lukas774 tak też powinno być w Polsce.
Mandaty progresywne (do zarobków), od minimalnego poziomu jak na Słowacji i nie byłoby chamstwa na drogach.
Tu chodzi akurat o odległości w czasie mgły - nie widzisz dwóch strzałek, jedź wolniej. Tak samo jest w Austrii.Raul73 napisał(a):Przypuszczam że będą ją mierzyć tak jak na autostradach węgierskich - są narysowane strzałki na jezdni i obok na wielkich bilbordach wyjaśnienie: 2 strzałki odległości - dobrze, jedna strzałka - za blisko.
Mnie się akurat takie rozwiązanie spodobało.
akkon napisał(a):Tu chodzi akurat o odległości w czasie mgły - nie widzisz dwóch strzałek, jedź wolniej. Tak samo jest w Austrii.Raul73 napisał(a):Przypuszczam że będą ją mierzyć tak jak na autostradach węgierskich - są narysowane strzałki na jezdni i obok na wielkich bilbordach wyjaśnienie: 2 strzałki odległości - dobrze, jedna strzałka - za blisko.
Raul73 napisał(a):Przypuszczam że będą ją mierzyć tak jak na autostradach węgierskich - są narysowane strzałki na jezdni i obok na wielkich bilbordach wyjaśnienie: 2 strzałki odległości - dobrze, jedna strzałka - za blisko.
smoki3 napisał(a):Właśnie chciałem to dodać. Linie z boku drogi potrzebne są do ocenienia odległości w czasie mgły.
Pozdrawiam
Żaden policjant nie będzie nam mierzył odległości między jadącymi samochodami. Jeśli jedziesz komuś na zderzaku płacisz. Lub jeśli nie podoba się Policjantowi Twoja-moja gęba-rejestracja.
smoki3 napisał(a):Wybaczcie co znalazłem, to wpisałem. Informacji jest mało i bywają sprzeczne.
Albania (AL)
.......
- Dozwolona ilość alkoholu 0,1 procenta;
........
Hory314 napisał(a):bei Nebel jak w Austrii półkola na poboczu i ograniczenie prędkości w zależności od widoczności.
Szczerze powiem, że brakuje takich rodzaju ograniczeń na polskich autostradach,
akkon napisał(a):Tu chodzi akurat o odległości w czasie mgły - nie widzisz dwóch strzałek, jedź wolniej. Tak samo jest w Austrii.
Darecki82 napisał(a):parrot napisał(a):W BiH ZK jest wymagana, póki co...
Potwierdzam. Wracaliśmy z Dubrovnika i na granicy z Bośnią zapytali o Zieloną Karte !!!
Hory314 napisał(a):
Co??? Byłem w Dubrovniku 2 tygodnie temu i granicy z BiH żadnych problemów i o żadne zielone karty się nie czepiali
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi