marliza napisał(a):Pierwszy raz wybieram się do Chorwacji-dlatego proszę Was o pomoc.Moim miejscem docelowym jest wyspa Hvar.Wiem,że dostać się tam można promem ze Splitu.Tylko...jak do tej przeprawy sie dostać?Zupełnie nie wiem jak duże jest to miasto.Wysiadam na głównym dworcu autobusowym w Splicie i co dalej?Czy można dojść tam pieszo,czy trzeba korzystać z jakiegoś ichniejszego środka lokomocji?Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki...
marliza napisał(a):Dziękuję za radę. Tylko...jak to się ma finansowo?Czy cena jest taka jak promu?Czyli "wsiadam" w Splicie,tam skąd odpływa prom (lub gdzieś obok) i docieram...do miasta Hvar bezpośrednio?
daisykf napisał(a):marliza napisał(a):Dziękuję za radę. Tylko...jak to się ma finansowo?Czy cena jest taka jak promu?Czyli "wsiadam" w Splicie,tam skąd odpływa prom (lub gdzieś obok) i docieram...do miasta Hvar bezpośrednio?
Tak jeśli jesteś bez auta.
Wodolot jest nawet tańszy od promu, jest klimatyzowany.
Pływa na trasie Vela Luka, Hvar, Split.- chyba 2-razy dziennie o ile pamietam.
Pływaliśmy tym wodolotem szybko i przyjemnie.
Promy "samochodowe" dopływają do miasteczka Stari Grad na wyspie Hvear.
Może być tez extremalna podróż przez całą wyspę, ale tylko dla dobrych kierowców
j23 napisał(a):daisykf napisał(a):marliza napisał(a):Dziękuję za radę. Tylko...jak to się ma finansowo?Czy cena jest taka jak promu?Czyli "wsiadam" w Splicie,tam skąd odpływa prom (lub gdzieś obok) i docieram...do miasta Hvar bezpośrednio?
Może być tez extremalna podróż przez całą wyspę, ale tylko dla dobrych kierowców
czy coś więcej moglibyście powiedzieć na temat wodolotu ze Splitu na Hvar, chodzi mi o ceny, czas płynięcia, ewentualnie gdzie szukać w necie
majeczka napisał(a):j23 napisał(a):daisykf napisał(a):marliza napisał(a):Dziękuję za radę. Tylko...jak to się ma finansowo?Czy cena jest taka jak promu?Czyli "wsiadam" w Splicie,tam skąd odpływa prom (lub gdzieś obok) i docieram...do miasta Hvar bezpośrednio?
czy coś więcej moglibyście powiedzieć na temat wodolotu ze Splitu na Hvar, chodzi mi o ceny, czas płynięcia, ewentualnie gdzie szukać w necie
A czy musisz koniecznie przemieszczać się wodolotem? Rzeczywiście jest tańszy od promu; jednak bez samochodu... Pomyśl jednak o ekstremalnych trasach na Hvarze. Prawie jak w Boliwii...