Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przeprowadzka do Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.05.2019 15:17

paula2106 napisał(a):To po co oglądasz?

Mam czasami ubaw.
Ty nie oglądasz kabaretów?
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 08.05.2019 17:00

romuald22 napisał(a):Mam czasami ubaw.
To poczytaj czasem siebie.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.05.2019 17:02

boboo napisał(a):
romuald22 napisał(a):Mam czasami ubaw.
To poczytaj czasem siebie.

Odebrałem to jako czystą złośliwość. Nie komentowałem Twoich wypowiedzi. No, ale w tej sytuacji...

Vice versa.

(Zawsze musisz coś wtrącić jak nikt akurat z Tobą nie rozmawia? Tak żeby się znowu okazać mądrym? Co za licho?)
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 08.05.2019 21:08

Wiele rzeczy widziałem na różnych forach, offtopy, kiedy branżowe zamieniały się w matrymonialne, trolli walczących o swoją rację ale to spotykam pierwszy raz.
troll.png

Zmniejszanie czcionki w wypowiedziach na tyle, że nie da się tego przeczytać to jakiś nowy sposób na bycie jeszcze bardziej irytującym dla innych?
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 08.05.2019 21:12

romuald22 napisał(a):...
(Zawsze musisz coś wtrącić jak nikt akurat z Tobą nie rozmawia? Tak żeby się znowu okazać mądrym? Co za licho?)

lekarza!!!...czy jest na forum jakś lekarz!!???
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 08.05.2019 21:19

romuald22 napisał(a):Co za licho?
To, które nie śpi.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 09.05.2019 07:39

Z serii: "Próbując przywrócić dyskusję do głównego tematu"

Namo, jak wracałeś do Chorwacji, to dlaczego od Szombathely kierowałeś się z powrotem na autostradę skoro mogłeś jechać starą 86 (nie taka stara jak się okazuje) do Redics albo do Letenye przez Lenti.

"Stara" ma praktycznie na całej długości nówkę asfalt, jest szeroka, tak więc pomimo braku dwupasmówki, można w razie czego powyprzedzać. I jak na moje oko jest dość mało miejscowości w których trzeba zwalniać, a jak już są, to za 600 metrów się kończą i znowu można szybciej.

Dlatego zastanawiam się czemu tak pojechałeś? Był jakiś powód że nie chciałeś jechać 86ką?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.05.2019 09:19

Ustalmy pewne fakty.
Autor wątku założył go na ogólnodostępnym forum. Co ciekawe - tam gdzie mogą oglądać/czytać niezalogowani userzy. Jeżeli liczył tylko na pozytywne komentarze - to gratuluję samopoczucia.
Niby na innych forach o których autor wspomina tylko całuski sobie rozdają?

Ja sam się tutaj wcześniej określiłem.
romuald22 napisał(a):Nie zamierzam oceniać życiowej drogi namo. Jego sprawa - nic mi do tego.
ale
Jeżeli ktoś opowiada głupoty jeden raz - to istnieje potencjalna szansa, że będzie opowiadał drugi raz.

Nie myliłem się.

namo napisał(a):...
Zmniejszanie czcionki w wypowiedziach na tyle, że nie da się tego przeczytać to jakiś nowy sposób na bycie jeszcze bardziej irytującym dla innych?

Zmniejszenie czcionki było ewidentnie skierowane do usera do którego kierowałem swój wpis, a nie do Ciebie. (Był zacytowany).
Chciał to przeczytał. Nie chciał się męczyć to nie musiał czytać.

fly napisał(a):lekarza!!!...czy jest na forum jakś lekarz!!???

Wypowiedź w języku polskim rozpoczynamy od wielkiej litery.
Jakbyś mniej krzyczał to może i "i" byś nie zgubił.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 09.05.2019 09:41

romuald22 napisał(a):Ustalmy pewne fakty.
Autor wątku założył go na ogólnodostępnym forum. Co ciekawe - tam gdzie mogą oglądać/czytać niezalogowani userzy. Jeżeli liczył tylko na pozytywne komentarze - to gratuluję samopoczucia.
Niby na innych forach o których autor wspomina tylko całuski sobie rozdają?

Nie wiem czy mnie coś ominęło, czy czegoś nie doczytałem, ale nie przeczytałem nigdzie żeby autor liczył tylko na pozytywne komentarze. Nie przeczytałem też żeby twierdził iż na innych forach tylko całuski sobie rozdają.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.05.2019 09:49

romuald22 napisał(a):Ustalmy pewne fakty.
Autor wątku założył go na ogólnodostępnym forum. Co ciekawe - tam gdzie mogą oglądać/czytać niezalogowani userzy.

Posty Admina.

przeprowadzka-do-chorwacji-t55016-30.html#p2062338

przeprowadzka-do-chorwacji-t55016-45.html#p2062420
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.05.2019 10:09

tranquilo napisał(a):Nie wiem czy mnie coś ominęło, czy czegoś nie doczytałem, ale nie przeczytałem nigdzie żeby autor liczył tylko na pozytywne komentarze. Nie przeczytałem też żeby twierdził iż na innych forach tylko całuski sobie rozdają.

namo napisał(a):Wiele rzeczy widziałem na różnych forach, offtopy, kiedy branżowe zamieniały się w matrymonialne, trolli walczących o swoją rację ale to spotykam pierwszy raz.

To Twoim zdaniem pochwała?

Są też inni forumowicze niezadowoleni z tego, że ktoś inny zauważy błędy/nieścisłości/przebarwienia/kłamstwa, czy jak tam zwał w wypowiedziach autora.
Wszystko trzeba "łyknąć" jednym haustem?
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 09.05.2019 10:15

Ta wypowiedź w żaden sposób nie brzmi tak jakby autor liczył na pochwały ani sugerował że na innych forach tylko takie są.

Po co szukać jakichś nadinterpretacji i dalej się nakręcać?
Niedługo będą krytykowani Ci co omyłkowo postawią przecinek w złym miejscu. Soryy, przecież już tak się dzieje.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 09.05.2019 10:39

romuald22 napisał(a): "CAŁOKSZTAŁT" *
W związku z Dniem Zwycięstwa nie pozostaje mi nic innego jak tylko zaszeregować cię (specjalnie z małej litery, bo bez szacunku) do grupy ludzi,
którzy "nie usłyszeli ostatniego wystrzału".
Bo takich jest jeszcze bardzo wielu i co dziwne, większość z nich urodziło się już w czasach powojennych.

* nie będę cytował poszczególnych postów, zbyt dużo tego.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.05.2019 10:47

boboo napisał(a):...

W związku z dzisiejszym dniem nie pozostaje mi nic innego jak tylko zaszeregować cię (specjalnie z małej litery, bo bez szacunku) do grupy pelikanów, które podrywają się przy każdym wystrzale.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 09.05.2019 11:00

romuald22 napisał(a):do grupy pelikanów
A to mi schlebiłeś.
Jak mawiała nieodżałowana Prof. Simona Kossak: "im więcej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta."
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Przeprowadzka do Chorwacji - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone