napisał(a) tranquilo » 17.05.2019 12:01
romuald22 napisał(a):Dobrze zobaczyć Zadar. Bardzo polubiłem to miasto.
Nie myślę oczywiście o osiedlach blokowych do dziś z niewyremontowaną elewacją po wojnie.
Polubiłem Stare Miasto.
Na plus zaliczam montaż tej części wypowiedzi. Kiedy trzeba to jest "przyśpieszenie" współbrzmiące z narracją.
Minusy jednak się pojawią.
Styl wypowiedzi pozostawiam dla każdego który obejrzał/odsłuchał.
Żona już nie jest nazywana "autopilotem".
Dla osób, którym Chorwacja jest bliska sercu, teksty wypowiedziane przez autora mogą świadczyć o pewnym lekceważeniu tego gdzie postanowił przebywać.
Zabiera was statek do tego ... jakiegoś Parku Kornati. 3.53.
Idziemy. Jak to się nazywa w stronę tę...w stronę wody. 06.15.
Ja bym wiedział, że idę w stronę Adriatyku.
No, ale to ja. Mogę się mylić.
Gdzie szedł autor - przypuszczałem.
Chorwacja jest bliska również mojemu sercu. I w żaden sposób nie czuję się urażony stylem wypowiedzi namo.
Nie uważam żeby podchodził do tego lekceważąco.
Natomiast wydaje mi się że twoja postawa jest lekceważąca dla miejsca jakim jest to forum. Ono jest dla miłośników Chorwacji i służy do wymiany doświadczeń, a nie do oceniania i krytykowania innych użytkowników za ich sposób postrzegania tego miejsca. Jak Tobie się to nie podoba, to nie czytaj i nie oglądaj.
Z twoich czepliwych uwag wnioskuję, że uważasz się za mądrzejszego od innych, a zwłaszcza od autora tego wątku.
Jednak ta "mądrość" jest wątpliwa, skoro nie zatrybiłeś od razu, że kiedy namo mówi że idzie "w stronę tę.. w stronę wody", to że idzie w stronę Adriatyku, tylko musiałeś przypuszczać.