Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przeprowadzka do Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2019 09:46

Można tak przeczekać całe życie i nic nie zobaczyć ani zrobić. Albo nie czekać i robić to, co się lubi...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.04.2019 09:48

boboo napisał(a):
bluesman napisał(a): Niespełniony polonista ? (...)
boboo napisał(a):(...) rezerwuję kwatery/hotele. Że są inne portale - wiem. (...)
Jakaś podpowiedź?

Każdemu zdarza się robić błędy :papa:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 24.04.2019 09:53

:D
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 24.04.2019 09:58

bluesman napisał(a):Każdemu zdarza się robić błędy :papa:
... i są ludzie, którzy uczą się całe życie. Staram się jak mogę, wskaż mi błąd w tamtym cytacie, a więcej go nie powtórzę.
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 24.04.2019 16:55

Gdybyście nie wiedzieli jakie są zabytki na Pagu to polecam się ;-D

tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 24.04.2019 18:13

boboo napisał(a):
bluesman napisał(a):Każdemu zdarza się robić błędy :papa:
... i są ludzie, którzy uczą się całe życie. Staram się jak mogę, wskaż mi błąd w tamtym cytacie, a więcej go nie powtórzę.

No też właśnie od rana zachodzę w głowę gdzie ten błąd, ale się nie odzywałem bo na głupka nie chciałem wyjść :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.04.2019 19:49

Roksana.concept napisał(a):Byłam na tym wątku kilka dni temu, zobaczyłam kilka filmików. Zaintrygowało mnie, że autor wybrał się właśnie na Pag, na który się wybieram na majówkę. Jutro wyjeżdżam i wróciłam tutaj do wątku i jestem w szoku jak dużo w Was siły i jadu żeby kłócić się o pierdoły, samochody i inne bzdury. Myślałam, że wątek droga przez węgry... jak uniknąć korków itp to nieśmiertelne tematy w których co chwila pojawiają się te same "imiona", które widzę również tutaj. Dzięki Wam, pojechałam przez Oszczadnicę czy Dolga Vas jak były roboty na m70. Za to dziękuję, że jesteście na tym forum i dzielicie się wiedzą i doświadczeniami, ale to co wyprawia się w tym wątku, to nie wiem po co to i na co komu do czego potrzebne.

Ja zobaczyłam, jaka rzeczywiście jest pogoda, czego się teraz spodziewać po okolicy. Ogólnie pozdrawiam autora i życzę mu powodzenia w dążeniu do zadowolenia z siebie. Was zainteresował jego samochód i ile kosztuje mieszkanie. A mnie dotknęło to co powiedział np farafrazując "czekałem aż skończę szkołę średnią, czekałem aż skończy się wojsko, aż dorosną dzieci... czekałem 12 lat żeby robić to co się lubi..." popieram Habanero, ciągnij wózek dalej :)

pozdrawiam gorąco :papa:

Widzisz @Roksano właśnie wiele sporów - również na forum, bierze się z tego, że ktoś nie ma umiaru w tym zadowoleniu z siebie, które często przeradza się w przeświadczenie o jedynie swojej zajefajności i wszechwiedzy.

BTW: toż to nic się tutaj nie dzieje, ani jednego bana...

(choć nie wychwyciłem w międzyczasie za co @ajdadi zawieszony)
walp
Weteran
Re: Klub Miłośników Wyspy Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.04.2019 22:53

walp napisał(a):
anakin napisał(a):Trochę się jednak od Twojego pobytu zmieniło.
I mam przeczucie (graniczące z pewnoscią), że nie na lepsze.

Tego rzeczywiście nie byłem świadomy. Ponieważ wątek ma 6 stron, a z tego co widzę, nie traktuję tylko o drogach, zapoznam się z materiałem jutro.
Podczas mojego pobytu, nieprzejezdna było droga gruntowa od Bošany do campu Sveti Duh, ze względu na osuwisko i musiałem zawrócić. Jestem bardzo ciekaw, co się tam porobiło.

Odrobiłem lekcje. Już wiem, co się zmieniło.

Mogłeś Grzegorz podlinkować mi tylko tego vloga, zamiast wątku na forum (może bym na niego nie trafił). O ile filmiki da się obejrzeć, to tego "najciekawszego" - zdaniem jednego z forumowiczów - wątku, czytać się nie da. Żenujące.

Zawsze jak werbuję nowych kandydatów na Cromaniaków (w tym miesiącu dwóch kolejnych, a jeden jedzie na Pag), trzymam kciuki, żeby nie trafiali na takie wątki jak "Przeprowadzka ...", bo jest mi wstyd.

Mam nadzieję, że wątek umrze, a "wyznawcy" namo przejdą na vloga.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.04.2019 06:33

Wiele sporów bierze się z głęboko ukrywanej zawiści i zazdrości.

- Co??? ten taki-owaki, wręcz "persona non grata", zrobił to, o czym ja od dawna marzę? I jeszcze będzie na tym pieniądze zarabiać?
Takiego wała. Nabrużdżę ile się da. I innych do tego nakłonię.
Nie pozwolę, aby ten łapserdak miał lepiej ode mnie.

