Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przeprowadzka do Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 25.04.2019 10:45

Mam nadzieję, ze vlog się rozwinie do podróży po całej Chorwacji, opowiadaniu o poszczególnych miejscach i sytuacji materialnej z pobytu w Chorwacji. Planujemy z żoną po wyjściu dzieci z domu zamieszkać właśnie w Chorwacji. W jaki sposób ? Dom, mieszkanie, wynajem ?
Marzy nam się dom w jednej z zatok Hvaru na cały rok, a w sezonie wynajem dla turystów.
Cenowo kosmos, taniej nie będzie ale kilka wyjść i asów w rękawach mamy aby takie marzenie spełnić.
Tak więc namo działaj, informuj. Robi się ciekawie.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 25.04.2019 11:05

Obserwuje na youtube, fajna sprawa, będę śledził na bieżąco. Ja już się przyzwyczaiłem do „najmądrzejszych” tego forum i mimo, iż mnie trochę nie było, jak widać, nic się nie zmieniło :) opinie każdego mogę zarówno wziąć pod uwagę ale również mieć ja głęboko w.. :) dlatego więcej luzu wszystkim życzę. Nauczcie się nie reagować na zaczepki internetowych frustratów.

Co do sytuacji z wątku uważam, ze wynajmowanie apartamentu mimo wszystko to takie przedłużone wakacje. jeżeli ktoś myśli na poważnie o kupnie tam domu, przeprowadzce i legalnym mieszkaniu tam na stałe to cholernie długa i ciężka przed nim droga z tego co wiem. Ja osobiście w tym sensu nie widzę a również jestem zafascynowany tym krajem (mimo iż do fanatyzmu udzielajacego się niektórym sporo mi brakuje :))
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 25.04.2019 11:19

kaeres napisał(a):Mam nadzieję, ze vlog się rozwinie do podróży po całej Chorwacji, opowiadaniu o poszczególnych miejscach i sytuacji materialnej z pobytu w Chorwacji. Planujemy z żoną po wyjściu dzieci z domu zamieszkać właśnie w Chorwacji. W jaki sposób ? Dom, mieszkanie, wynajem ?
Marzy nam się dom w jednej z zatok Hvaru na cały rok, a w sezonie wynajem dla turystów.
Cenowo kosmos, taniej nie będzie ale kilka wyjść i asów w rękawach mamy aby takie marzenie spełnić.
Tak więc namo działaj, informuj. Robi się ciekawie.

"Zbyt długo myśląc o marzeniach tracisz czas na ich realizację."
pozdro
fly
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 25.04.2019 11:40

Ja się nie wyrzeknę kilku rzeczy, a poza tym na moje marzenie na razie mnie nie stać.
Dążę i robię wszystko aby je spełnić ale to wymaga odpowiedniego czasu oraz przygotowania.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 25.04.2019 11:45

:lol: rozumiem,
"Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy."
Lew Tołstoj

pozdro
fly
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Klub Miłośników Wyspy Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.04.2019 13:17

Habanero napisał(a):Nie ma się co łudzić. Szczucie na namo nie skończy się , nawet gdy wyznawcy przejdą na vlogi . Widać to choćby w tym wątku, gdzie szczucie w pełni rozkwita.

Wyrażenie własnego zdania nazywasz szczuciem?

Bardzo mi przykro, ale nie wszyscy podzielają Twój zachwyt, do czego mają absolutnie prawo.
Świat się nie będzie kręcił wg Twoich wytycznych i prawd, choćbyś bardzo tego chciał.
Masz prawo do swoich fascynacji.
Inni mają prawo ich nie podzielać.
Tyle.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 25.04.2019 13:24

anakin, zamiast modować to podjudzasz do offtopu.
Po kiego wała dawałeś link do wątku namo o przeprowadzce ?
Masz już drugą stronę pobocznej dyskusji.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 25.04.2019 13:26

Ma Tołstoj rację.
Idę wydorośleć dzieci.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2019 13:57

namo nie jest pierwszy z przeprowadzką :wink:

https://konfabula.pl/zycie-w-chorwacji/

http://www.polako.eu/rozterki-emigrantk ... chorwacja/

Nie wiem na ile aktualne są informacji w tym linku >>> http://www.eurodesk.pl/europraca/chorwa ... -w-sezonie

Może namo wszystkiego w sprawie przeprowadzki nie wie ...

https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzav ... malja/1725
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.04.2019 14:02

kaeres napisał(a):Po kiego wała dawałeś link do wątku namo o przeprowadzce ?

A nie wydaje Ci się, że informacja o Polaku, który osiedlił się na Pagu na stałe może być dla kogoś pomocna?
Dla mnie jest ona bez znaczenia, ale być może ktoś, kiedyś z jego pomocy będzie chciał skorzystać.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 25.04.2019 14:07

Na pytanie kolegi te kiero "A jak tam drogi na Pagu? Bezpieczne?
Mam obawy, że jednak nie :roll:"
Dałeś link do tematu, w którym rozgorzała "kłótnia".
Sugerowałeś w swojej wypowiedzi...
"Trochę się jednak od Twojego pobytu zmieniło.
I mam przeczucie (graniczące z pewnoscią), że nie na lepsze."
..., że obecność namo jest tą "gorszą" częścią Pagu.

Masz może jakąś inną interpretację swojego zachowania i ja nie zrozumiałem czy jednak mam rację i podjudzasz do zbędnej gadki w kolejnym wątku ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.04.2019 14:27

Zobacz mój pierwszy post na tej stronie.
Nic innego Ci nie mam do powiedzenia.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 25.04.2019 15:55

anakin napisał(a):
Bardzo mi przykro, ale nie wszyscy podzielają Twój zachwyt, do czego mają absolutnie prawo.
Świat się nie będzie kręcił wg Twoich wytycznych i prawd, choćbyś bardzo tego chciał.

