Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przeprowadzka do Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 23.04.2019 21:38

O turystyce i nie tylko...i to jest to "nie tylko"...
ale w sumie masz rację kolego vikol .
nie wierząc kończę
pozdro
fly
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2019 04:47

fly napisał(a):...która wypożyczalnia z Rybnika, bo jak rozumiem o tej miejscowości mówisz ma Teslę w swojej ofercie? :wink:
...reszta informacji była zbędna, o poradach nie wspomnę...

Zastanawiam się, co z Tobą jest nie tak. Albo - sorry, jesteś ograniczony (dalej nazywając to "brakiem wiary") albo zwyczajnie szukasz glupkowatej zaczepki. Odpowiadając na pytanie, która to wypożyczalnia ma Teslę w ofercie - Transporters s.a. Teslę u nich można też wypożyczyć w ramach bonu podarunkowego już za 159 zeta.

Żyj dalej w swoim ograniczeniu, niniejszym (co rzadko czynię) dodaję Cię do ignorowanych użytkowników.

:roll:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 24.04.2019 05:53

On należy do tych zacnych milordów 5 %
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.04.2019 06:08

kaeres napisał(a):On należy do tych zacnych milordów 5 %

W taki sposób to zrozumiałes?
Gratuluję.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 24.04.2019 06:52

kaeres napisał(a):Nie każdy liczy złotówki jak pospolity cebulak z polandii.

Fajnie sobie tutaj gadacie. Mądrych miło poczytać, ale wypraszam sobie takie teksty, bo ja jestem przeciętnym obywatelem Polski, a nie "cebulakiem z polandii".
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 24.04.2019 07:47

Pääkäyttäjä napisał(a):
fly napisał(a):...która wypożyczalnia z Rybnika, bo jak rozumiem o tej miejscowości mówisz ma Teslę w swojej ofercie? :wink:
...reszta informacji była zbędna, o poradach nie wspomnę...

Zastanawiam się, co z Tobą jest nie tak. Albo - sorry, jesteś ograniczony (dalej nazywając to "brakiem wiary") albo zwyczajnie szukasz glupkowatej zaczepki. Odpowiadając na pytanie, która to wypożyczalnia ma Teslę w ofercie - Transporters s.a. Teslę u nich można też wypożyczyć w ramach bonu podarunkowego już za 159 zeta.

Żyj dalej w swoim ograniczeniu, niniejszym (co rzadko czynię) dodaję Cię do ignorowanych użytkowników.

:roll:

...i pomimo iż jestem ignorowany ...nie zwarzając na inwektywy...
...zapłaciłeś 159 pln aby pokazać się autem z wypożyczalni...olbrzymia wiara granicząca wręcz z fanatyzmem.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 24.04.2019 08:04

fly napisał(a):...i pomimo iż jestem ignorowany ...nie zwarzając na inwektywy...
(x x x x x)
Też siła wiary niczego sobie. Wierzysz, że Pääkäyttäjä Cię odignoruje aby przeczytać?
Jaroslav Hasek 'ustami' kapelana Katza napisał(a):Co za piękne słowo: „Ufaj!”. Najpiękniejsze z trojga słów, które wznoszą człowieka ponad chaos życia: „Wiara, nadzieja i miłość”.

Przy okazji: zwarzyć to możesz śmietanę w zupie.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 24.04.2019 08:15

...a mi bardziej podoba się
Kurczowo czepiamy się naszych fantazji, dopóki cena wiary w nie nie okaże się zbyt wysoka.
.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 24.04.2019 08:50

anakin napisał(a):
kaeres napisał(a):On należy do tych zacnych milordów 5 %

W taki sposób to zrozumiałes?
Gratuluję.

Dokładnie tak to zrozumiałem z tekstu pisanego przez Ciebie.
"a pozostałe 5% zacznie (z ciekawości) przeglądać te internety w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji na mój temat.
I jedynie ta ostatnia grupa ma szansę na weryfikację tego co piszę / mówię.
Więc może czasem warto zerknąć gdzieś w bok?"
Milord fly właśnie dokładnie tak się zachował.
Nie wierzy, sprawdza. To znaczy dopytuje bo nie ma nawet w sobie odrobiny chęci aby samemu sprawdzić.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 24.04.2019 09:00

...jest gość...
...ja poprostu "nie łykam jak młody pelikan" ...ot co,
a "milorda" sobie daruj ...jak nie masz nic do powiedzenia.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.04.2019 09:08

boboo napisał(a):Przy okazji: zwarzyć to możesz śmietanę w zupie.

Niespełniony polonista ? "Warzki" argument w dyskusji :mrgreen:

boboo napisał(a):Tak się składa, że do większości nie należę. Podałem sposób, w jaki ja sobie rezerwuję kwatery/hotele. Że są inne portale - wiem. Bardzo możliwe, że tańsze - nie dbam o to. Rezerwuję tam, gdzie mi wygodnie. Wynikami poszukiwań podzieliłem się tu.
Ostatnio edytowano 24.04.2019 09:13 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2019 09:10

kaeres napisał(a):Milord fly właśnie dokładnie tak się zachował.
Nie wierzy, sprawdza. To znaczy dopytuje bo nie ma nawet w sobie odrobiny chęci aby samemu sprawdzić.

