisał(a):Wstrzymał Księżyc, ruszył... (sam nie wiem czym, ale nie organem na "m").
On na tym forum myśli, że może wszystko. Wypisuje ludziom bzdety i groźby na priv. Mądrzy się w każdym temacie a potem udaje niewiniątko i po cichu ucieka...
Ja dostałem bana bo subiektywnie stwierdziłem fakt dot. jego stanu umysłowego.
romuald22 napisał(a):Po drugie autor twierdzi, że ceny w sklepach (odebrałem to jako ceny w sklepach spożywczych) są praktycznie takie same jak w Polsce. Coś się chyba ostatnio musiało pozmieniać, bo odkąd od 2000 roku jeżdżę do Chorwacji - to nigdy tak nie było. Przynajmniej na wybrzeżu w sezonie.