Bardzo mi przykro, ale większość nie podziela Twojej pogardy dla Mikołaja, do czego mają absolutnie prawo.
Świat się nie będzie kręcił :lol: :lol: .... To Twoja stara śpiewka. Wszyscy już ją dobrze znają. Wysil się bardziej.
Nie masz prawa podjudzać Forumowiczów przeciw innym .
:idea: Zwrócono Ci trzykrotnie uwagę, ale masz to w d... i brniesz dalej.
Nic innego nie mam Ci do powiedzenia.
Maruś-Man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maruś-Man » 25.04.2019 16:26

Witam. To jeszcze jest forum jakie znałem ? Powściągnijcie Państw rumaki . Tutaj nie o to chodzi , nie o zwady .Pozdrawiam . Janusz
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.04.2019 17:30

Habanero napisał(a):
anakin napisał(a):

Bardzo mi przykro, ale większość nie podziela Twojej pogardy dla Mikołaja, do czego mają absolutnie prawo.
Świat się nie będzie kręcił :lol: :lol: .... To Twoja stara śpiewka. Wszyscy już ją dobrze znają. Wysil się bardziej.
Nie masz prawa podjudzać Forumowiczów przeciw innym .
:idea: Zwrócono Ci trzykrotnie uwagę, ale masz to w d... i brniesz dalej.
Nic innego nie mam Ci do powiedzenia.

namo w kontekście mojego życia .ówno mnie obchodzi
Piętnowalem jego postawe wobec własnych dzieci.Miernota się sam usprawiedliwia zostawiając je ze "starą "jak ją nazwał,która zamiast dać im na obiad,kupuje sobie za tę forsę buty 8O :!:
Czego ja , i mnie podobni mamy mu zazdrościć?

Tchórzostwa ?
Najlepiej jest spieprzać od problemów - no ale jego dzieci to podobno rozumieją.... ble,ble ,ble....
Pagu w kwietniu ?
Jak ktoś jest facetem z krwi i kości to.....jest odpowiedzialny.....rozwiązuje problemy (bierze byka za rogi , a nie nogi za pas)
W tym wypadku ,ja bym otoczył dzieci swoja bliskością,pokazał bym ,że są najważniejsze.
Obserwując sytuację, zapewniłbym to czego w danej chwili potrzebują...

Zabezpieczył je finansowo ?
Czyli jak ?dał im po kryjomu kasę na jedzenie ,żeby mamuśka nie roztrwoniła jej na ciuchy ...? etc.
(TU muszę nadmienić, że nie znamy wersji tej kobiety.Może być zupelnie inaczej.)

Co za pieprzenie ,że musiał przeczekać wojsko,a potem żeby dzieci dorosly aby realizować swoje marzenia !!!
Tu mu bijecie brawo Habanero i Kaers ?
Przecież jedno z nich wchodzi w najtrudniejszy okres swojego życia -dojrzewanie,okres buntu itd...
Drugie to dzieciak ,ktory wogóle nie pojmuje tej całej rozwałki...
Dzieci w tym wieku i w takiej sytuacji ,niestety biorą winę na siebie - że przez nie rodzice sie rozstali,bo były nieposłuszne bo coś tam coś tam...

Macie rodziny - pokażcie swoim partnerkom te wątki.
Kto was zachwycił,zahipnotyzował, kto was inspiruje -komu to właśnie wy i wam podobni zazdrościcie :lol:

Ale nie namawiam ,bo podjęlibyście zapewne ryzyko na....... :lol:

namo i jemu podobni (być może niektórzy wspierający tego yhm yhm sami kiedyś wypięli się na swoje dzieci :?: :!: ) mogą się wozić ferrari, bądź jaguarami i mieć w każdym kącie upchaną dziunię - wisimito.

Nie ma takiej rzeczy na tym padole ,która by mnie cieszyła kosztem moich dzieciaczków

Jak ktoś ma inaczej,to jest zdefektowany !
Możliwe też, że jemu również zgotowano taki bajzel,ale.......nie wyciągnął wniosków !

Jeżeli namo,otarł się chociażby o empatię,to moje wpisy mogą dać mu do myślenia...
Chyba że jest tak,iż się śmieje do rozpuku,bo ta tematyka rodzinna jest wyssana z palca - co miało dać mu poczytność.

Innch aspektów jego osoby nie poruszam,bo jest mi to najzupełniej obojętne.

Niech ktoś pokaże ,gdzie osoby krytykujące jego postepowanie wspominają o zazdrości,zawisci,etc.

Cieszę mnie to,że nie jestem podobny do namo w żadnej kategorii :D 8) 8) 8)

Btw.
Boboo,proszę ...... żaden z Ciebie opiniotwórca w tym temacie- parę lat temu chwaliłeś się ,że jesteś czwarty raz żonaty....
Nic do Ciebie nie mam,chętnie czytam Twoje relacje i Cię nie oceniam,ale.......nie truj....

Btw.2
Habanero i S-ka....
Ja zamieściłem jeden post pod odpowiedzią namo do anakina ,a wy wystąpiliście jako "adwokaci diabła" rozkręcając temat.
Ja mam swoje zdanie,wy swoje - bo możecie je mieć - i to wasze jarzmo lub nie.
Wy nie rozumiecie że pozostali ,moga mieć swoje i "bijecie na oślep"
Ale jeśli padają durne zarzuty to odpowiadam.
Wierzcie mi, że jestem bardzo subtelny w swoich słowach,bo bardziej mi zależy na typerce :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Przeprowadzka do Chorwacji - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone