napisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.02.2012 13:14
Lider16 napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Lider16 napisał(a):Z tym ze kierowca jest juz wliczony w cenę samochodu więc płacisz za auto + pasażerów
A skąd takie informacje? Auto + kierowca + każdy pasażer (nie licząc dzieci do lat 3). Tak, jak napisał Kulka.
W tej chwili na stronie Jadrolinji nie ma cen na sezon letni 2012.. są tylko aktualne, zimowe.
Pozdrawiam
Z własnego doświadczenia z przepraw na Rab (2008) czy Cres (2011).
Sprawdzałem bilety i mam za auto + 1 Normalny + 2 Ulgowe. Z tego co pamiętam sprawdzane dokładnie przed wjazdem na prom.
A doświadczenie przeprawy na w.Hvar było?
Przeprawa na Rab to inny przewoźnik... Rapska plovidba.. i rzeczywiście do zeszłego lata (albo do lata 2009) bilet na pojazd był jednocześnie biletem dla kierowcy, ale to już się zmieniło...
klik (vozač to kierowca) pisaliśmy o tym na forum...
Co do Cresu... nie wiem, wszystko zależy od przewoźnika... ale jeśli była to Jadrolinija, to chyba zaszła pomyła, .. bo Jadrolinija na wszystkich liniach ma taką samą zasadę (pojazd + kierowca+ pasażerowie). ...Nie dotyczny autobusów (tam inne zasady naliczania opłat).Wystarczy spojrzeć na stronę przwoźnika...
Co do wyspy Hvar wątpliwości nie ma .. Ze 100% pewnością: pojazd+kierowca+ każdy pasażer (nie licząc dzieci do lat 3).
Pozdrawiam