Kojarzy ktoś ten Auto Kamp Navis? On serio jest nowy czy babka w recepcji mnie wkręca?
namo napisał(a):Kojarzy ktoś ten Auto Kamp Navis? On serio jest nowy czy babka w recepcji mnie wkręca?
fly napisał(a):namo napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):...i która instytucja przyjmuje zrzuty ekranu jako urzędowo potwierdzony dokument?
To kolejna nieścisłość która wyjaśni się w lipcu. Chociaż, patrząc na proces podpisywania umowy u notariusza to jestem w szoku jego staranności. Nie będę wchodził w szczegóły ale bubla niezłego odwalili, jakbym się uparł to umowa nie jest ważna bo jestem Mikołaj a nie Nikolay.
...nie musisz się upierac-umowa jest nie ważna- ale być może w Chorwacji dopuszczalne jest zmienianie imion na ich chorwackie odpowiedniki...nie wiem , ale jeśli masz dwa imiona (dość popularne w Polsce) a na umowie jedno to na pewno jest nie ważna, dopilnuj szczególnie przy dokumentach na pobyt.
Navis będzie działał dopiero trzeci sezon i jak widać dobrze im idzie skoro nawet w przed sezonie mają praktycznie 100% obłożenia w parcelach blisko morza .namo napisał(a):Kojarzy ktoś ten Auto Kamp Navis? On serio jest nowy czy babka w recepcji mnie wkręca?
O fajnie, ale masz jeszcze taxi boat Maslina z Tovarnle.namo napisał(a):gusia-s napisał(a):a kiedy popłyniemy do Rabu na Rabie
Wyczaiłem statek, będzie płynione
blatko napisał(a):fly napisał(a):namo napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):...i która instytucja przyjmuje zrzuty ekranu jako urzędowo potwierdzony dokument?
To kolejna nieścisłość która wyjaśni się w lipcu. Chociaż, patrząc na proces podpisywania umowy u notariusza to jestem w szoku jego staranności. Nie będę wchodził w szczegóły ale bubla niezłego odwalili, jakbym się uparł to umowa nie jest ważna bo jestem Mikołaj a nie Nikolay.
...nie musisz się upierac-umowa jest nie ważna- ale być może w Chorwacji dopuszczalne jest zmienianie imion na ich chorwackie odpowiedniki...nie wiem , ale jeśli masz dwa imiona (dość popularne w Polsce) a na umowie jedno to na pewno jest nie ważna, dopilnuj szczególnie przy dokumentach na pobyt.
tak tylko się wtrącę - jesteś w błędzie. Umowy notarialne gdzie są tego typu błędy są ważne w PL jak i w całej UE i na 100% nie można unieważnić takiej umowy tłumacząc się, że jestem Mikołaj a nie Nikolay. Wiem to z pierwszej ręki, a mianowicie od notariusza.
Po to właśnie w umowach notarialnych oprócz imienia i nazwiska są jeszcze wpisywane imiona rodziców, nazwisko panieńskie, pesel/nip, nr dowodu/paszportu i jego data ważności, żeby można było ponad wszelką wątpliwość ustalić że to właśnie ta osoba podpisała umowa, mimo błędów np. w imieniu, nazwisku, braku drugiego imienia, n-rze pesel, ę/ą na ą/ę (nagminne) czy jakimkolwiek innym.
namo napisał(a):gusia-s napisał(a):a kiedy popłyniemy do Rabu na Rabie
Wyczaiłem statek, będzie płynione
blatko napisał(a):do fly - mój wpis dotyczył twoich słów o nieważności umowy namo, a dokładnie tego - "nie musisz się upierac-umowa jest nie ważna".
Nie wiem po co w to dalej brniesz? Musisz mieć zawsze rację?
No to pomyśl chłopie na zdrowy rozum.
Namo podpisuje z Chorwatem umowę najmu przed chorwackim notariuszem. W umowie notariusz wpisał Nikolay Mano, zamiast Mikołaj Namo, nr paszportu polskiego ABC123 ważny do 31.12.2020 r.. Wszyscy umowę podpisali.
Najpierw namo płaci regularnie, ale nagle przestaje płacić, i mówi Chorwatowi że wg niego umowa jest nieważna bo on się inaczej nazywa niż na umowie. Chorwat idzie do sądu, sąd wzywa namo i ... drogi fly-u, jak myślisz o co na początku prosi sąd Pana namo i jakie padną pytania? Podpowiem - Panie Nikolayu Mamo, poproszę o paszport, czy to Pan się podpisał pod umową, jeśli uważa Pan że ten Nikolay Mano na umowie to nie Pan i że umowa jest nieważna to dlaczego Pan na początku płacił i dlaczego w ogóle Pan tam mieszkał (na jakiej podstawie)? Jak namo będzie na tyle rozsądny, że nie będzie nadal brnął w problemy, to może skończy się na orzeczeniu przez sąd - umowa jest ważna, czynsz + należne odsetki dla właściciela i pokrycie kosztów sądowych i być może zastępstwa procesowego (za adwokata którego wynajął Chorwat).
A jak sąd chorwacki uzna namo za oszusta, którego należy dodatkowo ukarać (nie znam przepisów i zwyczajów ichnich sądów), to może skończyć się o wiele gorzej. Jeśli nadal sądzisz inaczej to... a zresztą.
Także powtórzę jeszcze raz - to że w umowie najmu wpisano Nikolay zamiast Mikołaj nic nie znaczy - TA UMOWA JEST WAŻNA. Ale oczywiście nie podważam twoich słów, że lepiej żeby w dokumentach wszystko się zgadzało niż miałoby się nie zgadzać.
blatko napisał(a):to że w umowie najmu wpisano Nikolay zamiast Mikołaj nic nie znaczy