To tak w skrócie, droga Roksano.
Potem często następuje podział na "wyznawców" (jak to określił walp) i "tych naszych" (to określenie się nie pojawia, ale bardzo łatwo można ich sobie wydedukować).
Przy czym to nie "wyznawcy" się oddzielają, to ich się oddziela.
Często jest tak, że wystarczy być neutralnym lub niezbyt stanowczym aby trafić do worka "wyznawców".
I to nie jest "specjalość" tego forum.
Tak jest na wszystkich forach (również w innych krajach*), które osiągnęły jakąś tam ilość aktywnych członków.
Czyli ogólnoświatowa norma, a nie "polskie piekiełko" jak można czasem przeczytać.

Na głównej stronie cro.pl widnieje:
cel_cro_pl.png
Według mnie autor tego tematu (czyli namo) w swoich vlogach spełnia ten cel.
Co wie, to mówi, jeśli czegoś nie wie, też to wyraźnie powie.
Discovery i Cousteau to nie jest :wink: , ale jeśli ktoś chce przed podjęciem decyzji "dokąd jechać" czegoś się o tych okolicach dowiedzieć, to trochę informacji i widoków otrzyma.

* mogą występować różnice o przedmiot kłótni w zależności od kraju
Habanero
Mistrz Europy UEFA
Re: Klub Miłośników Wyspy Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 25.04.2019 06:44

Nie ma się co łudzić. Szczucie na namo nie skończy się , nawet gdy wyznawcy przejdą na vlogi . Widać to choćby w tym wątku, gdzie szczucie w pełni rozkwita.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 25.04.2019 07:26

boboo napisał(a):Często jest tak, że wystarczy być neutralnym lub niezbyt stanowczym aby trafić do worka "wyznawców".
I to nie jest "specjalość" tego forum.

Bywa też tak że ktoś po prostu wyrazi swoje zdanie, inne niż ma autor, choć nie oznacza to że w jakiś sposób neguje autora, po prostu patrzy na sprawę z własnej perspektywy. I taka opinia też może być przydatna dla osoby trzeciej czytającej jakiś wątek i szukającej konkretnej informacji.

Problem pojawia się, kiedy kolejne osoby trzecie przeczytają te dwa różne zdania na ten temat i włączają się do dyskusji i spierają się, kto ma racje. Zapominając o tym, że rację mogą mieć oboje.

*dla przykładu, mogę mieć zdanie że namo nie powinien wyjeżdżać i zostawiać dzieci, bo ja bym tak nie zrobił. Ale to moja sprawa że ja bym tak nie zrobił, tak samo jak jego sprawą jest że on tak zrobił. Ale filmiki kręci dość ciekawe, pewnie z czasem będą coraz ciekawsze i lepsze jakościowo, choć i tak nie są złe. I można się kilku informacji o Pagu dowiedzieć. Z czasem zapewne będzie tych informacji sporo więcej i zapewne też nie tylko o Pagu.
Ostatnio edytowano 25.04.2019 07:31 przez tranquilo, łącznie edytowano 1 raz
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 25.04.2019 07:27

Mam podobne spostrzeżenia jak boboo.
Udzielam się na różnych forach, ale klimat tutaj często zniechęca do napisania czegokolwiek.
Wycieczki osobiste, "chodzenie" za kimś po tematach żeby mu dowalić, przekonanie o posiadaniu jedynej właściwej najmojszej racji...
Za specjalność tego forum uznałbym jeszcze czepialstwo do najdrobniejszego szczegółu, zawsze się znajdzie ktoś, kto wytknie komuś, że "gdzieśtam coś jednak jest inaczy". Nie szkodzi, że odstępstwo od normy, jeden procent...
Trzeba autorowi napisać, że bzdury wypisuje!
Autor tematu poprosił na początku o niekomentowanie osobistych prywatnych decyzji. Ale gdzieee tam...

Ludzie, co jest z Wami?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.04.2019 07:35

boboo napisał(a):Wiele sporów bierze się z głęboko ukrywanej zawiści i zazdrości.

Oczywiście. Istnieją jeszcze inne powody.
boboo napisał(a):Na głównej stronie cro.pl widnieje:
cel_cro_pl.png
Według mnie autor tego tematu (czyli namo) w swoich vlogach spełnia ten cel.
Co wie, to mówi, jeśli czegoś nie wie, też to wyraźnie powie.
Discovery i Cousteau to nie jest :wink: , ale jeśli ktoś chce przed podjęciem decyzji "dokąd jechać" czegoś się o tych okolicach dowiedzieć, to trochę informacji i widoków otrzyma.

I ten wózek niech ciągnie.
Pedros29
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pedros29 » 25.04.2019 09:18

Gdzieś wątek umknął,może warto do niego powrócić :D
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 25.04.2019 09:35

Flayszakal napisał(a):Mam podobne spostrzeżenia jak boboo.
Udzielam się na różnych forach, ale klimat tutaj często zniechęca do napisania czegokolwiek.
Wycieczki osobiste, "chodzenie" za kimś po tematach żeby mu dowalić, przekonanie o posiadaniu jedynej właściwej najmojszej racji...

Niestety smutna racja, do tego napisz coś, co będzie odbiegało nieco od ogólno-przyjętych postaw, zachowań, a grono "moralizatorów" zaraz cię zeżre :mrgreen: :twisted:

Trzymam kciuki za namo. Oglądnąłem wczoraj z żoną trzy odcinki i są całkiem fajne. Chłop nikogo nie udaje, pokazuje siebie takim jakim jest i śle prosty przekaz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Przeprowadzka do Chorwacji - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone