Jak część z Was wie, uwielbiam i pasjonuję się kuchnią, gotowaniem, wędzeniem, poznawaniem nowych smaków ...
Lubię w trakcie pobytów w Cro penetrować lokalne knajpki, oczywiście te oblegane przez miejscowych.
Robię też różne nalewki, korzystam często z przepisów siostry Filemony, ale też ... mam beczki dębowe, w których nawet zwykła czysta nabiera smaku
Rozpocząłem realizację planów, zaczynam robić dokumentację moich przepisów. Będę też zapisywał wszelkie znane mi już i poznane w przyszłości przepisy chorwackie, będę zapisywał godne polecenia, wg mnie, namiary na różne miejscowe konoby.
Mam prośbę do Was wszystkich - przesyłajcie do mnie na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl namiary na warte polecenia knajpy, przepisy na super i mało znane potrawy.
Proszę też o namiary na producentów win i innych napitków oraz na producentów serów chorwackich.
Od najbliższego urlopu większość czasu w Cro będę poświęcał na sprawdzanie moich i Waszych rekomendacji, rejon nie jest istotny, plany są przewidziane na ok 3 lata.
Pozdrawiam licząc na jako taki odzew
Wysłałem już prośbę do Leona, czekam na odpowiedź, a wiem, że ma jeszcze sporo do przekazania