No to koleś dostał odpowiedź a to, w co on wierzy - to już jego problem. Fly jest irytujący jak... parę much latających po pokoju. To, że on nie łyka wszystkiego jak pelikan nie daje mu uzurpowania sobie "najmojszej prawdy" i jego wizji świata (która czasem jak widać jest ograniczona i ciasna) a że u niego w Lajkonikowie (czy też Oslo) nie ma firm wypożyczających superaut tudzież on nie ma kolegów ani znajomych, którzy "za flaszkę" pożyczyliby mu superbrykę, to jakby nie mój problem i nie jest to kwestia wiary. Mam kolegów, którzy bez zająknięcia dadzą mi kluczyki (i vice versa) bo wiedzą, że nic nie odstawię. A auto z wypożyczalni - za jego zniszczenie raczej nikt z własnej winy nie chce odpowiadać finansowo. Pożyczonym autem jeżdżę jak swoim.

Ktoś pożyczył se superbrykę na jeden dzień, bo miał taką możliwość i już jest hurr-durr ale... a nie, czekaj - dla niektórych to taka sama herezja, jak kupno winiety w Słowenii :mrgreen:

Peace, bo odjechaliśmy od tematu przewodniego.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 24.04.2019 09:25

bluesman napisał(a): Niespełniony polonista ? (...)
boboo napisał(a):(...) rezerwuję kwatery/hotele. Że są inne portale - wiem. (...)
Jakaś podpowiedź?
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 24.04.2019 09:26

Pääkäyttäjä napisał(a):
kaeres napisał(a):Milord fly właśnie dokładnie tak się zachował.

No to koleś dostał odpowiedź a to, w co on wierzy - to już jego problem. Fly jest irytujący jak... parę much latających po pokoju. To, że on nie łyka wszystkiego jak pelikan nie daje mu uzurpowania sobie "najmojszej prawdy" i jego wizji świata (która czasem jak widać jest ograniczona i ciasna) a że u niego w Lajkonikowie (czy też Oslo) nie ma firm wypożyczających superaut tudzież on nie ma kolegów ani znajomych, którzy "za flaszkę" pożyczyliby mu superbrykę, to jakby nie mój problem i nie jest to kwestia wiary. Mam kolegów, którzy bez zająknięcia dadzą mi kluczyki (i vice versa) bo wiedzą, że nic nie odstawię. A auto z wypożyczalni - za jego zniszczenie raczej nikt z własnej winy nie chce odpowiadać finansowo. Pożyczonym autem jeżdżę jak swoim.

Ktoś pożyczył se superbrykę na jeden dzień, bo miał taką możliwość i już jest hurr-durr ale... a nie, czekaj - dla niektórych to taka sama herezja, jak kupno winiety w Słowenii :mrgreen:

Peace, bo odjechaliśmy od tematu przewodniego.

...ot i ...
boobo napisał(a):Też siła wiary niczego sobie. Wierzysz, że Pääkäyttäjä Cię odignoruje aby przeczytać?

interrogate et accipies, aczkolwiek nie prosiłem o to.
mam trzy auta i żona jedno,
...i jak to określasz "superbrykę" odbieram w listopadzie.
Widzę iż bardzo Ci zależy "koleś" bym Ci uwierzył....bo Ty sam już w to uwierzyłeś.
Roksana.concept
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roksana.concept » 24.04.2019 09:33

Byłam na tym wątku kilka dni temu, zobaczyłam kilka filmików. Zaintrygowało mnie, że autor wybrał się właśnie na Pag, na który się wybieram na majówkę. Jutro wyjeżdżam i wróciłam tutaj do wątku i jestem w szoku jak dużo w Was siły i jadu żeby kłócić się o pierdoły, samochody i inne bzdury. Myślałam, że wątek droga przez węgry... jak uniknąć korków itp to nieśmiertelne tematy w których co chwila pojawiają się te same "imiona", które widzę również tutaj. Dzięki Wam, pojechałam przez Oszczadnicę czy Dolga Vas jak były roboty na m70. Za to dziękuję, że jesteście na tym forum i dzielicie się wiedzą i doświadczeniami, ale to co wyprawia się w tym wątku, to nie wiem po co to i na co komu do czego potrzebne.

Ja zobaczyłam, jaka rzeczywiście jest pogoda, czego się teraz spodziewać po okolicy. Ogólnie pozdrawiam autora i życzę mu powodzenia w dążeniu do zadowolenia z siebie. Was zainteresował jego samochód i ile kosztuje mieszkanie. A mnie dotknęło to co powiedział np farafrazując "czekałem aż skończę szkołę średnią, czekałem aż skończy się wojsko, aż dorosną dzieci... czekałem 12 lat żeby robić to co się lubi..." popieram Habanero, ciągnij wózek dalej :)

pozdrawiam gorąco :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Przeprowadzka do Chorwacji - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone